arkadaşım bu sıralar bişe yakalayamazsın üzgünüm ama mayıstan sonra buraları kaynar ispari,mırmır,zargana,kefal,minekop,eşkineistavrit,mezgit,izmarit, bazen kırlangıç,levrek ama ancak bu mevsimden sonra başlıo şansına küs ama illada olta atcam dersen sahilin en sonun da tigem in plajı war kumdan kalkana veya pisiya şansını deniye bilirsin yardımcı olabildiysem n mutlu
Sevgili eber ve tommy 77 arkdaslar imza profil bölümünden imza ayarlarınızı yaparsanız size hitab ederken zorluk cekmeyiz, tanışma kısmından bizimle tanışırsanız çok mutlu oluruz , ilginize şimdiden çok teşekür ederim
almaya değmez Sözkonusu oltayı Almanya'dan getirttim ve 100 DM ödedim .Başta güzel gibi geldi ama geçenlerde attım çöpe gitti.. Böyle şeylere bel bağlamayın inanın o paralar etmez elalem reklam kanalıyla iyi para kazanıyor sadece (fismax vb. ürünler de bu kategoride değerlendirilebilir.) En kestirme yol bildiğin yoldur atasözünü bu arada hatırlatmak isterim...
Kardeş güle güle kullan,nasibin bol olsun.Bendede Shımano EX4000 var, 3 yıldır kullanıyorum muhteşem bir makina. Senin tabirinle şıkır şıkır. Yeni makina alacağım zaman başka marka düşünmem bile.
slm .eğer geç kalmadımsa shımano navı xsa 8000 kullanıcısı olarak,makına kesinlikle profosyonel bir makina ben bu makinayı at çek için kullanıyorum.çünkü devri iyi yüksek bir makina .ancak makinanın tek sevmediğim yanı rüzgarda atıştan sonra kol çevrilirse misınayı makaranın altındaki maın gear shaft'a (makarayı çevıren mil) dolanıyor.Ayrıca tek bilyalı.(ben 2bilya ilave ettim).Güzel bir makına olmasına rağmen tork'u yüksek devirden dolayı düşük.5-6 kg balık için daha düşük devirli bir model tavsiye ederim.ben yüksek tork lu olan shımano power aero yu tavsiye ederim.kesinlikle çok güçlü bir makina 5-6 kg balıklarda navı'e gore gücü bariz ortaya çıkıyor.dezavantajı ise düşük devirden dolayı at çek için pek uygun değil.Ancak shımano dışında bır marka dersen "daıwa bg 90" orjinal japon'unu bulabilirsen kaçırma kesinlikle tam bir tank diyebilirim.çok sağlam ve güçlü bir makina.navı'nin fiatı turkıyeye göre uygun. birde bu navı makına surf'den ziyade speen için daha uygun
Ben sizi takip etmekten yoruldum Lütfen artık uyarılarımızı dikkate alın ve imza ayarlarınızı gerektiği gibi yapın. Yani imzanızda adınızı,yaşınızı ve bulunduğunuz şehiri belirtmeniz gerekmekte..! Lütfen...
Shakespeare Dimension™ Spinning Reel Sevgili Dostlarım bende uzun yıllardır, kıyıdan at çek peşinde koşan bir balıkçıyım. Bugüne kadar çok ağır Makinelerle epey pazı yaptım. En son olarak Danimarkadan Kadir arkadaşımın hediye ettiği 10+1 bilyeli Okuma Metaloid makine ile bu pazı işim sona erdi. Fakat araştırmalarım sonucunda bir makine daha lamaya karar verdim. Çünkü her at çeke gidişimizde babam yada yanıma gelen misafirlerim benim kullandığım takımlara heves eder bende kıramam ve takımı vermek zorunda kalırım. Bu sebeple kendime USA dan bir makine sipariş verdim. Türkiyede bu makine www.avmarketi.com da 164 ytl ye satılıyor. Ben USA dan yol parası + gümrük dahil 100 ytl ye sipariş verdim. Sanırım 1 hafta içinde elimize geçer. Bence bu makine çok daha güzel ve kullanışlı olacaktır. Saygılarımla http://www.cabelas.com/cabelas/en/t...&parentType=index&indexId=cat20333&hasJS=true makinenin linki budur. İncelemek isteyen arkadaşlar varsa bakabilirler.
