kaşık-meps-slikon (yapay yemler hakkında tüm bilgiler)

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında Fisherman tarafından paylaşıldı.

1. poseidon911

poseidon911 Umit

Favori Kamış:
    Daiwa r'nessa RN 802 MHFSAF --- Shimano AX27MH --- Shimano beastmaster AX240MH
    Favori Makine:
    Abu Garcia Cardinal
    En İyi Avı:
    levrek 7.00gr
    Levent bey burada hazir olarak satilan magazanin adi decathlon cesitli boy ve renklerde bulmak mumkun fakat direk herhangi bir ufak balikci dukkaninda tupler metre hesabiylada satiliyor ve daha hesapli oluyor.Her ne kadar goruntusu orjinali kadar olmasada orantili bir kanca ile suyun icinde donerek ayni islevi goruyor.Zaten eskiler hazirlari cikmadan once kendileri imal ediyorlarmis.

2. poseidon911

poseidon911 Umit

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Abu Garcia Cardinal
    En İyi Avı:
    levrek 7.00gr
    Ismi tupe yada anguille olarak geciyor

3. araştırıcı

araştırıcı Levent Bekir

En İyi Avı:
    akya

Merhaba:

dönerek gelmesinin önemi üzerinde ısrarla duruyorsunuz.... Lakin at çek yaparken hareketli - görüntülü verdiğiniz sitede ben döner gibi değilde sanki yılan gibi kıvrılır yada yılanın çölde hareket etmesi gibi gördüm... yanlış mı gördüm ne dersiniz?
    Merakımı mazur görün....
    Teşekkür ederim...

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 20 Haziran 2007
  4. poseidon911

poseidon911 Umit

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Abu Garcia Cardinal
    En İyi Avı:
    levrek 7.00gr
    Aslinda haklisiniz daha cok yilanin surunusunu andiriyor.Ben donerek derken baligi bu hareketleri ile cezbetmesi olayi uzerine dikkatlerinizi cekmek istiyordum.Uzerinde israrla durmamin sebebi buydu.Yani donerek veya yilan gibi surunmesi gerek yoksa balik tenezzul etmiyor.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 20 Haziran 2007
  5. sentha

sentha

Favori Kamış:
    el oltası zıpkın
    En İyi Avı:
    henuz tutulmamis olandir
    arkadaslar uzmeyin kendinizi, meraklisi icin mujdeyi ben vereyim, resimdekilerin birebir aynilari turkiye'de de satilmakta:) kendi malzememi kendim yaparim diyenlerden degilseniz, daha bugun izmir'deki bir malzemecide satildigini gordum, reklam olmamasi icin isim vermiyorum, isteyen olursa izmir'de kemeralti'ndaki malzemeciler belli zaten:D

6. poseidon911

poseidon911 Umit

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Abu Garcia Cardinal
    En İyi Avı:
    levrek 7.00gr
    Hazir almaniz mumkun ise hazirini tercih edin rapalalara nazaran cok daha ucuz ve zahmetsizler.

7. araştırıcı

araştırıcı Levent Bekir

En İyi Avı:
    akya
    .Yani donerek veya yilan gibi surunmesi gerek yoksa balik tenezzul etmiyor.[/QUOTE]

Şimdi anlaştık.... Ben bu yöntemi sevdim...Aklıma da yattı... Dünya kadar mazeme aldım, artık son 2 yıldır almıyorum.... Yeter...
    Bu yöntem aklıma yattığı için, en önemlisi benim avlandığım yöntem ve yöreye oldukça uygun olduğu için :) kullanmak istiyorum... Ben şamandıra yada top diye tanımlanan sistemin 1 kulaç arkasına 30 cm aralıkla 2 tane bağlamayı hedefliyorum... Hareket etmesi ümit beyin belirttiği gibi canlı yem havası katacaktır...
    Rastgele...

8. poseidon911

poseidon911 Umit

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Abu Garcia Cardinal
    En İyi Avı:
    levrek 7.00gr
    Şimdi anlaştık.... Ben bu yöntemi sevdim...Aklıma da yattı... Dünya kadar mazeme aldım, artık son 2 yıldır almıyorum.... Yeter...
    Bu yöntem aklıma yattığı için, en önemlisi benim avlandığım yöntem ve yöreye oldukça uygun olduğu için :) kullanmak istiyorum... Ben şamandıra yada top diye tanımlanan sistemin 1 kulaç arkasına 30 cm aralıkla 2 tane bağlamayı hedefliyorum... Hareket etmesi ümit beyin belirttiği gibi canlı yem havası katacaktır...
    Rastgele...[/QUOTE]
    Aslinda yem kendi etrafinda donerek ilerler ama yukardan bakildiginda biraz yilan gibi surunuyormus hissi verir

9. maner

maner

Favori Kamış:
    banax st4000.3 m 3.5 m,shimano alivo6000
    En İyi Avı:
    levrek 4.560 gr
    yardım-rapala-husky jerk 12- mu

merhabalar
    yardımınıza ihtiyacım var rapalanın husky jerk-mu-12 cm liğine ihtiyacım var su anda üretimde değilmiş acaba elinde olan veya bulabileceğim yeri bilen bir ustamız varmı-resmini bulamadım ama kefal e benzeyen bir rapala.cevaplarınızı bekliyorum

10. leopar27

leopar27

Favori Kamış:
    makine,kamış
    En İyi Avı:
    levrek 1.5 kg
  11. Selam bu linkde var gorünüyor ama satış abd.firmashttp://digitaldagger.com/plugs/rapala.htmlı

