Omur daha bugun tuplerden yaptigim capari ile iki tane ispendek yakaladim hava biraz soguktu o yuzden pek dayanamadan eve girmek zorunda kaldim yani kaniti buzlukta isterseniz fotolayip yollayim saldirgan baliklar uzerinde 100% calisan bir yontem . Serum lastigide olabilir benim kullandigim borular serum gibi esnek fakat ince avlanacaginiz baligin buyuklugune gore borularin ebat ve boylari degisebilir ama en onemlisi arkadaslar tupun suyun icinde donerek gelmesi baligi cezbedende bu . Insallah yaz gelince sansim gecen seneki gibi yaverde giderse sizlere bu tip tuplerle tutacagim kocaman levreklerin fotolarini yollarim Birde unutmadan bir duzeltme yapmak istiyorum Zeytin kursun yerine bu tur bir kursun kullanirsaniz ,at cek yaparken yemin ana misinaya dolasmasini bir nebze onleriz Buda tuplerle yapilan capari
adamlarin sahte balik teknolojisi bu asamada ise silah teknolojisini dusunemiyorum. Ozellikle yaprak yada butun yem takmak icin mandalli takim cok hos.
Hangi balığa hangi rapala Slm tüm balıkçılara..Ltf herkes kullandığı rapalanın markasını ne zaman iyi av verdğini nasıl çektiğini vs yazsın iyi bir paylaşım ortamı oluşturalım ben başlıyım -Yozuri Crystal Minnow F57 sinking- en iyi zamanlar:güneş battıktan sonra gece kararmadan önce her vakit çekiş tarzı:hızlı arada bir oltayı sarsarak en iyi av:56 cm(baraküda:ıskarmoz:turna) -Rapala Original Floating- en iyi zamanlar:Güneş batmaya yakın Çekiş tarzı:yavaş arada bir oltayı sarsarak en iyi av:henüz malesef kıyıya çekemedim bende 3 tanede daha yozuri var ama henüz hiç yakalayamadım ama en güvendiğim daha avlanma fırsatı bulamadığım -Yozuri Tobimaru 105mm floating yada sinking ikisi de çok öneriliyor- Çekiş tarzı:inşallah bu hafta bulurum en iyisini Zaman: Oda şimdilik meçhul Avı hiç sormayın ya bu paylaşıma herkes bişey katarsa bizzat ben çok sevinirim çünkü gereksiz yere sahte balıklara para dökmektende kurtuluruz herkese rastgeleee...
Şıngırtılı silikon Buyrun bu aparat da benden silikon yemleriniz artık rapala gibi ses verebilecek ve balıkların dikkatini çekebilecek
Yurtdışı kaynaklı maalesef henüz Türkiye'de bulamadım Evde yapmayı düşünüyorum plastik şeffaf boruların önüne bir bilyeyi yapıştırıp içine daha küçük (hareket edebilsinler diye) 2 bilye ekleyip arka tarafına yine bilye yapıştıracağım rulman bilyesi olabilir.. silah satıcılarında bulunan çelik bilyeler olabilir.. bir şekilde Jig'e monte etme yolunu da bulmak lazım tabi... Rapala nasıl iş yapıyorsa sassylerin eksikliği olan sesi verdiği için bence işe yarayacaktır. evde yaptığımız rapalalara bilye koymayı bu yüzden unutmuyoruz..
Işik Yayan Rapala Arkadaşlar , Geçen gün balık malzemesi satan biryerde rapala gördüm. alt kısmında bir boşluk var ve bu boşluğa kırılınca 12 saat ışık veren (fosforlu ışıkmıydı neydi ismi) ondan takılıyormuş.böylece gece avında dikkat çekiyor rapalanız.Satıcının söylediğine göre normal rapala ile 10 atışta 1 balık yakalarken bununla 2 atışta bir alırsınız dedi. Tabii tipik satıcı palavrası.... Sormak istediğim ise; hani kamışın ucuna taktığımız bu ışıkları rapalaya takmakla gece at-çekte daha fazla dikkat çekeceği malum ama bu balığı ürkütür kaçırır mı yoksa gerçekten rapalanın avcılık kabiliyetini arttırırmı?
Benim de çok dikkatimi çekti bir çok çeşit gördüm ama açıkçası denemedim deneyenler varsa ve deneyimlerini aktarırsa iyi bir bilgi olabilir..
ışık yayan rapala arkadaşlar çokda mantıklı. Ben denemedim ama bikaç kere rapalaya ışık takıpta atanları gördüm. Av nasıl geçti derseniz tam mırmır zamanıydı ve kendi işimi yapmaktan onlara gidip bakamamıştım. O yüzdende faydası olup olmadığı bilemiyorum. Bende rapala olayına merak sardım. 7 cm mavi bi rapala aldım altı beyaz. Ama atmakta zorlanıyorum kamışla. Kurşun takıyomusunuz rapalaya. Takıyosanız neresine takıyosunuz. Teşekkürler.
arkadaşlar ben o ışıklı tüpleri sassi inin içene takarak gece denedim 2 arkadaşımla birlikte. Sonnuç sıfır ancak şuda varki o günün gündüzünde de toplam 1 balık alabilmiştik zaten. Yani avlaktan kaynaklanan bir sıkınntıda olabilir.
hakan nadiren sırtı yaparken kurşun takılır. bu senin kamışının atar ağırlığıyla ilgili sanırım. 100-200 gr atarlı bir kamışla 10-15 gıram atmayı denersen uzağa atamaman normal