Selam Levent, Bu iyileştirmelerin sebebini kısaca anlattığımı sanmıştım ama sanırım yeterli olmadı, olsun usta yazarım.. Kaşıkların ( mepps kategorisi olanlar hariç ) üçlü, tekli, vs. iğneleri arka bölümlerinde olması sebebi ile, çekme esnasında en son noktada olan iğne suya direncinden dolayı kaşığın salınım mesafesini kısaltarak düzenli bir dönüşe sebep olur, kaşığı tekneden hem iğneli hem de iğnesiz çekerek bunu test edebilirsin, buradaki amaç iğne direncinin eksenini kaşığın üzerinden alarak, kaşığa daha agresif ve düzensiz hareketler yapma şansı tanımak ( Balığın seyrek olduğu zamanlarda hünerini daha iyi gösterir ). Suni balıklarda da bu bir sorundur, yapısı deforme olmuş veya yüzüşü düzensiz olanlar daha iyi av verirler, bazı balıkçıların suni balığın ağzındaki kaşığı kesip kullanmalarındaki sebep te sanırım bu olsa gerek. Pek bir fark olmayacağını düşünebilirsin,, benim tanıştıklarım ( lüfer baba, çinekop kardeş ) öyle düşünmemişlerdi? bunu anlamanın en kolay yolu denemek olsa gerek... (Aslında bu tiyoyu amerika da yaşayan bir hindi den öğrenmiştim, onlar bu modifikasyonu alabalık ta kullanıyorlarmış ) Aslında bu taktiği yazmak konusunda biraz kararsızdım, zira bize de birşeyler kalsın değil mi? herşeyi anlatmanın ne alemi var, otur oturduğun yerde ersan dedim, dedim de ne oldu, yine de yazdım, olsun.....Rasgelsin
Selam Ersan, teşekkürler güzel ve detaylı anlatımın için, kesinlikle ilk fırsatta bu modifikasyonu deneyeceğim. Artı olarak bütün güzel bilgilerini kendine saklamayıp bizlerle paylaştığın içinde (ki böyle insanlar çok azaldı) tekrar tekrar teşekkürler. Saygımla,
alet nasıl kullanılır Genelde bu tür aparatlarla beraber bir kullanım kılavuzu da satılır.Ancak bizde bu pek adetten değildir. konu başlığındaki aletin kullanma kılavuzu ektedir http://www.davisnet.com/product_documents/marine/manuals/510_FshSkr_ENG.pdf her derinlik için clipsleri takacagınız delikler hangileridir. sudak alabalık için (tatlı su kullanımı) minimal sürütme uyarısı bu linkte var incelenirse sanırım tereddütler ortadan kalkacaktır. fırdöndü ile ilgili bir ayrıntı var dikkat edilmeli tekne gerisinde bırakacagınız ip uzunluğu 100 feet (30 m) release clip ten sonra benim tavsiyem 5 metre 0.50 yi aşmayan misina kullanmanız(yemin boyutu agırlığına göre değişir) özet olarak derinliği tabloya göre secip delikleri ayarladıktan sonra 30 metre salın rapalayı baglayacagınız beden 5 metre olsun.mor yada mavi renk 11-15 cm lik suni yem kullanın. saygılarımla
ya abilerim bendede yozuri var ancak bunların hepsi iş yapar mı bendeki üstü turuncu-yeşil- kırmızı altı gümüş levrek te vurabilirmi levreğe vurabilecek yozurı ama kıyıdan atacalk olursak öneririmisin
abi ztn bak paketinde sinking yazıyor bide ben bu balığı çkerken turna levrek takib ediyor ama saldırmıyor bunun için oltayı farklı yönlere oynatmmam mı lazım bide bnde bu son serinin crystal minnow var yanına başka bi model almam gerekirmi hepsi aynı işi aynı saatte görür mü ltf yozurinin sitesinden bana model önerirmisiniz birde bu balık uzağa gitmiyor pek acaba buna renksiz bir şamandıra bağlasam saçma mı olur??
Sinking dibe gider, ama hareketi yaralı balık gibidir.. Levrek vs. de uyanıktır.. Kıyıya doğru yaralı balığın yüzeye kaçacağını bilir.. Dibe dibe zorlaması ters gelir.. Bunlar tekneden salınır, belli bir mesafeye dalar, 1m, 5m neyse.. O mesafede sabit kalır (misina + akınt) yukarı çeker).. Kıyıdan batan sahte yüzen kadar etkili olmaz.. Şamandıra iyi bir fikir olabilir.. Böylece dibe dibe zorlamasını engellemiş olursunuz.. Ardından gelip atlamıyorsa.. Yemin üzerine balık yağı veya şu balık esanslarından dökün.. Kaya balığı vs. yakalayın, kanını, etini vs. yeme sürün, bir kaç küçük parça etinden iğnelere takın.. Çekme tekniğinizi düzenli değil, kesik ve sarsıntılı yapın.. En iyisi dyneema misina ve FC beden kullanın. Bunlar uzamaz, kamışızının ucundaki sallantılar aynen yeme yansır, yem gitmek istiyorda gidemiyormuş gibi acayip hareket eder.. Bu da balığı "aha yaralı valla, beleş protein.." şeklinde kandırır, balık hevesle üzerine atlar..
çok tşk ederim ztn şimdi turna mevsimi başladı sürekli atıp takip ettikten sonra kıyıda saldırmayıca sinirim bozuluyor önerilerinizi en kısa zamanda uygulayacam tşk bu arada yozuri diğer kaliteli malzemeleri de var mesela crystal minnow suspending r468 110mm magnet minnow r728 90 mm pinsmagnet vs bunlar da her tür balığa gider mi ??
gamlı baykuş adlı üyeye yazıyorumda ortamdaki her tür balığı yakaladığınızı sölüyorsunuz da bunun için yöntemler yada nerden nasıl yakaladığınızı paylaşırmısınız levrek bu tür sahte balığa galiba pek vurmaz dimi??
sahte yem videosu Arkadaşlar avmarketi com da bir yem videosu gördüm. Adamlar yemin su içerisinde nasıl hareket ettiğini çekip koymuşlar siteye. izlemek isteyenler videoyu aşağıdaki linkten indirebilirler. http://www.prologicfishing.com/log/vids/Rattle_shad.wmv
Ersan abi bir ay oldu hala serinin devamı gelmedi vallahi Hergün konuyu kontrol ediyorum birşey var mı diye ama nafile. Senin anlattığın yöntemlerle bir tane sahte hazırladım. Seninkilerin yarısı kadar bile güzel olmadı ama yinede herzamanki yaptıklarıma göre daha güzel olduğu kanısındayım. Bir iki gün içinde resmini "sahte yapımı" konusunda yayınlarım. Saygılarımla