Kamiş ve makina seçimi için yardım konusu...

Konu, 'Kamışlar' kısmında MESUT_GULAN tarafından paylaşıldı.

1. özkan

özkan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    kırlangıç 1,5 kg
    Emre bey Deniz bey Oktay bey ve Serdar bey verdıgınız bılgıler ıcın cok tesekkur ederım
    sımdı ılk ısım serdar beyın verdıgı olta takımlarını arastırıp almak sohbetınızden ve yardımlarınız ıcın cok tesekur ederım

2. grandi

grandi Hayati BAYDAR

...Serdar KÖYLÜ kardeşimin tavsiyelerine aynen katılıyorum. İyi tecrübe kazanmış. Bende 85 lik penn var, diğer markaların çıkrıklarına taş çıkartır. Ama Türkiye' de nadiren gerekiyor. Abu Garsiyanın ufak boy (600gr.) çıkrığı var. Tekneden avcılıkta isterse büyük balık gelsin dayanıyor. Ağır (kolları yoran) ve göründüğü kadar güçlü olmayan takımlara rağbet edilmemeli.

3. tomy77

tomy77

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    7 kg levrek
  4. amatörötesi

amatörötesi

Favori Kamış:
    2 kamış 2 makina detaylara girmeyelim
    En İyi Avı:
    Kocaman kocaman istavritler
    Son düzenleme: 26 Şubat 2007
  5. furunotr

furunotr Haluk

Bugün Cengiz Balıkçılığa gidip Okumanın Mistique modelini inceledim, ben resimden sörf gibi algilamıştım değilmiş, ancak bana göre gayet güzel bir makina ben daha düşük model olan Zeon ZN55 modelini 2 yıldır problemsiz kullandığıma göre sınıf olarak yüksek olan bu 65 lik makinanın sizi memnun edeceğine inanıyorum, kamış ise sizin tercihiniz; hafif, esnek ve fiyatı uygun birşey arıyorsanız freesytle, daha kuvvetli ama daha ağır ve hassasiyeti daha düşüğü tercih ediyorsanız turnafresh den başlıyor modeller.

Eğer malzemeleri Cengiz Balıkçılıktan almayı düşünüyorsanız parça ve garanti sorununuz olmaz, çoğu parça ellerinde mevcut, olmayanları siparişle getiriyorlar (tabi biraz bekliyorsunuz) fiyatları da gayet uygun hatta ufak tefek pazarlık bile yapılabilir, kısaca bu firmadaki şahısların esnaflığından memnunum.

Son düzenleme: 26 Şubat 2007
  6. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Turnafresh'ten uzak durmak lazım :(

Sağır, duymuyor balığı, yemi attığını filan.. Hiç tavsiye etmem..

Sağlam mıdır? Bilmiyorum, yaz gelmedi henüz, şöyle bir abanacak sahillere çıkmadım daha onunla..

7. orcunhoca

orcunhoca

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    şansa bir ahtapot 1 kg. babakalede 400 gr. karagöz,80-90 cm pala.
    valla cengiz balıkçılıkta bana makinenin kullanışlı olduğunu, uzak atışlar için de rahatlıkla kullanabileceğimi söylediler. makinenin kalitesi belli oluyor eline alınca. cengiz balıkçılık gerçekten yaklaşım olarak da fiyat olarak da uygun bir yer.

8. orcunhoca

orcunhoca

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    sağır bir kamış var bende zaten :( dam spezipower tele 200. üç metre, hem sağır hem kör. balıklar yemleri uçuruyor ruhum bile duymuyor valla. freestyle hassas sanırım.

9. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    DURUMA GORE BİLDİGİM HER TÜRLÜ YASAL MALZEME
    En İyi Avı:
    EŞKİNE 1,5 KG.,56 CM. TURNA
    orçun yemliye bir kamış düşünüyorsan cengizde silverstar avangard ve lineaeff eurocarbon var bir onlara bak derim bende ikisindende var yemlide çok menunun özellikle avangarddan

10. orcunhoca

orcunhoca

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    fiyatları nasıl erdem, böyle giderse maaşı yatırıcaz cengiz balıkçılığa :) kamışlar surf tipi mi. yoksa sadece yemlide mi kullanabilirim?

11. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    DURUMA GORE BİLDİGİM HER TÜRLÜ YASAL MALZEME
    En İyi Avı:
    EŞKİNE 1,5 KG.,56 CM. TURNA
    surf degil lineaeffe ler 30-45 arası silverstar 60 civarı galiba onu tam hatırlamıyorum

12. orcunhoca

orcunhoca

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    anladım, bir araştırayım ben. çok sağol.

13. leopar27

leopar27

Favori Kamış:
    makine,kamış
    En İyi Avı:
    levrek 1.5 kg
  14. mrwolf

mrwolf a

Favori Kamış:
    .
    En İyi Avı:
    .
    ekrem abi tek geçerim kamışı ama ne tür balıklar avlayacaksın.meps mi kullanacaksın?

15. afet

afet

16. arm59

arm59

Favori Kamış:
    Olta:Dam,daiwa,banax
    En İyi Avı:
    Sazan 4,5 kg.(1994)
    Ugly stick kamışların İstanbul da bazı olta malzeme satıcılarının kiraya verdiğini duymuşdum. Yani kamışa o kadar güveniyorlar ne yap-et kamışa zarar verilemiyor diye duydum.

17. cakometti

cakometti ersan

Favori Kamış:
    century TTR 14 ft - daiwa prime caster surf 450
    Favori Makine:
    abu chrome rocket 6500 CT - Abu Ambassadeur 7000I C3 CT Mag
    Selam,:)
    Arkadaşlar Okuma nın Mistique 65-80 modelleri dünya pazarında surf makine olarak lanse edilip satılıyor, yoksa bizi mi kandırıyorlar?......:confused:

18. furunotr

furunotr Haluk

Kamışlar sörf, makina değil, freesytle tabi ki daha hassas, turnafresh daha az hassas, kamışlarda atar ne kadar yüksek olursa hassasiyet azalır... Kullanım alanınıza göre kamış seçimi yapmanız lazım, hernekadar freesytle ile izmarit tutmak pek pratik olmasa da hassasiyeti yeterli olur kanımca...

19. leopar27

leopar27

Favori Kamış:
    makine,kamış
    En İyi Avı:
    levrek 1.5 kg
    ahmetçim
    meps de olabilir. Ama genelde rapala için tercih edeceğim.ben deki kamış pelican 2.70 california. enson rapalayı denediğimde,kolumda derman kalmadı.Doğal olarak atarı daha düşük ve daha hafif bir kamış arayışı içine girdim.malzemeciye gittiğimde ugly stik serisine hayran oldum.Ancak forumlardan da okuduğum kadarıyla buralarda bu markaların sahteleri çok olduğundan güvenemedim.Bizim hanım da hollanda vatandaşı,madem böyle de bir imkan var ,işimi garantiye alim dedim.Fakat fiyatı da yüksek olduğu için deneyen arkadaşlardan tecrübelerini paylaşmalarını rica ettim

20. leopar27

leopar27

Favori Kamış:
    makine,kamış
    En İyi Avı:
    levrek 1.5 kg

ali bey verdiğiniz adreste kamış özellikler atarları vb.anlatılıyor.onu zaten okumuştum.fakat ugly stick hakkında bir bilgi yok.forum da da bu modelle ilgili net bir bilgi veren mesaj yok.O açıdan bu konuyu açtım.

saygılarımla;)