teşekkürler. Bende değişik uzunluk ve kalınlıklarda 5 adet kamış var. Uzağa atabileceğim kamışın özelliklerini söyleyebilirseniz bende o kamışla denerim. Yoksada yeni bi tane alırım. Şimdiye kadar hep dip balıklarıyla ugraşkım. Hiç kefal levrek yakalamadım. ŞU sıralarda levrek merakım başladı ve artık levrek avı konusunda bilgi edinmeye çalışıyorum. Bakalım hayırlısı. İnşallah o rapalayı bi balığın ağzında gördüğüm günler gelecektir. Sevgilerimle.
hakan düşük ağırlıktaki rapala ve mepsleri en iyi iki parçalı 5-15 atarlı karbon kamışlarla yaparısn. onun haricinde elindeki kamışlara bak atarı en düşük olanla bir daha dene bakalım. Umarım tuttuğun balıkların resimlerini burda hep berabar izler seni tebri ederiz
Pelicanın ürettiği phosphorus modeli maket balıklar suya girince kendiliğinden yanan bir ışık veriyor. Bende var çok fazla denemedim ama bana mantıklı geldi akşam üzeri güneş batarken kullanılabilir. http://www.oltatakimi.com/productDetail.php?PRODUCTID=7110019&TAPED=A&INTYPED=specs_4
merhaba arkadaşlar elektronikçiyim yapay balıkların içine titreşim takıp denedim iş yapıyor cep telefonu malzemecilerinde var küçük titreşim denemenizi tavsiye ederim RASTGELE
Arkadaşlarım ,Çanakkale' de ikamet edenler bilirler,kırınca fosorlu ışık veren çubukları izmarit.vs balıkların dipten yakalanmasında kullanıyorlar.Kurşunun hemen üstüne takıyorlar.Tabiki gece avcılığında.Epey seyrettim,bayağı başarılıydılar.
bende bir adet siszlerin deyiminizle rapala var ve suya deydigi anda kirmizi isik yanip sonuyor.fazla deneme firsatim almadi karanlikta sadece bir kere denedim iyi bir turna atlamasi gordum.ama baliga mi atladi korkudanmi oda ayri konu.isin sakasini gecersek ,herkez parlak renk olayinin fosfor olayinin balik avinda daha iy av verdigini soyleyerek zaten bu tur isikli yanip sonen rapalalarin is yapacagini baska bir yolla soylemis oluyor.bu tur isikli olanlara burda eye catcher deniliyor(goz yakalayici).cam tarzindan oluyor bu tur rapalalar ve renkler canli degil isigin on plana cikmasi icin.
sölediğiniz yalancı yozuri marka arch minnow dur alt kısmında bosluğa ışıgı kırıp yerleştirirsiniz, gün aydınlanmadan ve gun batınca gece cok iyi sonuc verir
tatlı su için yapay böcekler http://flytimes.blogspot.com/search/label/Trout Flies http://www.freestateflyfishers.org/blog/FlyOfTheMonth.php http://www.invictaflies.us/Nymphs/AP Turkey/ap_turkey_tail.htm
slm bu deniz turnalarını yada baraküdaların saldırmama nedeni birkaç tanedir bende taşucunda çok yakaladığım için bilyorumda sayayım 1-balık uzaktan misinayı görebilir biraz ince ama kaliteli misina lazım 2-Sahte balığı çekerken arada sırada ratı sarsarak yada aniden asılıp geri çekerek kaçan bir yaralı balık havası verilmeli 3Çekilen yerde balık kıyıya kadar takip de saldırmazsa sonuna kdar çekilp balığın seni görmesine izin verme Kullandığın rapalaların renk ve markasını rica etsem yazarmısın?? rastgele
Deniz turnasını taşucunda nezaman nerlerde tutuyorsunuz.Yazdıklarınıza katılıyorum.Rapala vb.tam kıyııdan yani 0 dan kaldırmak lazım .Tam karaya çıkarken sıfırda dahi yapışıyor.Şu an taşucunda kıyıdan ne alabiliyorsunuz.Yazın levrek boldu gene varmı?
Bu rapala (lure)konusu oldukça kapsamlı ve yörelere göre çeşitlerin verimi değişiyor.bandıma ve körfez(altınoluk)tarafında birçok marka ve modeli denememe rağmen geçen yıl ankaradan aldığımVMC nin strıke pro model:MG-014 ,7cm likHamsi benzeri (tamamen tesadüfen iş yapar diye aldım) sahte ile inanılmaz verim aldım.ve 5 adet siparişle getirttim özellikle sabah erken olmak üzere gün boyu verim aldım
Selam Ümit, bu bahsettiğin içi boş kauçuk boruyu elektrikçilerde bulabilirmiyiz? Ya da sen KSK da nereden alıyorsun olmazsa oradan da arkadaşlara aldırabilirim. Ayrıca bu tek iğneli takımla sürekli at-çek mi yapacağız yoksa atıp, zil takıp çalmasını mı bekleyeceğiz ?
Ümit, senin için bir sakıncası yoksa eğer İzmir in neresinde avlandığını öğrenebilirmiyim ? Yazdıklarına göre iyi bir yere benziyor, denemek isterim.
Muzaffer kardesim ben izmir karsiyaka dogumluyum fakat su an icin fransada ikamet ediyorum bu teknigide burada ogrendim Turkiyede bu tur tuplerin nereden satin alinabilecegini bilmiyorum fakat buna benzer tupler bulunabilir. cok guzel levrek yakalaniyor. eminim bu tip borulara benzer ince hafif kolayca saga sola katlanabilen tipten borulari bulabilirsiniz.Cok ince elektrik kablolarini kullanarak bir tane yaptim denedim cokta guzel yuzuyor. yemin suyun icinde donerek gelmesi icin borunun hafif ve ince olmasi onemli
Teşekkürler Ümit, bir tane yapmaya çalışacağım malzemeleri bulabilirsem. Bu takımı at-çek yapmadan zil takıp beklesek olmaz mı Ümit? Bu şekilde de faydalı olurmu acaba?
Sabri kardesim turkiyede nerede bulunabilecegini bilemiycem bu fikri sadece belki sizlerinde isine yarar diyerek paylasmak istedim cunki burada levrekler uzerinde calisiyorsa Turkiyedede calisir.Ama ben denemek icin cok ince elektrik kablolarindan bir tane yaptim ve denedim oluyor yani yuzuyor.Cok ince olmasi sartiyla tabi.
Sabri, tıbbi malzeme satan dükkanlara kroşe dersen rahatlıkla bulabilirsin. Diğer adıyla serum lastiği. Tahminimce metresi 2-3 YTL. Uygun mürekkeplerle boyama şansın da var.
Ümit bey öncelikle yakaladığınız balık için TEBRİK EDERİM.... Böyle bir yöntemi malzeme çantama koyacağım içinde ayrıca TEŞEKKÜR EDERİM... Bu yöntem için sizin kullandığınız orjinal malzeme fransada hangi tür mağazalarda tam olarak hangi isimle satılmakta... Burada bu yönteme ilişkin benzer ama orjinal olmayacağını düşündüğüm (kablo vb) melzemelerle "olmadı" demek istemiyorum.. Bir ay sonra oralardan gelecek bir arkadaşım var... eğer sizden tam ismini ve satın alınabilecek yerleri öğrenirsem ondan rica edebilirim... Cevabınız için şimdiden TEŞEKKÜR EDERİM... Güzel balıklarınızın devamını bekliyorum... Rastgele....