12. maner

maner

Favori Kamış:
    banax st4000.3 m 3.5 m,shimano alivo6000
    En İyi Avı:
    levrek 4.560 gr
    buradan alışveriş yaptınızmı yakın zamanda mail attım ellerinde varmı diye.hj12 mu üretimde değil su an ancak elinde olan ve kullanmayan ustamız varsa beğeneceği herhangi bir veya iki rapala ile değiştirebilirim

13. Selam.Benim sormak istediğim kaşık hareketini artırdığında sabit kalan 3 lü kancanın bağımsız ve sabit hareketi konusu.Birde lüfer avını %90 direk kuyruk yerine kendine açı yaparak saldırır. yani balığın peşinden dosdoğru gelmez belirli bir mesafeden izledikten sonre son 1-1,5 metre kala sola yada sağa açılarak saldırır.Isrığı kuyruğa yakın fakat tam kuyruktan olmaz.çoğu lüferin tek yada 2 iğne ağzında yakalanma nedeni budur.Uzun olta denilen zargana ile tekneden yapılan avda çoğunluk 2.hırsız iğneye gelir.Kuyruk iğnesine nadiren gelir.
    Sözün kısası bağımsız gelen iğne yerine iğnesiz kaşığa saldırması daha olağan gibi geldi.
    İlk fırsatta denemek isterim

14. yilmaztaha

yilmaztaha

Favori Kamış:
    Olta zıpkın
    En İyi Avı:
    Kofana
    Levrek için çok güzel çalışan bir rapala. Küçük kefallere benzemesi avantaj. Çünki levreklerin dayanamadıkları canlı yemlerden. Bulduğunuzda nereden aldığınızı söylersemiz bende alabilirim. Kefal yavrularına benzeyen rapalalar geçen sene çanakklalede lapseki çardak arasında iyi çalıştı.

15. yucelll

yucelll

Favori Kamış:
    Alba star 5mtre şipşak ve Alba Star 2.10mt makinalı
    En İyi Avı:
    tavuk göğsü ile 3 KG Rus Kefalı
    rapala ve kaşık arasındaki fark nedir acaba??

arkadaşlar video bölümünde izledim de orada rapala ile baılk tutumunu anlatıyorlardı.Şimdi ben önceden kayıktan atarak kaşık kullanmıştım.

ama rapala hiç kullanmadım sizce marmarada hangi rapala kullanılır?
    yani videoda 12 tane mi ne vardı çeşit olarak renk vb?

16. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    sevgili Yücel kardeşim çok fazla bilgim olmamasına rağmen rapalayı avlamak istediğin balığın cinsine göre avlanacağın zamana göre avlanacağın yere ve şekle göre tercih etmen gerekli
    Örneğin kıyıdan at çek mi yapacaksın yada tekneden sırtı mı çekeceksin bunlar önemli yani
    ancak en revaçta olan model ler prencess 7 cm 9 cm yeşil renkte olanlar
    fakat bulmak biraz zor oluyor İzmir de
    İstanbul da nasıldır bilemiyorum

sitede de rapala diyerek arama yaparsan sanırım arama sonuçlarından yeterince bilgi sahibi olursun kardeşim.

Bereketli avlar...

17. yucelll

yucelll

Favori Kamış:
    Alba star 5mtre şipşak ve Alba Star 2.10mt makinalı
    En İyi Avı:
    tavuk göğsü ile 3 KG Rus Kefalı
    sağol kardeş bilgiler için.
    ben tahminen kayıktan ve kıyıdan atmak istiyorum ve temmuz ağustos dönemi yapabilirim.

peki kardeş yani benim avlanacağım yerde bursa/karacabey/yeniköy sahilleri
    burada pek fazla büyük balık da olmuyor./ cm büyük olmaz mı?
    bir de gölde mi daha iyi sonuç verir yoksa dnizde mi?

Son düzenleme: 10 Mayıs 2007
  18. burman

burman BURAK YILDIRIM

Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter 10-30gr &Yozuri crystal minow C5.Quantum 3-8gr extralite
    En İyi Avı:
    En iyi avım ,en iyi avımdan daha büyük olacak.
    At.. Çek.. At..Çek

Senlerdir balık tutyorum ama burdaki gibi bir paylaşım olmadığım için bazı teknik bilğilerim çok kısıtlı mesala Kamışlar ve Makinalar.

Şu Sıralar bir kamış ve makina almak istiyorum ama karar veremiyorum.

1-Kıyıdan At çek için kullanıcam.
    2-Rapala ,kaşık gibi hafif takımlar kulanıcam.
    3-Uzak mesafeye atış için olması lazım.
    4-Büyük avlarda dirençli olmalı.
    5-Makinam da yine kamışa uygun güçlü bir alet olsun isterim.

Kamış ve makina için önerilerinizi istiyorum.

Şimdiden Teşşekkürler

19. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer Nose Power - Shakespeare Mach 1 XT
    En İyi Avı:
    Küçük beyaz; 7 cm. Kuzey batı Antartika Sığlıkları..
    Madem hafif takımlar kullanacksınız ve uzak mesafeye atmak istiyorsunuz, surfcasting tipi kamışların hafif atarlı olan modelleri var, bunları tercih edebilirsiniz. Muhtemelen ağırlıklarıda hafif olacaktır ve sizi diğer modellere göre daha az yoracaktır.

Makine olarakta bi şey diyemeyeceğim ama sahte yeminizi daha hızlı çekmek ve daha iyi hükmedebilmek için en az 60 lık bir makine almanız gerektiğini söyleyebilirim.

Pek bi şey bilmiyorum bilen arkadaşlar daha iyi yardımcı olabilirler.

20. steelrock

steelrock Burak

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Mercan-Ağırlığı mühim değil,ben onun gelişini sevdim...