Merhabalar Serdar Bey. Öncelikle verdiğiniz cevap ve değerli bilgiler için teşekkür ediyorum. Evet bu takımı daha ziyade levrek avı için kullanacağım. Ancak daha çok çay-dere-nehir ağızlarında tatlısuyla denizin birleştiği noktalarda kullanacağım. Bunun için 15-20 m lik bir atış yeterli olabiliyor. (ağırlıklı olarak silikon sahte kullanıyorum). Sahilden 30-40m atabileceğim bir kamış önerebilir misiniz. Aslında böyle bir kamışada ihtiyacım var. Fiyat konusuna gelince. Fiyat piyasadan yüksek bunun farkındayım. Ancak iş nedeniyle Şırnakta'yım. Bu yıl tayin isteyecem umarım sahilde bir yerlere gidecem ve sizde takdir edersiniz ki buralardan bu malzemeyi almam mümkün değil. Hoş bizim memlekettede balzer makina ve kamış bulmak çok zor iyi günler diliyerek kamış önerinizi bekliyorum.
Sevgili Basri arkadaşım, Makina konusunda bir yorum yapamıyorum, ama avmarketinden daha önce alışveriş yaptım, ve gönderilen malzeme konusunda, ayrıca çalışma şekilleri konusunda hiçbir sorun yaşamadım. Tam aksine birçok sanal mağazaya nazaran çok profesyonel, yardımcı ve hızlı çalışıyorlar. Sevgiler Banu
Bir tane surf kamış/makine alırsan, iyisinden, o mesafeye de atarsın, 10m'ye de.. Kısa, güçlü kamışlar, nokta atışı için iyi olur.. Levrek için tek yol rapalayı/sahteyi kurşunsuz vs. atmak değil.. Levrek için, zargana takımı kullan, ağır top, 2-3 m arkasına silikonu bağla, topun şapır şupur sesleri son derece etkili olur. Yada silabirillo'muydu neydi, ağırlıklar var, onları dene.. Baktın levrek yok, aban kamışa, 70-80m öteden çipura filan ara.. Kamış için, Lineaffee turnasurf, Alba 1160 vs. olabilir.. Makine için tavsiyem, Kumyang, mighty 760 varmış, rivayet göre bir yerlerde.. 80 YTL imiş.. O fiyata gerçekten güzel makinedir.. İşin aslı şu.. Tek kamış, tek makina iyi tercih olmaz.. O kamışlara vs. vereceğin parayla iki takım düzme şansın var.. Zaten tarif ettiğine göre öyle çok aman aman makine, kamış filan gerektirecek bir av tarzın olmayacak.. Bir adet, kısa, düşük atarlı kamış, küçük makine, bir de uzun, kuvvetli atarlı bir kamış, hallice bir makine alsan daha pratik olur.. Kısa, LINEAEFFE EUROCARBO gibi bir kamış (40-90 gr atarlı), 3.00...3.50 m gibi veya DAM ALLROUND TELE SPIN 2.70 (10-30 gr atarlı) bir de, ABU GARCIA KT2002 gibi ufak makine alırsın.. Senin işini görür sanıyorum.. Sanırım böyle iki takım o ikisinden daha ucuza çıkar..
Serdar Bey önerileriniz için teşekkür ederim. Her ne kadar at çek avını çok sevsemde dediğiniz gibi her zaman verimli olmuyor. Önerilerinizi dikkate alacağım. Banu hanım site hakkında verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Sitede fiyatlar biraz yüksek ama benim gibi taşrada yaşayanlar için çeşit bolluğu sunuyor bu bakımdan iyi.
incelemeni yap daha bir kaç şey soracağım anlamında be ağabey. yoksa ümüğünü sıkacak halim yok ya makineye misinanın sarılı olduğu yerde alt tarafta delikler var üzerinde numara olan.onlar misina nosuda , ne işime yarayacak onu çözebilmiş değilim.aslında resmi yüklemeye çalışıyorum becerebilirsem.resimden sormak daha kolay olacak gibi
Ohh! neyse kurtardık, o numaralı bölümün misina numaraları olduğu çağrışımı bende de uyandı, balans ile ilgili olabilir diye düşündüm , ve fakat o kısım dönen bir parça değil , velhasıl ben de çözemedim...
