Muvaffak Abiye katılıyorum. Kamış konusunda tecrüben yoksa 3,90'ı geçme. 4,20lere mukayyet olman zor.HEle istanbulda tıklım tıkış alanlarda kullanacaksan dahada zor. Tecrübeli olmadığını varsayıp; 3,90 surf tipi kamışlara yönel... www.albashop.com adresinde kamışlar bölümünde Surf tipi diye özel bölümden bakabilirsin.. Atarı 50-100 özellikle İstanbul boğaz kıyıları için yetersiz.100-250 Gr lıklar yeterli.Yada 80-150 Gr felan olsun en azından. Bende 80-150 Grlık kamış vardı,Dyneema (örgü) misina ile kullanıyordum ve atıştaki bir hatam yüzünden en uç kısmı kırıldı.Örgü misina hatayı affetmez,malum.1-2 YTL verip yeni uç taktırdım ama orjinali gibi olmaz tabii.... Makina ise söylemesi zor tabii ama bence 30-40 YTLlik Albanın makinaları ile başla. ALBA Alfa 60,Beta 60 lar işini görür..... birşey olursa makinaya,verdiğin paraya acımamış olursun.DAM ve türevi eşdeğer makinalar 50-60 YTLden başlar...... Ben Okuma İmpact 65 kullanıyorum.50YTL civarında idi fiyatı...
abi hepinize ilgilendiğiniz ve yardımcı olmaya çalıştığınız için teşekkür ederimama şöyle diyebilirim kendime göre iyi bir tecrübem varyaklaşık 7-8 senedir boğazda balık tutuyorumyanlız geçen sene aldığım yeni bir kamış ve makine var,kamışa tahminimce güveniyorum remıxon 4m çelik sargı.yanlız motor bana biraz güçsüz geliyor atlantis diye bir ürün yanlışlıkla adık işteşimdi ben sağlam bir makine düşünüyorum,tabii uzak balıkçılık için olanlarımdan ücrete gelince ortalama iyi bir makine 80-200 aralığında değişiyor bende bu civarlarda düşünüyorumtekrardan herkese teşekkür ederim
Arkadaşlar ben alba'nın RR ve KK serisi makinalarını yıllardır kullanıyorum sorun yaşamadım özellikle at çek olayında düzgün sardığı için KK 50 kullanıyorum ve çok memnunum..
kumyang mıghty 760 hakkında dostlar bir ricam olacak.yukarıda yazdığım makine hakkında bilgisi olan var mı.internette de biraz bakındım ama kullanımı hakkında hiçbir bilgi bulamadım.üzerinde epey çok ayar yeri var ve benim hiçbir fikrim yok gözünü sevdiğiminin takırına dolardık biz bu misinaları neyse öğreneceğiz artık.bilgi sahibi olupta paylaşmak isteyen dostlara şimdiden teşekkür ederim
Kumyang, mighty 760.. Önden arkadan kalaması olan, kalama ayarı gayet hassa ve güzel.. Sarımı manyetik frenli, makarayı boş alabilen tertibatlı (baitrunner vakası, yem alır başını gider kolayca), gayette sağlam çin malı bir makinedir.. Güle güle kullanın.. Ayar yerleri sarım freni ve kalama için.. Misinadan asılın (koparmadan).. Ayarları oynayıp misinanın çekişine etkisini görerek öğrenin..
Hakkaten, bu makinayı nerden buldunuz? Bunlar kalitesine göre pek bir ucuzdur.. Fiyatı uygunsa bende alayım, lazım olduğu bir anda dağılacak olan BANAX'ın yerine kullanayım...
