Her renk kablo deneyebilirsin birisine vurmaz ise rengini degistirebilirsin Yanliz en onemlisi kablonun cok ince olmasi gerek yoksa yuzmez Igneyi ise tup ile dogru orantili olmali Kalite ise pek onemli degil herhangi bir ignedende olabilir
ooooo süperr oo kardeş iyi o zaman yani şimdi ben rapalayı balıkların içinde bekletip koku sindiririm de anlamadığım şu şimdi rapalayı dibe atıp üste doğru mu cçekecez? bir de hangi rapala? kardeş o zaman ben bu sene iyi balık tutarım. çünkü hep görüyorum böyle dalganın üstündeler resmen yahu
Kardeşim rapalaya hiç bir ağırlık bağlamadan Hafif atarlı kamış sağlam ince misina Tercihine göre klipsli fırdöndü En ucuna rapala Yani kurşun vs. hiç birşey yok Rapalayı 20-30 mt. öteye atıp hemen çekmeye başla. Zaten yüzen tip(floating) rapala varsa batmaz. Batan tip (sinking) rapala varsa biraz dibe batmasını beklersin sonrası sana kalmış levreği nasıl kandıracağın senin ustalığına kalacak
Ben rapala türü sahte yemlerle çok uğraştım çünkü benim yemli balık avına pek zamanım olmuyor suni balık işi kolayıma geliyor yem arama derdim yok ama balıkları kandırmak çok zor oluyor her seferinde birşeyler deniyorum deneyimlerimi paylaşmaya çalışıp benimde bir katkım olsun istiyorum
Abi Levrek için Kaç no'lu igne kullanmamız gerekir bunu ögrenmek istiyorum yani sinek kancaya gelcek hali yoktur dimi Yani Levrek için igne no kaç çaprazlı mı? yardım RasTGeLE
makaron denir italyanca makarna yani içi boş kablo yalıtım malzemesi her boyu bulunur ama bildigim kadarıyla sadece siyah renklileri var. birde yumusakkaucuk bir hortumla bu tip sert kablo plastikleri ve makaronlar aynı sonucu verirmi bilemem. sonucta suda odun gibi kalacaklardır. eger böylesi malzeme sonuc veriyorsa balıklar denize atılan plastikleri baya bir yutuyorlar demektir.
selam abi şimdi bir de bizim orada bir dere var denize akıyor yani tam denizle derenin karıştığı yerde sanırım çok balık oluyormuş. senin dediğin gibi 2 tür rapala alacağım.Biri su yüzünde biri de dibe batandan. renkleri ne tercih edeyim yani yeşilimsi düşündüm bir de siyah renk olabilir herhalde son görüşlerini de alayım abi kusura bakma acemiyiz
Yücel kardeşim markayı yazdım başkasını arama en iyi suni yem bu (Princess maria gx 9cm. mavi renk veya yeşil kolyoz deseni) bunu bulamazsan daiwa modellerini kullanabilirsin ama princess kadar kailteli değillerhttp://www.avmarketi.com/asp/listgroup.asp?group=05140000
evet abi gördüm.İşte resmi Abi bunlar bayağı bir pahalıymış yahu Ama 9 cm rapala için misina ne kalınlıkta olmalı yani 9 cm bayağı büyük.Dolayısıyla buna gelecek olan balık da büyük olur o zaman misaina da kalın olması lazım herhalde.Düşünsene abi bu kadar para vercen sonra misana kopacak balıkla beraber yok olacak rapala suyun içinde son olarak bunlar su üstü mü, yoksa dip mi? çok sağol abi bilgiler için
yücel kardeşim. sanırım resmi avmarketinden almışsın.Genelde bu tür sitelerde rapalaların yanında dalma derinliğide yazar.(avmarketinde olmayabilir).maria princess ortalama 1 m derinden geliyor.İçindeki bilyalar ise hem ses çıkardığı için balıkları cezbediyor,hem de ağırlık merkezini oluşturup daha uzağa atmanı sağlıyor.Misinaya gelince o konu derya deniz.ben 0.24 asso kullanıyorum.Çekeri 6.600gr.Zaten bu büyüklükte bir levreğe çok zor rastlarsın. Rastlarsan da kalama ayarını yapıp yavaş yavaş çekeceksin.Misinayı ne kadar kalın tutarsan atma mesafen de o kadar düşer. arkadaşımın dediği gibi de bence piyasadaki en iyi sahte yemlerden birisi. ancak ustalarımız bu konu ile ilgili defalarca yazı yazmışlardır.bence öncelikle arama motorunu kullan. rasgele
kardeş okudum da yine de aradığımı bulamamıştım ama sağol. kardeş senin misina bayağı iyiymiş yahu. Bir yerde okudum bir arkadaş yuzuri diye bir markadan bahsetmiş ay ışığında çok iyiymiş. ama aradım google de yok böle bişi.
Yücel kardeşim parası seni korkutmasın parasının hakkını fazlasıyla öderler bu sahteyle lüfer,levrek,zargana,baracuda (kıyıdan) yakaladım. Misina olarak asso dan sakın şaşma 0,20 mm ideal kalınlıkdır.9 cm. çok büyük değil 500gr.lık ispendekte atlıyor 5kg. levrekde bende 130mm. lik olanı bile var. 7 cm.lik olanları biraz zor atarsın 9 cm. atış ve için idealdir.
arkadaşlar alakanıza çok teşekkür ederim. o zaman alacağım malzemeleri sıralayım 1 Asso 0.20 mm (inşallah kopmaz ) 2 princess yeşil olandan(ama hala 5,7,9cm konusunda karasızım ) zaten oltamız var.Artık bu yöntemle inşallah güzel balıklar tutarız. abi şu anda senin kullandığın rapala sistemini tam yazarmısın?
