Ali Bey, Fazla konuya karışmak gibi olmasında bu takımla hangi balıkları hangi usullerle avlamayı düşünüyorsunuz, belki bilmediğimiz bir şeyler öğreniriz bizde. Mürfete tarafında hangi av revaçta acaba.
Hüseyın Bey Penn Her yerden araştırdım ve inceledim cıkrık olarak banada tavsıye edilen marka ama kamış olarak max. 30 lb si mevcut ve ayrıca yurt dışında satılan fiyatı ıle türkiyede satılan fiyatın iki katı siteye üye olan arkadaşların çektikleri av görüntüleründe kullandıkları takımları refere etseler işimiz daha kolaylaşacak ilginiz için teşekkurler
Sitede çıkrık kullanan arkadaşlarımız azında altındadır sanırım.. Hangi avda kullanıldığını belirtinki yardımcı olalım yada olsunlar.
Emre bey selam Şarkoy / Mürefte Sahil beldesi olarak cok şirin ve güzel bir yer resımlerini (http://www.yerelnet.org.tr/belediyeler/belediye_album_gonderdikleriniz.php?belediyeid=127046) buradan gorebılırsınız cok güzel bir ıskelesi var yaklasık 250 metre uzunlugunda av olarak istavrit, mırmır, çupra,zargana, levrek ,kolyos kısaca hemen hemen butun turler mevcut ve ayrıca ozellıkle belırtmek ısterımkı sürü kefalleri muhtesem bır tadı vardır mureftenın profesyonel balıkcılıgı bu kefali yakalamak la başlar bu balıgı yakalayan usta bır balıkçı olarak tabir edilir yaz sezonunda bekleriz sizi
o zaman eyvallah tabiki rsatgele işallah fotoğrafları ve videolarıda görürüz o tarafa bi organizasyon yaparız belki baharda yazda
ayrıca resimlerden gördüğüm kadarıyla balık tutmaya müsait birçok yeri var. iskele 250 metre çok iyiymiş zaten balıklar seviyor böyle iskele ayaklarını teferruatlı yerleri falan. tam bir keyif olsa gerek orada avlanmak.
Sitemizde görmüş olduğunuz videolar çıkrık değil el oltasıdır. Penn markası gibi bir çok marka var ama sizinde belirttiğiniz gibi maliyetlerinin 2 katına satılıyor.Bu tür malzemeler zaten her firmadada mevcut değildir. Biraz pahalı olmasını bence normal karşılamak gerekir.. Sonuçta istavrit falan değil avımız ,Kılıç diyorsunuz Ve Türkiyede çok yaygın olmayan takımlardır.
Emre Bey soyledıklerınız laf' ta kalmasın muhakkak gelmelısınız ozellıkle eylul ve ekım aylarında ve gelırken cok sağlam olta takımlarınızı getirmenızı tavsıye ederım cunkı o aylarda levrekler ortalama 10 - 15 kg cıvarında ve denızın en guzel zamanıdır ve yıne ayrıca ıstanbuldan (denızkurdu) getırmenızı onerırım
Hüseyin Bey amaç zaten büyük balık geçen yaz geceyarısı oltamdan kaçırdıdım balıgı dusundukce hala kotu oluyorum ben hayatımda boyle bır korku yasamadım mısınamın ucundakı mustad celik ıgne acılarak balıgın kacmasına sebep olmustu ve bu esnadakı oltaya asılışı geceneın karanlık olusu ayrıca bır sebeptır o yuzden cıkrık ve cıkrık kamısının tam ve eksıksız olması ıcın ugrasıyorum
istanbulda deniz kurdu çıkarıp satan bir yer bilmiyorum çekmecdden dere kurdu çıkarıyorlar oda çok yumuşak oluyor 1-2 atıma dağılıyor. ben kendim şahsen yeşilköyde kayalardan çıkarıyorum spatulayla, midye bağlamış kayaların midyeyle birleştiği yerde ince 1 mm gibi bir kum tabakası olur bu hayvan o kumda yaşıyor işte.ç yeşilköy bu konuda bereketli bir yer. Ama yinede tüm gün yetecek kadar kurdu çıkarmak yakşalık 1 saate mal oluyor ve dikkatli olmak lazım kayalıklar hata affetmez. İşallah o aylarda otarafada gelme imkanımız olur ve gelirsme kurtta çıkarırır öyle gelirim. Orda levreği nasıl avlıyorsunuz kurtmu kullanıyorsunuz? Sizi çok iyi anlıyorum zaten öyle balık oltaya sık denk gelmişyor geldimmide kaçırması insanı üzer zaten o balık için uğraşıyorsunuz ve geldimi de elinizdeki olta o balığı çekmeye yetmiyor bu çok kötü bir durum. Umarım geldimmi alacak bir takım bulursunuz ve çok sağlam balıklar çekersiniz.
ayrıca sitede çıkrık konusunda yardımcı olabilecek birilerini bulmak zor ben skoylu adlı dostumuza bir özel mesaj atmanızı tavsiye edebirilim bilirs o bilir. hatta bir yerlerde bu tip bişeyler yazdıüğınıda okumuiştum.
