kaşık-meps-slikon (yapay yemler hakkında tüm bilgiler)

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında Fisherman tarafından paylaşıldı.

1. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    10 gr lık suni yemi 30 metre atmak için sbirolinoya gerek yok dostum,misinanı incelt yeter.

2. REALGS

REALGS

Favori Kamış:
    4 kamış+3 makina+örgü misina.Ah birde bol zamanım olsa
    En İyi Avı:
    Çocuklarım......
    misinam zaten 0,20 dyneema :D
    denizde avlanmak için sbirolino takmak daha faydalı.Birazda olsun suni yemin çokta suüstü yapmasını engelliyor.

Karaköydeki yer FİRAR.bildiğimiz Vira balıkçılığın karaköydeki şubesi..
    Ben ordan almıştım 210 cm 2751 kodlu spin kamışımı....Fiaytıda 18 ytl...
    2 parçalı kamış,teleskopik değil....

3. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Çok kalın bence,peki bu kalınlıkta at çek yapıyorsunuz hangi balığı beklediğinizi ve bu balık kaç kilo gelir öğrenmek isterim,bence atçekle rapala kulanmak isteyen arkadaşlar örgü misinada yada dyneemada veya ip misnada ne derseniz diyin,en fazla 0,15 kalınlığını seçmeli bu daha ince olursa dahada iyi mesafe uzar,kalınlaşırsa mesafe düşer,deneyin iki makarası olan bir makinaya biri 0,15 olan diğeri 0,35 olan normal misinayı sarın aynı malzemelerle atış yapın ince olanla dahada ileri atacağınızdan eminim.

4. mka.mka

mka.mka Mesut

Favori Kamış:
    Shakespear Ugly Stick
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FB
    En İyi Avı:
    107 cm 9 kg Turna

Pahalı olanın atarını düşürmek yani kamışı biraz daha esnetmek için extra mlz veya teknolaji kullanılmış olabilir. Onun dışında hemen hemen aynı görünüyor. Ucuz olana en fazla 40 lık ii bi makina (Daha büyüğünnün ayakları oturmayabilir)ve 30 luk sağlam ve yumuşak bi misina takarsan seni çok uzun bi süre fazlasıyla idare eder die düşünüyorum.
    Sonrası sana kalmış;)

5. mka.mka

mka.mka Mesut

Favori Kamış:
    Shakespear Ugly Stick
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FB
    En İyi Avı:
    107 cm 9 kg Turna
    Bu arada burda gördüğüm bir yanlış inanç var herzman balık en uzakta olacak die bi kaide yok. Evet ince misinayla daha uzağa attılır. ama 0,15 (Örgü harici) bi misinaylada biraz iri bi balıkta biraz zor çekilir. Önemli olan en uzağa değil en iyi yere atmaktır

6. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Sadece atçek içinse 15-45 gr olanı tercih et derim ama ben kamışı çanlı yemlede kulanmak istiyorum yada daha değişik sistemler denemek istiyorum dersen bir ikinci kamışı yani 20-60 olanı tercih etmek daha mantıklı,karar senin.

7. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Dostum o sadece bir deney için verilmiş bir örnek,0,15 lik normal misina ile atçek yapın demedim.

8. harun91

harun91 harun

Favori Kamış:
    shakspeare odysse makina,alba lucky kamış, lineaffe oyster 4.20 ve diğerleri..
    En İyi Avı:
    İsrail sazan istavrit izmarit gelincik
  9. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Bana sorarsan 1,80 cm boyunda bir kamışla ben sadece küçük derelerde alabalık avlarım,onuda yapmam ya neyse,1,80 cm 5-25 gr atarlı bir kamış bence turnaya atçekte yetersiz ha çekmez bu balığı diyede bir şey demem,mesafe uzak olmalı dersen yetersiz derim.

10. harun91

harun91 harun

Favori Kamış:
    shakspeare odysse makina,alba lucky kamış, lineaffe oyster 4.20 ve diğerleri..
    En İyi Avı:
    İsrail sazan istavrit izmarit gelincik
    http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=1-92751240&view=2

peki bu nasıl sizce...2,40 metre:confused:

11. mka.mka

mka.mka Mesut

Favori Kamış:
    Shakespear Ugly Stick
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FB
    En İyi Avı:
    107 cm 9 kg Turna
    herhangi bir ithamda bulunmadım selim abi. Burda derken bu sitede demek istedim şööle bi bakacak olursak en uza nasıl ve neyle atış yaparım gibi sorular çok sık soruluyor. Bunu açıklamak istedim:)

