kaşık-meps-slikon (yapay yemler hakkında tüm bilgiler)

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında Fisherman tarafından paylaşıldı.

1. arm59

arm59

Favori Kamış:
    Olta:Dam,daiwa,banax
    En İyi Avı:
    Sazan 4,5 kg.(1994)
    Yücel kardeşim anladığım kadarıyla Adana civarlarında lüfer-çinekop çok, sen lüferlere yoğunlaş.
    1. Alba toby kaşık 2 no
    2. Princess-daiwa veya hologlamlı herhangi bir rapala işini görür.
    Burman kardeşim yozurinin ana sayfasından baktım linki şu http://www.yo-zuri.com/Products/ProdMinnow/TobimaruJr.htm benim kullandığım c133 green mackerel sen tecrübeyle başkasına bakabilirsin.

2. arm59

arm59

Favori Kamış:
    Olta:Dam,daiwa,banax
    En İyi Avı:
    Sazan 4,5 kg.(1994)
    Yücel pelicanlar 3,5 ytl olabilir ama yozuri 5 ytl olamaz kutusundan orjinal japon malı olup olmadığına bak taklit olabilir.

3. kdr1965

kdr1965

bu sarı renkteki kauçuk serum lastikleri iş yaparmı arkadaşlar sarı renk derken toprak rengine bakan sarı renk.

4. carpe

carpe

Favori Kamış:
    olta, zıpkın
    En İyi Avı:
    3.7kg levrek 8kg sazan
    Ümit kardes, dun yakaladıgın buyuk levrege(4950gr )kıskanarak baktım.Sanıyorum onuda bu yontemle tutmustun.Tekrardan tebrik ederim.Ayrıca bu sistemin isledigine de yuzde 100 eminim.Sabırla arkadaslara bu sistemi tanıtmaya calıstıgın ve her mesaja cevap verdigin icin de seni kutluyorum.Degerli paylasımın icin cok tesekur ederim

5. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    arkadaşlar benim icadımı anlatayım oda son derece başarılı işgörüyor hemde ucuz.

malzmeler :
    1 adet 50 lik şırınga(eczaneden)
    1 tüp(ufak) şeffaf silikon
    1 şişe kırmızı cam hobi boyası kırtasiyeden istege göre sarı da olabilir..
    1 adet 30/30 yada 40/40 cam pencere cam parcası
    1tüp elişinde kullanılan gümüş renkli toz sim...istege baglı

sırınganın iğnesi kullanılmıyor ancak işlem bitene kadar iğne ve kuruyucu tapası şırınga üzerşnde kalacak. şırınganın pistonun çıkartıyorsunuz içine tüpün hunisi vasıtası ile seffaf silikonu sıkın.. şırınganın yarıdan az fazlası olsun üzerine miktarı kafi kırmızı boya koyun boya fazla olursa sonuç tam kırmızı olur boya az olursa içi gözüken kırmızı solucan olur.ve istege baglı azıcık sim dökün.. bu birleşimi ince uzun bir çelik tek veya ince uzun bir tornavida ucu ile iyice karıştırın harmanlansın..daha sonra pistonu takın ve uctaki iğneyi çıkartıp karışımı cam parçası üzerine sıkarak bir yandan da gezdirin iştediğiniz şekilde el oynaymaları ile düz solucan+ halkalı solucan +kurt vs şeklinde uzun şeritler elde edin bırakın kurusun daha sonra bunları iğne boyunda kesip iğneye takın birazda arkadan salınacak pay bırakın ..iş bitmiştir
    gayet güzel iş yapıyor ben levrekte denedim boş yok...hem deniz hem tatlısu.üstelik esnek/oynak/ve elastik /yumuşak/ bir özelliği var.
    kolay gelsin

Son düzenleme: 29 Mayıs 2007
  6. gençolta

gençolta

Favori Kamış:
    4 adet remixon3.60 surf kamış remixon king makara2 remixon falcon remixon elite
    En İyi Avı:
    valla geçen yaz elim büyüklüğünde ispari tuttum
    abi ilaç gibi geldin çok sağol ama bi sorum var
    kauçuk gibi boruyu nerde bulabilirim biraz açıklarsan sevinirim abi çok teşekkür ederim

7. poseidon911

poseidon911 Umit

Favori Kamış:
    Daiwa r'nessa RN 802 MHFSAF --- Shimano AX27MH --- Shimano beastmaster AX240MH
    Favori Makine:
    Abu Garcia Cardinal
    En İyi Avı:
    levrek 7.00gr
    Sercan buradaki ignenumaralari ve Turkiyedeki igne numaralari ayni olmayabilir.
    Ilk basta verdigim fotograftaki gibi tup e uygun boyda bir igne kullan.Ne buyuk nede ufak olsun iste .avlanacak baliga gore tupun boyunu ve ignenin numarasini hesap edersin.Tasinma dolasi ile biraz gec cevap verdim kusura bakma :)Eger cok israr edersen avlayacagin baligi soyle ona gore tupun yaklasik olarak boyunu sana tarif etmeye calisayim

8. carpe

carpe

Favori Kamış:
    olta, zıpkın
    En İyi Avı:
    3.7kg levrek 8kg sazan
    Valla bence super bir fikir hemen denemek lazım.Hazır silikonlara verdigimiz para dusunulunce cok da ekonomik bence.Degerli paylasımın icin cok tesekurler..