hocam asso markalı misinaların çok çeşidi varmışl yahu hangisini alayım. yani asso ultra var sonra universal asso var hangisini alayım.Bir de florocarbon olan var herhalde o daha iyi. kaşıkta da karasızım hala yani 9 cm bayağı bir büyük geliyor gözüme. çünkü bizim oradan hiç öyle büyük balıklar çıktığını görmedim de ondan kararsızım
Yücel kardeşim 1. Asso double-strength 0,26 mm.(10,5 kg.) için rahat olsun diye misina kalın al. Ben 0,20 kullanıyorum. 2. Princess 9 cm. rahat atılabiliyor 7 ve 5 cm. i 20-30 m. kurşun olmadan atabilirim diyorsan 5 veya 7 cm. al o zaman 3. Büyük balık çıkmıyor diye telaş etme muhakkak büyük trofe balıklar kıyıda gezer saati çok önemli sen büyük balık yakalayanı duymaman normal çünkü insanlar genelde bu türlü şeyleri pek paylaşmazlar. Benim olta rapala takımım. 1. Asso double-strength 0,20mm. 2. Princess maria gx 9 cm. Yeşil sırtlı veya mavi 3. Dam allround 2,70 m. kamış 4. Banax brisa 35 lik makina Bu takımla ben saatlerce at çek yapıyorum fazla yormuyor. OLta sistemi: rapala+klipsli fırdöndü+misina istersen klipsli fırdöndü takmadan direkt rapala bağlayabilirsin balık için çok farketmiyor.
armağan bey siz rapalada fırdöndü kullanıyormusunuz? genelde ben kullanmıyorum.balığın yüzüşünü etkiler veya levrek farkeder diye. ancak çok çeşitli rapala kullanıyorum.her seferinde değiştirirken düğüm atıyorum.aslında bu da sorun değil ancak fırdöndü olmayınca misina kıvrılıyor,ya düğüm oluyor yada gam yapıyor.riske atmak istemiyordum ama artık kullanacam. Bir de bence princessin mavi sırtlısı daha çok iş yapıyor.belki de bizim buralara özeldir. benim takımım sheakespeare ugly stick 2.40 kamıs,banax si 800 makine aslında takımlarımız da benziyor.bir de yozuri nin tobimaru jr ve rapala husky jerk in GMN modelini denemenizi tavsiye ederim. kesinlikle çok avcı yemler. yücel arkadaşımın dediği ay ışığında parlayan ise yozuri cyrstal minnow serisi. çok övdüler özellikle purple modelini ancak ben çok verim alamadım. ancak şu fırdöndüye taktım ve deniyecem
armağan abi çok sağol bu misina bayağı iyiymiş yahu.Ben alırken bakarım olmazsa 0.20 lik alırım tahminen 10 kilo gelmez yani.Bu yaz kamış ve olta alamam ama bu söyldeiklerin aklımın bir ucunda kalacak. son olarak bu klipslerin en küçükten büyüğe doğru sıralananları var abi. yani bir de bazıları kalitesiz oluyor.Bunlarında iyi olduğuna dağir bir belirgin özellikleri var mı?Ya da kanca gibi numaraları? Yani ben hanginden alayım? yağmur abi sizin de kafanızı şişirdik ama kusura bakmayın acemilik işte
arkadaşlar bugün Adana nın balık malzemeleri satan belirli bir yeri var oraya gittim tek tek gezdim dükkanları.Şimdi pirencess dediğim zaman beyaz ve yeşil renkli kurt veriyorlar.Diyorum ki kardeş rapala olarak princess diyorum yok abi diyorlar. Ama bir dükkanda buldum o da adam kendi kullanıyormuş 2 tane karnında 1 tane de kuyruğunda üçlü kanca var açık mavi olandan.Bir sorayım dedim abi iş yapar mı diye.Abi aldı hemen gösterdi bana üstünde hep diş izleri var. Dedim bunlar ne dedi ki son yakaladığım kofananın izleri bende ala allah dedim Ama bir tek o var.Sonra adam dedi illabunun olması şart değil dedi.Bana pelican marka ve yuzuri markaları gösterdi.Fiyatlara baktım pelicenlar 3,5 yuzuriler de 5 ytl.Ama bir de başka marka vardı aklımda değil şimdi 1,5 ytl ve kaliteli aldım baktım edlime süper yani 1,5 ytl bişe mi yahu.İşte misinalara felan baktım.Misina olarak da asso discovery 35 mm önerdi yani acemiyim diye.Rapala olarak da fazla pahalı alma dedi. sizce???
Ekrem arkadaşım ben herzaman fırdöndü kullanıyorum tahmin ettiğin gibi misinanın burulmasını engelliyor ama kaliteli (mustad) klipsli kullanıyorum ne pas nede kopma oluyor tavsiye ederim. Balık fırdöndüden korkmaz ona bakarsan arkasında kocaman üçlü çarpma iğne var korksa ondan korkar levrek hertürlü anlıyor sahte olduğunu levreği kandırmanın en kolay yolu çok bulanık su birde rapalayı su üstünde sıçratmak ikisi levreğin en idael av yöntemi. Lüfer için çok hızlı çekmen lazım o zaman ilgi gösteriyor. yozuri nin tobimaru jr. modeli bende de var birkaç tane levrek bununla yakaladım dipden yüzüşü mükemmel.purple modeli pek iş yapmaz kolyoz deseninden şaşma. ugly stick benim hayalim ama şu anda maddi durumum pek iyi değil biraz erteledim ugly sticki ama şu anda en iyi rapala kamışı. Banax si modelinden memnunmusun bende ugly stick e banax si düşünmüşdüm veya balzer modellerinden birini düşünüyordum.