Kamiş ve makina seçimi için yardım konusu...

Konu, 'Kamışlar' kısmında MESUT_GULAN tarafından paylaşıldı.

1. REALGS

REALGS

Favori Kamış:
    4 kamış+3 makina+örgü misina.Ah birde bol zamanım olsa
    En İyi Avı:
    Çocuklarım......
    Reha o numaralar Hangi kalınlıktaki misinadan kaç metreyi alır o kafa , onu belirtiyor.
    Yani o makina 60lık kafa ise 0,60/100 Mt yazar. 60lık misinadan 100 metre sarman gerektiğini österir.
    Henmen yanında 0,50/180 MT, 0,40/250Mt , 0,30/320Mt benzeri rakamlar vardır.
    Yani kullanacağım misina kalınlığına göre makinaya sarılacak olan toplam metrajı belirtir....

2. cakometti

cakometti ersan

Favori Kamış:
    century TTR 14 ft - daiwa prime caster surf 450
    Favori Makine:
    abu chrome rocket 6500 CT - Abu Ambassadeur 7000I C3 CT Mag
    Selam.:) Benim söylediğim numaralar sizin tarif ettiğiniz numaralar değil, kafanın dış kısmındaki misina kalınlığı ve metre oranını ğösteren çizelge den bahsetmedim. Makinenin misina sarılan kafasını çıkarın, bu kafanın iç kısmında 0,20 den başlayıp 0,50 ye doğru rakamların yer aldığı ve bu rakamları seçmenize yarayan hareketli küçük bir kolun olduğu başlı başına kendine has bir düzenek var, bu kafanın iç kısmına sonradan ilave edilmiş bir parça, bir işe yarıyor ama... belki de yaramıyor kim bilir? ya yarıyorsa, belkide...kuş mu kondurur? nedir yani:confused: Bilmiyorum....Sevgiler:)

Not: benim örneğim kumyang paragon 60 içindir, kumyang mighty de var mı bilmiyorum...

Son düzenleme: 17 Şubat 2007
  3. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Bu makinadan bulsam, tereddüt etmeden alırdım gene.. Fiyatına filan bakmayın, harbi güzel bir makinadır. Muadilleri 200 YTL'den filan başlar piyasada, diğer markalardan..

Bence kıymetini bilin.. Çok tangır tungur kullanmaz, arada yağını vs. eksik etmezseniz, sizi ziyadesiyle memnun edecektir..

4. nightmare

nightmare

Acemiyim,yardın edin lütfen..

sevgili abilerim ben dedemin malzemeleriyle balığa başlamak istiyorum 14 yaşındayım dedem hastalığından dolayı pek bişi öğretemedi bu neden le bana forumda yardım ederseniz memnun olurum antalyada yaşıyorum

elimde
    DAM 2.70 kamış
    DAİWA makine var bunlarla nasıl (kıyımı teknemi vb.) nerde(tatlı su deniz)avlanabilirim ve birde birkaç tavsiye verirseniz sevinirim

5. Hoş geldin arkadaşım,

Öncelikle tanışma bölümünden bir başlık açarak kendinizi tanıtıcı girişinizi yapın ki forumdaki arkadaşlarımız size hoş geldin diyerek sizi tanıyabilsinler.

Lütfen, isim,yaş ve bulunduğunuz ili imza ayarlarınızda belirtiniz.

İmza ayarlarınızı buradan yapabilirsiniz.

6. Ve de başlıklarımızı açarken daha dikkatli olalım,biz müdahale yapmadan;)

7. orcunhoca

orcunhoca

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    şansa bir ahtapot 1 kg. babakalede 400 gr. karagöz,80-90 cm pala.
    ne dersiniz?