Eğer kastettiğiniz imza ayarları ise linki kullanarak yapabilirsin,Adınızı,yaşınızı ve bulunduğunuz şehri belirtmeniz yeterli. Eğer bunu kastettmemiş bile olsanız siz yine de imza ayarlarınızı yapın lütfen http://www.balikavi.net/forum/profile.php?do=editsignature
yardım öncelikle herkese iyi günler abilerim yeni bir makine almak istiyorum bu konuda bana yardımcı olursanız sewinirim şimdiden herkese çok teşekürler
erhan kardeşim öncelikle makineyi ne amaçla kullanacağına bağlı.. yeni dediğine göre bir tecrüben de var gibi.. ama ilk kez alıyorsan ve denizde kullanacaksan dam güzel bir markadır.. bütçene göre tercihini yapabilirsin.. ayrıca bu konuda sitede açılmış topikler var oralarıda bir gez.. http://www.avmarketi.com/asp/listgroup.asp?group=03010000
Erhan bey, öncelikle hoş geldiniz. Konu açmadan önce daha önce bununla ilgili konuların olup olmadığını arama motorunu kullanarak araştırabilirsiniz. Bunun yanısıra, forumda mümkün olduğunca düzgün bir Türkçe kullanımı oluşturmaya dikkat ediyoruz. Bu nedenle "w" harfi gibi alfabemizde bulunmayan kelimeleri kullanmamanızı rica ederiz. Forum kuralları gereği, bu harf/harfleri kullandığınız için mesajınız haber verilmeksizin silinebilir. Dikkat edeceğinizi düşünerek, şimdiden teşekkür ederiz...
özür dilerim uyarınız için teşekkür ederim yeni üyelerden olduğum için bazı yanlışlarım olabilir herkesden özür dilerim
bülent abi verdiğin bilgiler için teşekkür ederim makina konusunda tecrübem var ama iyi ve güçlü bir makina almak istiyorum ayrıca bu makinalarda rulman ve önden kalamalar konusunda hangisini düşünebilirim şimdiden teşekkür ederim
İyi ve güçlü dedin ama ; Bütçen ne? Kıyıdan deniz mi, yoksa tatlı su mu? Hangi Tür balıklar için? Kıyıya yakınlar ise normal,kıyıdan uzak ise balıklar surf tipi makina/kamış ve uygun misina kombinasyonu lazım. Bence sen daha ayrıntılı bilgi ver bütçen,av ve avlak için,ona göre önerelim...
abi ilgilendiğin için saolben deniz için düşünüyorum ve uzaklar için bütçe konusunda da orta derece diyebilirim
Erhan merhaba. benim sana söylemek istediğim şeyler var. bir kere deniz avcılıgı konusunda makina ve kamış dediğin zaman o kadar çok çeşit varki. omu/bunu/ dersen kaybolup gidersin.ben in yaşım 50 .çocuklugumdan beri balık merakım vardır ..emekliyim benim bu gün elimde bu işe yatıracak fazladan 1000 tyl param dahi olsa en fazla 3 takım alırım. çok ta pahalısına gitmem.şimdi sana gelinice ve bu işlere yeni başlıyanlar için bir kaç tavsiye: 1-kullanacagın kamış /kendi boyunun uzunlugu ile baglantılıdır.(uzak atışlarda) 2-kullanacagın kamışın ve makinanın toplam agırlıgı aynı şekilde senin kas gücünle orantılı olmalıdır.. 3-yeni başlıyanlar genelikle pahalı olmıyan malzemeler ile başlamalıdır. 4-uzak atışlar/sahilden/kumsaldan/en az 3,60/4,50 arası olmalı ve sap kısmı makinadan geriye 40/50 cm gibi uzun olmalı.atarı50/100 normaldir 5-dere/göl avcılıgı yapacaksan 5/6 m lik hafif göl kamışları edinmen gerekir. 6-makina dersen benden sana tavsiye arkadan kalomalı al .kullanımı kolaydır. uzak mesafelerde de randıman olsun dersen long cast / alumınum kafalı (uzun makaralı)makinarın50/60 numarasını tercih et.hem dip avcılıgı hemde at/çek te kullanabilirsin 7-malzemenin en önemlisi paraya kıyıp sağlam ve kaliteli misina kullanmaktır.iri balık gelirse.merak etme kamış kırılmaz.makinada bozulmaz. ama misina düğümlerden tık diye kopar..işte o an bittiğin andır. 8-marka/model/tavsiyede bulunmam çünkü her avcının fikri farklıdır.ve herkesin bütçesi farklıdır. selamlar