cok tesekkurler denız kurdu ıle eskına, ıspendek, cupra, izmarit , ispari, karagöz,mırmır sansınız varsa bırde kalkan yakalayabılırsınız bunların yanısırı teke ıle avlanmak mumkun teke ıcın bız 5 km ılerıde bulunan hosköy beldesıne gıdıyoruz ıstanbuldan gelen bır grup var onlar buyukcekmeceden kurt cıkarıyorlar aksam murefte beldesıne gelıyorlar geceyarısı ıstanbula donuyorlar 5-6 saat ıcerısınde butun balıkları topluyorlar
Cikrik konusunda sunu diyebilirim.... Bi defa 100-200 lb'lik takim, Türkiye sularinda gereksiz oluyor. Yakaliya bilecigin Kilic-Orkinos'lar max 75-90 kilo civarinda. Bizim kullandigimiz takimlar, 50'lik cikrik (3xPENN)+(1xShimano) ve 75-130'luk kamis. Bununlada is bitmityor , bi de bu kamislar icin uygun özel kemer ve takim lazim..... yanliz o bildigin avmarket'den satilanlardan degil.... yani isin gercigi cok pahali bi hobby oluyor. Marka konusuna gelince. Bu is icin sakin ama sakin kaliteden vazgecme! Ellinde patliyacak bi sheakspear/balzer vs markalardan kacin..... Defalarca söylemisimdir, imkanin varsa, bu tip yatirima girismeden önce, cesitli forumlardan bilgi toplamaya calis. Özellikle ABD ve Avustralya'dan. Benim edindigim bilgilere göre, en kaliteli marka Shimano ve AVET. Ondan sonra PENN geliyor. http://www.meltontackle.com sayfasina gir ve bir göz at, burda aradigin hersey var...... Hayirli alisverisler
merhaba emre bey.senelerdir gökova,marmaris,göcek.fethiye civarınde sırtı cekiyorum ve cıkrık ile cıkrık kamışı kullanıyorum.lütfen yanlış anlama ama o saydığın balıklar için bence cıkrık gereksiz.bu takımlar daha cok büyük ve sert balıklar için ali kardeşimin dediği gibi o rakkamların cok altına çok daha kullanışlı şeyler alabilirsin.hayır ille cıkrık dersen sana yardımcı olabilirim saygılar oktay.
estağfurullah oktay ağabeyciğim. kılıç ve lahoz çekmiş bir abim büyüğüm olarak hürmet ediyorum, ne yaşlılığı
Profesyonel çıkrıklar kocaman vinç motoruna benzeyen ve gerçekten motorlu filan aparatlardır. Bunlar bazı büyük balıkçı gemilerinde yer alırlar. Daha ziyade yengeç avında kullanılacak balıkları dipten yakalamak için kullanılırlar.. 500m dipten 300kg balık yakalamaktan bahsediyoruz.. Bunlar parçalanır, bir süre bekletip kokuşturulur. Sonra kafeslere konarak denize atılır.. Frigorifik aksamın fazla yer tutması yüzünden böyle bir uygulama yapılırmış eskiden.. Artık yengeç avı çok sıkı kotalara tabi olduğundan o kadar fazla yem gerekmiyor, millet halden alıyor yemini.. Sanırım sizin aradığınız böyle "profesyonel çıkrık" değil. Siz amatör çıkrık arıyorsunuz.. Profesyonel, yaptığı şeyi iş olarak, yani para kazanmak için yapan demek malum.. Kılıç gibi sert balıkları tutmak istiyorsunuz.. Güzel bir niyet.. Elbette takımlar önemli, ama takımdan önce sizin kullanımınız önemli olacaktır. Gözünüzü kararttığınızı düşünerek şunları tavsiye edebilirim: Kamış: St.Croix Fuji Hardloy - Heavy Boat Daha iyisi var mı? Var ama 500 dolardan başlıyor daha iyileri.. Bu kamışın 200 dolar civarında olduğunu tahmin ediyorum... Makina olarak PENN Gerçekten tavsiye edilebilecek en iyilerdendir. Bu en iyiler arasına, Abu Garcia'da girer.. Bu iki markanın büyük modelleri, baitcaster olanlar dışındakiler işinize yarar.. PENN 11x serisi, 114, 115'ler büyük avların klasiğidir. 340 GTI'da tavsiye edilebilir. Abu Garcia GBG10000, bolca misina alan makarası ile sizi pek üzmez.. Bilgisayar camiasında şöyle denir: "Hiç bir IT uzmanı, IBM aldığı için işinden kovulmaz.." Bu da böyle aslında.. Kimse bu kamış ve makineleri tavsiye ettiği için huzursuz olmaz.. Ama daha farklı modeller vs. tavsiye etmeden önce, ele alıp kullanmak, en azından bir kaç kez denemiş olmak lazım.. Fakat diğer modelleri böyle denemişliğim yok.. Daha doğrusu, denediklerim içinde tavsiye edebileceklerim bunlar.. Bunların yurtdışından Türkiyeye göre yarı fiyata temin mümkün olabilir.. Genede, ülkemiz sularında avlanacağınızı düşünürsek, tipik bir bot kamışı ve makarası iri, bol misina alabilen iri boy (multiplier) her hangi bir çıkrığın işinizi göreceğini söylemek mümkün.. Buralarda yakalanacak kılıçlar vs. o kadar sorun olmaz.. Siz en fazla üzebilecek olan orkinostur, o da bolca misina olunca pek dert olmaz..