Yeni Takım MERHABA, Siteye üyeliğim çok eski değil fakat hemen bir organizasyonda bulundum siteden arkadaşlarla.Memleketten uzak olmam ve izmirde takımlarımın kısıtlı olması nedenıyle( ucuzundan bir makina ve kamış almıştım 2 yıl once) ve sezonun acılacak olması nedenıyle bir takım oluşturmaya karar verdım. Sizlerden ricam,Bu ekipmandakı aletler hakkındakı yorumlarınız ve bunlar hakkındakı varsa tavsiyeleriniz( nasıl bakım yapılmalı,hangi balık için kullanmaya gelmez,tatlı su-tuzlu su farkeder mi,nelere dikkat etmeliyim kullanırken..v.s) Genelde deniz avcılığında,kıyıdan,ağır kuşunlarla,çupra,karagöz,mırmır,levrek v.b ege-akdeniz balıkçılığı için kullanıcam.Teknede de ihtiyaç duyabilceğimi düşünüyorum bazen. şimdiden teşekkürler... Takımlar: SHIMANO TC-AX 5 330 CM KAMIŞ http://www.normark.es/productos/detalle/86 SHIMANO ALIVIO 4000RA MAKİNA http://fish.shimano-eu.com/catalog/...4198673231985&bmUID=1171528320726&bmLocale=de LAZER TORNADO 0.35 MİSİNA 16.1 KG ÇEKER http://www.filstar.com/index.php?filstar=Lines&gr=68 (karşılaştırmalı) Linkler kopyala-yapıştır şeklinde açılabilir.
Merhaba dostum... Kullandığınız makina misina kamış için üstadlar teknik olarak bilgi verecektir. Naçizane.. İzmir için avlanms sahanıza göre 3:30 kamış uzun gelebilir. Kıyı için 2:70 2:80 kamış makul derecede olsa bile bazı bölgelerde 3:00 luk kamış uygundur. Tertibatınız bana göre tekne uygun değildir. Tekne için 100 e 300 gr atarlı 1:80 / 1:70 kamış DAM ATP 160 makine, Asso 0,24 ile güzel sonuçlar alabilirsiniz. Saygılar
Ben de sizin gibi düşünyorum tekne için,uzun gelir ve kullanışlı olmaz.Neysekı tekne için bi tane uyduruktan 2.40 lık kamışım var Yalnız misina konusunda ytakıldım biraz,siz 0.24 demişsiniz,ben de 35 lik aldım ama ben de malzemecide epey kararsız kaldım..mesala levrek için (orta boy) 0.24 nasıldır?
ufuk merhaba, bakıyorum aklındakileri uygulamaya geçmeye başlamışsın. birahasın önerdiği makine benim makinenin bir büyük boyu. o gün tekneden avlanırken dikkat ettin mi bilmiyorum. bir de kamışını boyuna ve hassasiyetine dikkat et. o gün ne kadar zor durumda kalmıştım.
Kamış 3.30.. Ne kıyıdan o işler için iyi, ne de tekneden.. Bu kamış galata köprüsünden iyi olur bilhassa.. Daha kısa olsa, tekneye gider.. Daha uzun olsa kıyıdan surf işlerine gider. Han 3.60 veya daha uzun.. Şamandıralı takım atalım desek, onun içinde uzun bence.. Misina? Bir yorum yapamam ama, ya gerçekten iyi misina alın, yada ucuz misina alın.. Gerçekten iyisi, dyneema olur, hybrid olur mesela.. Pahalıdırlar, bir hayli. Bunlar yerine korokodil alın yada. Ucuzdur, dertsizdir, kilosunu 3-4 milyona alırsınız, gam yapınca, biraz yıpranınca vs. atarsınız gider, içiniz sızlamaz.. Makineye saracağınız misina av randımanınızı çok çok fazla etkilemeyecektir. Burada hybrid misina (YOZURI, ASSO Ultra vs.) kullanırsanız, sağlam, uzun ömürlü ve hassas olur. Dyneema kullanırsanız, atışta vs. çok daha rahat edersiniz. Fakat milyonlar sıradan misinalarla kütür kütür balık tutmaya devam ediyor.. Ama takımda kullanacağınız misinayı vs. daha iyi düşünmeniz gerekir.