12. ozan

ozan Ozan

uzun kamış uzağa atar diye bişey yok. ben 270-300 cm kamışların hem atış hem kontrol hemde balık takılınca kontrol açısından en ideal olduğunu düşünüyorum. ayrıca uzun kamış balık takılınca çok ağır oluyor ve kontrolsüz kalıyor

13. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer Nose Power - Shakespeare Mach 1 XT
    En İyi Avı:
    Küçük beyaz; 7 cm. Kuzey batı Antartika Sığlıkları..
    haklısınız.
    Yalnız burada şunu biraz dile getirmek istiyorum. Bu dediğiniz tatlısu için geçerlidir tahmin ediyorum. Çünkü tatlısuya balığa gitmiyorum ben genelde %99.9 denizde avlanıyorum. Bugüne kadar ki tecrübelerime dayanarak söylüyorum ki denizde balık kıyıdan daha ileride oluyor, hatta zaman zaman ne kadar ileriye atarsak o kadar çok ve büyük balık tutabiliyoruz.
    Benim tüm yorum ve tavsiyelerim deniz için geçerlidir.
    Ha tatlısu derseniz bilemiyorum mutlaka burada da sizin dedikleriniz geçerlidir.

14. ürgüpbalıkçısı

ürgüpbalıkçısı

Favori Kamış:
    her türlü olta takımı
    En İyi Avı:
    yayın:yaklaşık 5 kilo
    yeni oluşturacağım at-çek takımı için araştırma yaptım ve cormoron bull fighter spinnrute serisi kamışlarda karar kıldım.bizzat inceledim kamışı gerçekten güven veriyor

15. Sırtıcı ve Çözücü

Sırtıcı ve Çözücü

Bu Konuyu Kıyıdan At Çek Konusunda İşlenmişti.

Saygılarımla

16. srcn.41

srcn.41

Favori Kamış:
    Milennıum 60 ve Beta 60 Albastar makina,dragon ve discovery kamiş,el oltası,hassas kamiş
    En İyi Avı:
    Resimdeki eşkina,İstavrit,lüfer,zargana,meszgit
    Renkli kablolar daha mı iyi olur ?yoksa sade beyazlar iyimi?
    Birde Kaç No İgne kullanıyorsun Umit abi modeli markası nedir?

HeRKesE RAsTGeLE

Son düzenleme: 10 Mayıs 2007
  17. arm59

arm59

Favori Kamış:
    Olta:Dam,daiwa,banax
    En İyi Avı:
    Sazan 4,5 kg.(1994)
    Yücel kardeşim rapala veya suni balıklar kaşıkların yerini aldı. Kaşıkla avlanmak çok zordur suyun çok bulanık olması vs. Kaşıkla en iyi lüfer avı yapılabilir. Rapala modellerini tatlı suda hiç kullanmadım. tatlı su için birşey diyemeyeceğim ama denizde en iyi suni balık av dönemi nisan-mayıs, eylül-kasım aylarıdır. Temmuz ağustos dönemi için marmarada fazla randıman alamazsın denizin dalgalı suyun bulanık olduğu zamanlar rapala tam bir balık katiline dönüşüyor.Kıyıdan büyük balık çıkmaz diye bir şey yok 8-10 kg.lık levrekler bir karış suda yüzer kıyıda rapala ile onları yakalamaya çalış marka ise princess maria gx mavi sırtlısı

18. yucelll

yucelll

Favori Kamış:
    Alba star 5mtre şipşak ve Alba Star 2.10mt makinalı
    En İyi Avı:
    tavuk göğsü ile 3 KG Rus Kefalı

sağol kardeş bir de şunu ekliyim eğer dalgalı ve bulanık su istiyorsan tamam kardeş balığı kaptık desene:D
    Bazen öyle bir bozuyor ki hava deniz kahverengi oluyor ve benim en çok dikkat ettiğim şey gelen dalgaların üstünde balıklar görüyorum ve anında yok oluyor.
    sanırım kefal olsa gerek

19. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    kefal de olabilir levrek te olabilirmiş
    ESKİ bir dostumun anlattıklarına göre

20. arm59

arm59

Favori Kamış:
    Olta:Dam,daiwa,banax
    En İyi Avı:
    Sazan 4,5 kg.(1994)
    O gürdüklerin çoğu levrekdir. Levrek bulanık suda yavaş çekilen sahte balığa roket gibi saldırır. Alttan yem balığının göremeceğini farzederek saldırıyor. Kendiside bulanık suda iyi göremediği için sahteye kanar. Berrak suda takip eder ama sahte olduğunu anladığı zaman peşini bırakır. Rapalaya biraz balık yağı sürersen veya yakaladağın balıkların içinde biraz bekletip koku sinmesini sağlarsan faydası oluyor.