yapay solucan (100/100 basari) Selam.Sizlere benim burada kullandigim ve yuzdeyuz basari saglayan yapay solucan yapimini anlatmaya calisacagim(yuzdeyuz derken bu teknik sadece atilgan saldirgan baliklar uzerinde gecerlidir levrek vs). Sadece atip cekme yontemiyle basari saglayabilen,balikci magazalarinda satilan bir yapay yem cesidini sizlerle (daha cok bu tur bir yemi bilmeyenler icin) paylasmak istiyorum. Bu tip yemler haliyle biraz pahalidir hazir alindiginda ama bu tur bir yemi cok kolay bir yontemle evde uretmekte mumkundur. Oncelikle bize gerekli olan seyler; Hedeflenen baligin buyuklugune gore kanca, " " " " ici bos plastik kaucumsu boru " " " " misinadir Oncelikle kaucumsu borudan 5-6 cm lik bir parca makasla keselim.Kestigimiz parcanin bir tarafini 2cm kadar makasla inceltelim. Daha sonra bu borunun icini, kancanin borunun icersinde kolayca ilerleyebilmesi icin iyice islatalim. Kancayi borunun kesilmemis tarafindan kesilmis tarafina dogru cevire cevire ilerletip daha once kesmis oldugumuz yerin bitis yerine gelmeden borudan yavas bir hareketle cikartalim. Yemimiz hazir olduktan sonra misinamizi kancaya baglayalim,en az 40-50 cm sonra bir firdondu ekleyelim. fotograftaki gibi istege bagli olarak boncuk ve zeytin kursun (kursun olayi ruzgara, kamisimizin atarina ve avlanmak istedigimiz derinlige gore degisebilir)baglayalim. Bu tur yemlerle cekim esnasinda (yeme canli havasi vermek icin)ayriyetten kamisi oynatmaniza gerek kalmaz cunki yem cekim esnasinda suyun icinde solucan gibi donerek gelir buda baligin dikkatini ceker. Nerede olursa olsun ister avrupada ister Turkiyede bu yontemin calisacagina yuzde yuz eminim deneyin ve gorun
Aslinda ne yalan soyleyim bu bulus bana ait degil .Buranin yerlileri eskiden balik magazalari yokken yemleri kendileri yapiyorlarmis ve bende bunu yasli bir balikcidan ogrenmistim.Artik her sezon acilinca bende yapiyorum ve cok etkili baliklar dayanamiyorlar Capari takimida kurabilirsiniz bu yontemle ama levrek icin sadece bir tane kullanmak daha dogru olur
kardeş eline sağlık, güzel olmuş. ben kullanmadım ama denizlerdede büyük balıklar içinde çok kullanılan bir yem çeşidi. yanılmıyorsam bunlara tube deniyor.
Evet ozkan bunlara tube diyorlar burada. hic rapalaya para vermenize gerek yok aslinda tuttugum levreklerin cogunu bu yontemle yakaladim.cesitli renkteki kaucuk tupleri kullanarak cesit elde edebilirsiniz
peki bu malzemeyi nerden temin edebiliriz? takım çantasında bunlardan birkaçtane hazır bulunması yararlı olur.