Aldığım yerde 2.70 ve 3.30 luk kamışlar vardı,benı aklımdan gıderken 3 mt cıvarı geciyordu,fakat orda yoktu,270 ve 330 arasında kararsız kaldım,hepsini de aynı yerden almak daha ekonomik olduğu için ordan aldım.330 un kıyıdan daha iyi olabileceğini düşündüm,tekne için hem fikirim tabi ki. misina için ise, malzemeciden fikir edindım.Krokodil falan olmasın dedim,en iyisi olsun.o da elindekini verdı.tornado lazerin internetteki fiyatına baktım alıdıktan sonra 9.50 euro, adam bana 10 eurodan saydı.acıkcası ıyı olduğunu düşündum kalite açısından.
merhaba hocam,evet artık yavaştan aklımdakileri yapmaya başladım Kamış konusunu epeyce düşündüm,hali hazırdaki takımın ufak tefek tekne organizasyonlarında işe yarıyacağını düşündum.ben de kıyıdan uzak atış ve at-çek için uygun birşeyler alayım dedım.umarım işe yarar.o gün sen gerçekten kamıştan dolayı zorlandın,haliyle o kupeslerin vuuşlarını farketmek zor biraz
Evet, elindekini vermiş.. Mesela, bende 0.17 misina sarılı makinede, 22 kg çekeri var.. 26 kg iken oğlan kemerinden kaldırmıştım rahatça.. Ama fiyatı 120 YTL filan Ha, mesela, daha ucuzları da var, 22 Değil, 18 kg çekeni, 40 kusur YTL idi, son sorduğumda, 1000 m makara olarak.. Bu tür misinalar belirgin bir fark yaratır. 0.35'ten dört kat daha ince, 50m dipteki kıraçanın vurduğunu bile anlarsın.. Ama diğerleri çok fazla fark yaratmaz av hayatında.. Size garip gelebilir, ama kamış, makina vs.den daha önemlidir misina.. Ne cengaver makina ve kamışlarla balığı çekemezsiniz, balığı tutacak olan, misina + yem + iğne.. Bence, üzerinde en hassasiyetle durulacak olan husus misinadır, iğnedir, yemdir.. Diğerleri, bol bol keyfe keder verir.. Ama bir şekilde iş görür.. Bu bir co-polymer misina.. Reçine kaplamalı.. Güneşte bir iki gün kalınca gevrer eli mahkum UV ışıktan.. Düşer 6 kg.'ya.. Krokodil misina 7.5 kg'dur, o düşer 5 kg'a.. Sonuçta, 2-3 gün, 5 gün avdan sonra ikisi aynı oluverir.. Hoş, takılıp edip kopmamışsa henüz..
Her neyse, güle güle kullanın.. Kaybettiğiniz bir şey var sanmayın.. Nasılsa yakında tekrar misian alma ihtiyacınzı olacak (dyneema alsanız bile) o zaman bir daha düşünürsünüz..
çok teşekkür ederim,iyi dilekleriniz ve önerileriniz için.İnce misina kullanmak gerçekten önemli,balığın vurduğunu anlama ve kalın msisinalara göre daha aldatıcı olması konusu da önemli tabi.Bundan sonrakine dediğiniz gibi daha dikattli davranmakta fayda var.
banax sx 4000 im vardı ,gecen hafta sx5000 ini de aldım.fiyatı 80 ytl..Güclu balıklara karsı mukavemeti cok iyi.en onemli konu icndeki bilyeler sarı ve alman malı.kısacası tankgibi saglam .bilye ve temas ettigi yuzeyin metali aynı olmalı.aksi taktirde sertlik dereceleri farklı oldugu icin sert olan yumusak olanı asındırır..fakat bu makinenin tek kotu ozelligi agırlıgı.yaklasık 700gr olması lazım.eger agırlık sorun demiyorsan(emsallerinden 200 gr fazla).omurluk bir makina .gormeni tavsiye ederim..rast gelsin..
ersan ağabey o numaralar kullanılabilecek misinalarınn nosuymuş,deliklerse su tahliyesi içinmiş.arka taraftaki mandal iri bir balık asılınca devreye giriyormuş ama ayar için üst taraftan ayarı yapılıyormuş.adamın söylediği bu makineyi alalım , takas edelim diyen çıkar sakın verme diyor.resimdeki makineden elinde sonbir tane daha vardı.velhasıl çok iyi makinedir rahat kullanımlı dengelidir dedi.