Kısık'a (ALBA bunların markası) ilk gittiğimde, "kamış alacam, spin, ucuz bi şey" dedim, leader (3234) alayım dedim, internetten görmüştüm.. Onlarda bana, boş ver, Premiere (2026) al, leader'in porselenleri filan kolay eskir, paslanır dediler.. İyi dedim aldım premiere'i.. 2 yıldır paslanma vs. sorunu yaşamıyorum.. Aslen hiç sorun yaşamadım.. Hala da kullanırım, bilhassa köprüde filan son derece uygun bir kamış.. Elbette, surf kamış değil.. Adamlar açık yüreklilikle söylüyorlar işte, bu nedenle suçlamak haksızlık olur.. Bir sürü makine geçti elimden, DAM, ABU, Penn vs. ve çoğunun akıbeti çöplük oldu.. Şimdi, bu DAM kötüdür anlamına mı gelir? Birincisi, bir şeyi alrıken performansını bilmek gerekir.. Satıcıdan beklenti budur. Performansı apaçık söylemeli, göstermelidir. Biz kullanırken bu sınırın ötesine zorladık, kamış kırıldı, makina dağıldı vs. ise, bu bizim sorunumuzdur, aletin değil.. Bu elbette paslanan porselenler içinde geçerlidir.. Ama ne KISIK, ne VİRA, nede Cabelas, elindeki malın performansını apaçık göstermez, özellikle internet sitesinde.. İşte asıl sorun budur.. Leader ile Premiere dışarıdan bakınca birbirinin ikizi gibidir, neden birinin daha pahalı olduğu düşünülmelidir.. Satıcılar, bu gibi performasn limitlerini sakladıkları için, ancak işten anlayıp kılavuza bakınca, boyama kılavuz, bu denize, bizim memlekete filan gelmez, 6 ayda paslanır diyecek adam lazımdır.. Ama aynı adam, o porselenleri aldığında bir şekilde (oje, yağlı boya ne bulursa, sudan etkilenmeyen) boyarsa, yılda bir iki kez boyasını kolaçan etmesi gerektiğini de bilir, bilmelidir.. Eğer ucuz alıyorsanız, mutlaka başta kaliteden fedakarlık ediyor olacaksınız. Önemli olan, bu fedakarlık ettiğiniz şeyin, sizin av sahanızın, kullanımınızın dışında kalması.. Ben kaliteden fedakarlık edeme diyerek, 750 dolarlık makine alıyor ama 7 dolarlık makineyle de güzelce yapılacak şekilde, köprüden vs. kıraça tutuyorsanız burada büyük bir sorun var demektir.. işte fedakarlık edip ucuz aldığınız şey, sizin avınıza yeterli ise, vaya basitçe bir miktar ucuz oje ile giderilebilir bir şeyse, bence pahalı şey almak hiç akıllıca değil..
serdar abi saygılar.açıklamalar içinde teşekkürler.her ne kadar kafam basmasada . evde hanımın gözünü çıkarmadan bir deniyeyim en iyisi bu olacak sanırım..valla fiyatı 80 ytl makinesi misinası ama geçen sene mayısta doğum günüm için hanım hediye etmişti.arzu edersen dükkanın adını yerini ve telefonunu da yazabilirim.epey ilgili ve aman kazık atayım derdinde olmayan bir beymiş ( hanımın yorumu )...
Makina konusunda yardım Arkadaşlar yeni bir takım almaya karar verdim. Kıyıdan at çek (özellikle rapala) yapmak için bir takım alacağım. gözüme kestirdiğim makina ve kamışın linklerini veriyorum. Yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum. Makina http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=18-BZM-10206-830 Kamış http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=18-BZK-11237-210 Sizce kamış ve makina kullanım amacıma uygun mu? ya da bu makina ya da kamışı daha önceden kullanan var mı?
Bahsettiğin makina ve kamışı kullanmadım ama fiyatları iyi olduğunu hissettiriyor.kötü olsa zaten bu fiyata olmaz...
İlginize teşekkür ederim Polat bey. Makine ve kamışın kaliteli olduğu konusunda fazla bir tereddütüm yok ancak ilk kez internetten spariş vereceğim için biraz tedirginim. Sonuçta alacağımız malzemeyi görmüyoruz. Bu nedenle böyle bir başlık açma yoluna gittim. Yeniden ilginiz için teşekkür ederim.
hangi avda kullanacaksın? arkadaşım bu makine ve kamışın fiyatları çok fazla bence. aynı işi görecek çok daha ucuza alabileceğin takımlar var. hangi balık avında kullanmayı düşünüyorsun? mesela ben makina olarak albastar kk modelini tavsiye ederim. veya AbuGarcia makina. ikisi de çok güzel makinalar. kamış olarak da ben seamaster roder slikon dolgu kamışı öneririm. hem fiyatı çok uygun hem çok sağlam bir kamış. gayet esnek. 7 kilo çekeri var ayrıca. ama gene de sen bilirsin. bence daha uygun fiyatlı ürünlere bak. boşuna fazla para verme yazık olur.
