3,90 m.den kısa kamışı yok sanıyorum bu markaya ait sörflerin; en uzunu da ya 4.40 ya da 4.50 idi galiba (100-150-250 gr. atarlılar için ben 5-25 gr. atarlı 6 m.olanı da gördüm) fiziğinizin yerinde olduğunu belirtmişsiniz, tekniğiniz de var ise 250 gr.atarlı ve 4.40 lıklarda bir miktar daha uzağa atabilirsiniz (ne kadar gerekli tartışılabilir) ancak freesytle de yeteri kadar uzağa yeteri kadar ağırlık atabilir (şahsen 150 gr.dan fazla kurşun atmak benim için ızdırap 150 bile ızdırap ya neyse...) yanlış hatırlamıyorsan freesytle 50 lira civarı turnafresh ise 70 lira civarıydı (pek de emin değilim) freesytle 50-150 gr.atış kapasitesi ve 3,90 m. boya, turnafresh de 100-250 gr. atış kapasitesine ve 4,20 m. boya sahipti galiba... Cengiz balıkçılıkta şu an çeşitler kırık bu hafta içi ve önümüzdeki ay yeni ürünler gelecek (genellikle makinalar için geçerli bu) ancak bu aralar kurlar düşük, ileride ne olacağı belli olmaz bunu da gözönünde bulundurun, ve Cengiz in fiyatları uygun diye düşünüyorum. Bir ekleme daha yapayım size önerilen makina surf tipi galiba ve fotoğrafta gördüğüm kadarıyla geri bırakma yok ben geri bırakması olmayan makinaları kullanamıyorum siz kendinize göre yorumlayın, surf makina ne kadar gerekli onu da düşünün, genellikle uzak atışlar için kullanılır ama diğer makinalardan daha zayıftır ve uygun misinayı uygun şekilde sarmazsanız, atarken misinanın kafaya dolaşması gibi problemlerle karşılaşabilirsiniz...
haluk bey benim için gerçekten gerekli. kuşadasında avlanıyorum sıklıkla, yaz aylarında. bizim oralarda denizin konumu gereği çok dalgalı, ve derinlik çok azdır çoğu yerde. yani uzaklara ve dalgaların belli seviyesine atmam gerek. bu yüzden istiyorum surf takım. makinenin geri bırakma tuşu var. kafanın hemen altında. kur konusunda haklısınız. doların bu seviyesini bulmak sanırım çok zor. ilginize teşekkür ederim. saygılar.
sırtıcı ve çözücü nickli cem bey farklı bir fikir getirdi sağolsun. sizlere de açayım bakalım ne diyorsunuz. daiwa mı yoksa okuma mı? cem bey yurt dışından getiriyormuş malzemelerini. bir kaç link attı. onları size sunayım. teleskobik yerine parçalı kamışı tavsiye ediyor kendisi. bunlar benim düşündüklerim makine http://www.avmarketi.com/asp/show_st...-OKUMA-MIST-65 kamış http://www.avmarketi.com/asp/show_st...ct=7-C-2267391 bunlarda cem beyin tavsiyeleri makine http://www.cabelas.com/cabelas/en/t...&parentType=index&indexId=cat20333&hasJS=true kamış http://www.cabelas.com/cabelas/en/t...parentType=index&indexId=cat601986&hasJS=true aslına bakarsanız fikir benim aklıma yattı. yurt dışından getirmek daha hesaplıya geliyor.
ben alba fiesta surf makine kullanıyorum fazlasıyla yeterli albanın nadir iş yapar makinelerinden biri fiyatıda 40-50 civarı linki yapıştıramadım albashopta var daiwa sadece at çek olayında kullanılmaz daiwanın adı var sanı var her zaman kullanılmayacak bir işte kullanmaya degmez yemlide daiwa tamam her zaman kullanılır çapairi her zaman olan bir avlanma degil
profesyonel çıkrık ve çıkrık kamışı Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba profesyonel balıkçı olmasam da olta takımlarına merak saldım bunun için ortalama 100 lb'- 200 lb lik çıkrık kamışı ve çıkrık makinası marka ve fiyat olarak tavsiye edebılecek arkadaşların yardımcı olmalarını beklıyorum şimdiden tesekkürler
Hoşgeldin Ali Özkan, Benim bu konuda bilgim yok bilgisi olan arkadaşlar mutlaka yardımcı olacaklardır. Çıkrık takımı isviçre de mi kullanacaksın ? O tarafta balık avcılığı nasıl bizimle paylaşabileceğin resimlerin falan varmı? Balık durumu nasıl denizlerde? Kıyıdan balık tutulabiliyoprmu tutuyormusun ?
Merhaba Emre bey Benım doğum yerim isviçre yaşadığım yer istanbul Çapa gereklı düzeltmeyi hemen yapıyorum ilgilendiğiniz için tesekkür ederim
Kilic, orkinos icinse tamamdir... ama normal deniz avi icin cok agir takim.... Normalda 15-30 Lb'lik takim yeterlidir, ve artar bile
Daha önceden balık tecrübeniz varmı yoksa ilk kezmi merak sardınız ? İstanbulda kullanmak niyetindeyseniz gerek yok çünkü istanbulda bunalara uygun balık yok bunlarar vereceğiniz paraya çok kaliteli kamış ve makara setleri yapabilirsinzi bir kaçar tane.
Emre bey tekrar selam Balık Tecrubem var balık tutmayı düşündüğüm yer Şarköy / Mürefte gerçi bu işler biraz kısmet işi ve marmara denızınde bıraz zor da olsa heveslendik bir kere almadan olmuyor
Bende bir hatırlatma yapayım; 1lb = 453,6 Gramdır.. Bu bilgiler ışığında ne yapmak isteğimizi daha rahat saptayabiliriz.
Hüseyin Bey Selam Kendı oltam 60 lb dolayısıyle yaklaşık 30 kg çekerli bütün İnternet sitelerini gezdim aradığım özellikte çıkrık kamışı bulamadım aradığım 50 kg - 100 kg çekeri olan çıkrık ve kamışı bulmak o yüzden kullanan arkadaşlar varsa ve yardımcı olursanız sevinirim
Dünyanın en iyi markalarına taş çıkaracak tek bir marka vardır.Penn.. Ama burada mümessili varmıdır bilmiyorum.Ben sana linkini veriyorum,orada çeşitli lb seçeneğin mevcut. En azından bilgi sahibi olman açısından faydalı olabilir.bende bu markayı araştırıyordum bu gün.. Kolay gelsin.. http://www.pennreels.com/01_products/products.htm