şu surf takım işini hızlandırayım dedim. sitedeki arkadaşlar sağolsunlar epey aydınlattılar beni. yazılanların hepsi aklımda. son günlerde şu malzemelere gözüm takıldı. geçen gün üsküdar cengiz balıkçılığa uğramıştım. oradaki arkadaş tavsiye etti. kullanan arkadaşlardan yorum bekliyorum. uyar mı ne dersiniz? makine oldukça pahallı. kamış ucuz sayılır.

makine
    http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=7-OKUMA-MIST-65

kamış
    http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=7-C-2267391

bir de şu misinalar için yorumlarınız ne olur.

http://www.albashop.com.tr/asp/show_stock.asp?product=MICRO 030

http://www.albashop.com.tr/asp/show_stock.asp?product=ALB SILICONE 020

Son düzenleme: 23 Şubat 2007
  8. cakometti

cakometti ersan

Favori Kamış:
    century TTR 14 ft - daiwa prime caster surf 450
    Favori Makine:
    abu chrome rocket 6500 CT - Abu Ambassadeur 7000I C3 CT Mag
    Selam:) ,
    Hocam nacizane, makina için budur derim, fiyatı hiç te pahalı değil ( bu aleti kolleksiyona yeni ekledim ), aksine oldukça uygun. 7oo gr az bir ağırlık sayılmaz ama zaten at çek yapılacak bir takımdan bahsetmediğini düşünüyorum. Kamış için ise biraz daha titiz olmanda fayda var, örneğin, surf kamış 420 cm den aşağı olmamalı derim, kaldı ki 500 cm ye kadar yolu var, lineaeffe atlantica 420 uygundur. Bir de 50-150 atar yetersiz, iyi surf kamışlar oldukça esnektir, 100-250 gr atar daha uygun olacaktır, bu kamışla 50gr dahi tatlı bir esneklikle atabilirsin.
    Misinalar keyfine kalmış, pelican 600 metre supersoft 0,30 veya 0,35 surf için en uygun en ekonomik ve dayanıklı misinadır, sana fazlası ile yeter, umarım keyifli bir takım yapar ve keyfini çıkarırsın, rasgelsin:)

Son düzenleme: 23 Şubat 2007
  9. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf,Daiwa Tournamnet Entoh
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Ne diyelim sevgili Orçun Hocam hayırlı olsun :)

10. orcunhoca

orcunhoca

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    merhaba. başlangıç seviyesinde olduğum için bana göre pahallı diyelim :) henüz öğrenme aşamasındayım. o yüzden çok da maliyetli olsun istemedim. yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

teşekkürler, ama henüz almadım. düşünmekteyim :) saygılar.

11. REALGS

REALGS

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Çocuklarım......
    Hocam benim kullandığım ve Avmarketinde 45 YTLye satılan
    Okuma Impact 65 makinayı Üsküdardan 25 YTLye almışlar geçen haftasonu.
    Memnunuz makinalarımızdan.Bu makinayı kullanan 4-5 kişi var.
    Bulabilirsen 25 YTLye kaçırma derim makinayı

12. orcunhoca

orcunhoca

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:

:eek: süper valla. hem okuma, hem 25 lira, hem de memnunsunuz. kaçmaz desenize :) nereden almışlar acaba. cengizden mi?

13. REALGS

REALGS

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Çocuklarım......
    Evet Cengiz'den...
    Bu haftasonu OWTİ (Emre) almış ve Beşiktaş org.una getirdi.
    3-4 kişide daha İmpact gördüm orda.....
    O fiyata çok fazla bir makina.....
    Yanlız Emre kamış ve diğer malzemeleride almış ve indirim yapılmış kendisine.
    Sen yinede şansını dene,arkadaşa 25 YTLye vermişsiniz,bende isterim
    aynı fiyata de bende :D

14. orcunhoca

orcunhoca

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    ellere var bize yok mu? ağlarız biraz :D

15. NoFe@R!!!

NoFe@R!!!