9. samsunlu55

samsunlu55 tunç

Favori Kamış:
    Elektrikli Testere, Balyoz, biçer döver, orak
    En İyi Avı:
    mustafa, 66kg :)
    bu boruyu kancaya takma olaynı tam anlayamadım biraz daha açar mısın rica etsem

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 20 Haziran 2007
  10. poseidon911

poseidon911 Umit

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Abu Garcia Cardinal
    En İyi Avı:
    levrek 7.00gr
    Erkan abi bu aksam kisa bir film cekeyim tupleri nasil hazirladigima dair hem kullandigim tupleri hemde sistemi daha iyi gorme imkaniniz olur.

11. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Umit super bir paylasim, tebrikler. Burda levrek benzeri kahavai diye bir balik var , ben ona bir deneyecegim. Ne olur ne olmaz. Sonuclari burda paylasirim.

12. poseidon911

poseidon911 Umit

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Abu Garcia Cardinal
    En İyi Avı:
    levrek 7.00gr
    Huseyin abi sadece levrek icin degil atilgan,yirtici, rapala turu yemlerin pesinden kosturan tum baliklar icinde kullanabilirsin eger yaptigin tup yuzer ise garantisi %100 hic ama hic affetmiyor dogru yer ve zamanda isen.

13. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Bu da super bir yontem, ozellikle tuzlu su Fly balikciligi yapanlarin anormal yaratici olabildikleri bir yontem. Hatta uzerine yaldizli flos baglayip balik gozu koyuyorlar, seffaflari gumus gibi duruyor. Ignenin uzerine kalip (ince Metalden Tup yaparakta) yapiyorlar saniyorum ancak cok bilgili oldugum bir konu degil.
    Paylasiminiz icin cok tesekkur ederim.

14. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Mufi kusura bakma yazimi sonra okuyunca senin bulusunu, baskalari buldu gibi bir hava ciktigini hissettim.Ben bunu kastetmek istemedim.. Ben silikonun balikcilikta kullanimini kastettim.Siringa kullanarak senin gosterdigin gibi bir yontemi ve urunu burda senden duydum ve bunu bize ogrettigin icin cok tesekkur ediyorum.

15. poseidon911

poseidon911 Umit

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Abu Garcia Cardinal
    En İyi Avı:
    levrek 7.00gr
    Slikon yemlerin digerlerine oranla daha cok basarili olduguna dair bir makale okumustum.Sanirim diger sert yemlere nazaran baliga daha cok gercekci geldigi icindir.

16. fatih2607

fatih2607 Fatih ÖZTÜRK

Favori Kamış:
    Silverstar Elegance 360
    Favori Makine:
    CORMORAN BIG BEN 7Pi 5000
    En İyi Avı:
    Sargoz 1050 gr. Eşkina 1350 gr.
    arkadaşlar cehaletimi bağışlayın, yazının tamamını okudum ama anlamadığım bir konu var, bu yemi at-çek temi kullanıyoruz, yoksa dip oltasında mı? :confused:

17. carpe

carpe

Favori Kamış:
    olta, zıpkın
    En İyi Avı:
    3.7kg levrek 8kg sazan
    Bana cok yaratıcı geldi bu slikon olayı ve hemen işe koyuldum
    1 ADET SEFFAF SLİKON )kucuk boy) =1,2 ytl
    1 ADET CAM BOYASI(KIRMIZI) =0,5 YTL
    1 ADET CAM BOYASI(YESİL) =0,5 YTL
    1 ADET PARLAK SİM =0,2 YTL
    TOPLAM=2,4 YTL
    Denedim gorunus super oldu ustelik bu kadar malzemeyle yuzlerce yapılabilir.Hemde hayal gucunuzu kullanarak istediginiz uzunlukta ve sekilde.
    Ayrıca elimde kalamar tutmada kullanılan eski maymunlar vardı oradanda gozlerini alıp yapıstırdım super oldu.Hafta sonu deneyecegim.İş yapacagını dusunuyorum.

18. poseidon911

poseidon911 Umit

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Abu Garcia Cardinal
    En İyi Avı:
    levrek 7.00gr
    At-cekte kullanilabiliyor sadece fatik yoksa ise yaramaz:)

19. poseidon911

poseidon911 Umit

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Abu Garcia Cardinal
    En İyi Avı:
    levrek 7.00gr
    En kisa zamanda bende deniycem hakan.Ise yarayacagina bende eminim.

20. MGB

MGB GOKHAN

Favori Kamış:
    Kamış olta, yapay yemler, sırtıyı pek severim :) ...
    En İyi Avı:
    Umarım yakında İRİ bir LEVREK :)
    Şimdi, balık yakalamak için makina ve kamış yetmiyor sadece, öyle değil mi?

Bir de bu işin olmazsa olmazlarından sahte yemler var.
    Özellikle üstadlardan, bu işin kurtlarından elimde ki denizde kullandığım sahteler hakkında yorumlarını rica edeceğim. Hangi sahte, hangi avda iş yapar sizce?

Şimdiden hepinize teşekkür ederim.