Ozkan egerki bu sekilde kaucuk tipinde ici bos tuplerden bulamassan uygun elektrik kablolarindanda olabilir diye dusunuyorum
Benim kullandigim malzeme kaucumsu yapay yem yapiminda kullanilan bir boru burada magazalarda satiliyor ozkan kardesim. ama eminim buna benzer tupleri elbette biraz arastirmayla elde etmek mumkun olur. Ilkermalay kardesim kefali hic kurtla yakalamadigim icin bilemiycem denemekte fayda var.Ama kefal pek atilgan bir hayvan degil burada kanallarda cok var birkeresinde rapala atmistim basladilar beraber yuzmeye arkadas oldular hemen
resimleri gorur gormez yorum yapmak yerine aynen 2 tane yaptım yalnız kırmızı kablo bulamadım gri kabloyla yaptım, kırmızısını buluncada kırmızısıyla yapıp bir ac once denemek için sabırsızlanıyorum... arkadaslar bilmem duymuslugunuz varmı makeron diye bi boru var aynı bahsedilen sey gibi birlestirilmiş kabloların ustune konulup ısıtılıyor ve daraltılıyor o da kullanılabilir diye dusundum tesekkurler bilgi için.... rast geleee
Demek hemen seri imalata gectin alper Yanliz sectigin tupler yumusak olsun cok sert olmasi hareket yetenegini bozabilir
ben oyle meraklıyımki hiç sorma burda çapari yapımını orendim hemen uyguladım gerci onuda deneyemedim ama kısmet artık ) kırmızının daha cok iş yapacagını dusundum ben kendimce doğrumuyum? evet yumusak kablonun parcasını kullandım sanırım bi sorun olmaz, resimde gorunenin aynısı oldu diyebilirim, birde gezer kursuun önüne boncuk koymak gereklimi?
Alper levrek garip bir balik hangi rengi sececegi malum.Deniz canlilarinda bulunmayan renkteki yapay yemlerede atliyorlar o yuzden butun renkleri deneyebilirsin hic bir sakinca yok(aciktan koyuya yada tam tersi). Kursunun ucuna boncuk takarak kursunun misinayi zedelemesini bir nevi engellemis oluruz cunki misinanin dugum yeri boncugun icinde kalir + baliklarin dikkatini cekmis oluruz.Gecen yaz at cek yaparken zarganalar kiyiya kadar boncuk agizlarinda geliyorlardi iste bu sebeplerden boncuk kullanmak yerinde olur.
Ridvan ben bu yemin prototiplerini bir cok yerde gordum tabi isleyip islemedikleri malum sana tavsiyem aynisini yapip bir daha denemen balik varsa iskalamaz kendimden biliyorum .islemeyen bir methodu 100/100 basari diyerek siteye koymak mantiksizlik olur
Sırtı... Forumda yapay balık seçimi hakkında yazılanları ve renk seçimi hakkında yazılanları okudum okumasınada kafam feci şekilde karıştı. İzmir çeşme civarında olurmu bilmiyorum fakat sinarit ve levrek gibi balıkları baz alarak düşünürsem ne tür yapay balık seçebilirim? renk boy vs... biliyorum tüm bu renkler havaya balığın türüne, boyuna göre değişir fakat kabaca bir yönlendirme rica ediyorum. Bana önerebileceğiniz marka ve model olarak herhangi bir yapay balık varmı? Bu sene sırtıya merak sardım fakat kararsızım malzeme seçiminde. Bu arada elimde 2 kamış ve 2 çıkrık var çıkrıklardan birisinde misina sarılı fakat ötekinde ip tarzı başka bir malzeme var rengi beyazlı siyahlı daha doğrusu kırçıllı.Çapları hakkında hiçbir fikrim yok. Son olarak çeşme civarında avlanan varsa arkadaşlar yardım bekliyorum yer seçiminde... Biliyorum yaptığım tembellik fakat bir kerelik affınıza sığınarak mağzur görmenizi rica ediyorum.
...Sahte balık alacaksan Rapala markanın ( MU ) modelini al. Diğerlerine fark atmazsa fişini bana gönder derhal bedelini öderim. Selamlar bol avlar.
Yapay Solucan bu fikir benim çok hoşuma gitti. Ben bir alabalık avcısıyım alabalık avında mutlaka denemekde fayda var . bence sonuç muhteşem olacak sezonun açılmasını dört gözle bekliyorum. RASGELE
Yarin baliga gitmeyi dusunuyorum yassi baliklarin ve uskumrunun sezonu acildi burada. ayni zamanda bu tuplerin yuzuslerini filme cekmek istiyorum sizlere gosterebilmek icin . basarabilirsem yarin aksam siteye filmi eklerim herkeze bol sanslar