Favori Kamış:
    TÜRK İCATLARI
    En İyi Avı:
    Kofana Tartmadım :)
    Orçun hoca Bak sana bi tavsiye mistick alıcagına okuma impact al ben de aldım hemde iki tane çok güzel sorunsuz çalışıyor birde yanında lınea effe oystar dıye bir modeli var 3,90 iki harika bir takım oluşturuyor eger ki almak istersen bu takımı 85 ytl pazarlık yapmadan alırsın + asso 0,35 lik te misina sarıyor motora eğer niyetin varsa irtibata geç ve balıkavi netten geliyorum de geçen hafta almışlar de bu fiyatları alıcaksın olmadı bana tel aç ben arar sölerim

16. orcunhoca

orcunhoca

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    neden olmasın. impact modelini görmedim daha önce. bakmakta fayda var tabiki. özellikle fiyat performans çok iyi diyorsunuz. mistique modeline bayıldım. şöyle bir kolunu çevirdim. sanki ben kolu çevirmedim, kol beni çevirdi :) bu kadar mı güzel bir mekanizma olur. önerilerinizi değerlendireceğim. çok sağolun.

17. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    DURUMA GORE BİLDİGİM HER TÜRLÜ YASAL MALZEME
    En İyi Avı:
    EŞKİNE 1,5 KG.,56 CM. TURNA
    arkadaşlar okuma mistiq ben bir yıla yakındır kullanıyorum bence banax,alba orta halli makinalar yanına yanaşamaz yemlide çok güzel deviri,hafiflik vs..ama surf için degil okuma impact ile mistiuq u kıyaslarsanız mistiuq bmw impact şahin,dogan gibi kalır;kamışa zaten söyleyecek söz yok çogumuz lineaeffenin farklı modellerini kullanıyoruz ama genelde hepimiz memnunuz

18. furunotr

furunotr Haluk

Linkte vermiş olduğunuz kamışın aynısını 2 yıldır kullanıyorum, ben çok memnunum diğer modelleri göre oldukça hafif, fiyatı da daha uygun dahası genellikle Şemsipaşa da balık tutarım ve aynı markanın 200._ YTL tutarındaki kamışı olanlar balık tuttuğu zaman ben de tutuyorum, tutamadıkları zaman ben de tutamıyorum, yani sonuçta aynı işi yapıyorlar, tabi sonuçta tercih meselesi, ama fiziki yapınız kalıplıysa daha fazla atarlı ama bu daha az hassasiyeti beraberinde getirir aynı markanın yine ekonomik modellerinden turnasörf ya da yeni ismiyle turnafresh modelini bir miktar fark daha vererek alabilirsiniz, ekonomik sıkıntınız yoksa direk extrem modelini alın. Size önerilen makina ise fiyat/performans oranı gayet iyi bir makina arkadaşların tavsiye ettiği diğer modellerle kıyaslamamak gerekir, tabi bu da tercih meselesi...

19. orcunhoca

orcunhoca

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    surf için tavsiye etmiyorsunuz yani makineyi. mistique modelinin kalite olarak çok iyi olduğu dışarıdan da belli oluyor.

cengiz balıkçılık sanırım lineafenin genel dağıtıcısı. oradaki eleman öyle diyordu. fiziki yapım kalıplı çok şükür. atarı mı yüksek olsun, yoksa kamışın boyu mu? extreme aşar biraz beni. bu yaza evlilik var kısmetse. bu sıkışıklıkta ben eve 220 liralık kamışla gidersem, o kamış kafamda paralanır :) şaka bir yana onun zamanı daha sonra.

20. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    DURUMA GORE BİLDİGİM HER TÜRLÜ YASAL MALZEME
    En İyi Avı:
    EŞKİNE 1,5 KG.,56 CM. TURNA
    linezaeffenin 60-100 arası surfleri var bunlardan alabilirsin ben albanın surf motorunu kullanıyorum gayet iyi iş görüyor surf her zaman kullanılan bir şey olmadıgı için bence pahalıya gerek yok ama bütceniz uygunsa neden olmasın ben mesela super ba düşünüyorum :)