genel olarak levrek, deniz turnası gibi kıyıdan at çek yöntemiyle avlanabilecek balıkların avında kullanacağım. elimde dam 740 At 730 ve 740 var aslında çok rahat makinalar ama maalesef artık üretilmiyor. Albanın dediğiniz makinasını kullandım. Çok rahat iyi bir makina ancak ağır 30 luk kafalı hafif bir makina ihtiyacım var. Almışkende kullandığım makinadan daha iyi olsun istiyorum ama tam olarak bu makina ve kamışta karar kılmadım. ilginiz için teşekkür ederim.
estağfurullah. burası bir paylaşım sitesi malum. bilgi ve tecrübe paylaştıkça çoğalır. umarım iyi bir takım alabilirsiniz. rastgele..
kamışınızdaki yüzüklerin paslanmamasını istiyorsanız biraz bildiğimiz arko kremi yüzüklere sürün sık balığa çıkanlara ayda bir kez tekrarlamalarını tavsiye ederim hepinize sevgiler! iğneleriniz avcı kamış yüzükleriniz passız olsun
kumyang.... Selam, Kumyang mallları genelde spot olarak geliyor, öncesi ve sonrasını bulamazsınız ( veya bulmak zor. ).. Fakat gerçekten sağlam makinalar. ( en azından o fiyata ben daha iyi bir makina görmedim ) Bundan iki ay önce Karaköy' de, ihtiyacım olmamasına rağmen sadece tuhaf kırmızı renk ve boyasından ötürü ( Çok hoş bir kırmızı ve boya kadife kumaş gibi! ilginç...), fiyatının da uygun olması dolayısı ile aldım, ''kumyang paragon'' 6 bilya, birazda meraklıyımdır, eve geldiğimde açtım. Dişli sistemler, kol parçaları prinç, öyle döküm pik falan değil, Kalama ayar ekipman ve parçaları oldukça kaliteli ve hassas, bilyalarının çoğu kapalı, Alüminyum kafadaki işçilik ve hassasiyet çok güzel, misina sarımı istenilen seviyede, Bir de kafanın içinde sarılan misina kalınlığını seçerek bir ayar yapıyorsunuz ama onu tam araştırmadım ( o da ilginç ), kısaca, kore malı olan bu alet baya bir iyi arkadaşlar ... Fiyatı 55 ytl idi. Bu makine istediklerinizi karşılıyorsa fiyatı ve kalitesi ile en uygun makine olduğunu söyliyebilirim ....Benden bu kadar... Hoşçakalın
Bu biraz küçük gelir sanıyorum.. Kafa büyük olursa, daha hızlı sarar, at çek daha kolay olur.. Kamış için aynı şeyi söyleyebilirim.. İkiside güzel ama, sanırım kıyıdan levrek vs. için at-çek işinde bir hayli ufak kalacaklardır.. Deniz kıyısının kötü tarafı, taranması gereken alanın geniş olmasıdır. Bu da hem hızlı çekmeyi gerektirir, hemde uzak atışlar yapabilmeyi. Bu takım, rapalayı kurşun vs. kullanmadan 10m kadar rahat, nokta atışıyla gönderebilir.. Ama size, 30-40 m öteye gönderecek kadar uzun bir kamış gerekecektir, sanıyorum.. Bana 8-10 m mesafe yeter diyorsanız, güzel seçimler.. Fiyatı ise, yüksek.. Sanırım başka yerden daha ucuza bulursunuz bunlardan.. 10 YTL'mi, 50 YTL 'mi farkeder bilmiyorum, ama gözümüze yüksek geldi
Arkadasim benim malzemelerimin tamami Shimano yani shimanoyu soracak olursan baska makina ve kamisi aram, Yalniz sana bir uyarimolacak Shimano 2 ulkede yapilmakta 1. Japonya 2. Malyza Shimano alirken mutlaka ve mutlaka japon mali olani al yalniz japon mallari biraz pahali,Tercih senin Kiyidan atma soruna ise aradigin tipderim.At cek yapmakicin buyuk. Rastgele