Tamam bende alacağım elime,öyle surf falan değil,25sene evvelsinin klasik 4 metrelik teleskopik kalın Silstar kamışımı sonra tüm surfcüler şaşıracak. Yaparım ha,sonrada :laughing: rim halinize
*** kamış hakkındaki yorumum ,denemek için söz aldığımız zaman cevat beyden hava çok soğuk olduğu için ben beklemedim gittim atış yapamadım atış yapan arkadaşları tanırım azçok kimin nasıl atış yaptığını kamış hakkındaki yorumlarında ne kadar başarılı olduklarını bilirim fotoğraflarda yapılan atış ve 185 gram ağırlığa ve atış mesafesine göre(yaklaşık 180 mt)bu kamış sap kısmından kırılır.( makinenin takıldığı yerden yaklaşık iki karış yukarıdan) VEDAT abi ben İBRAHİM sizinle ben hiç atış yapmadım yapmamda SAYGIDAN hoşçakalın
Sahi ben yaptım sen ve birkaç kişi daha seyrettiydi değilmi.Aynen böyle olm uştu.Sanırım sonrada elimi sıktıydın.
mehaba haluk abi ben yaklaşık 10 yıl önce fotoğrafladım kendimi bakın bu kamışın atarı 270 bir daha yazayım 270 185 gr atarken kamıştaki şekle bakın kusura bakmayın 32 yıldan beri kamış kullanırım 50 nin üstünde kamış kırıldı elimde
merhaba atış iddam yok. yapamam artık kol kırık, atış parmağı hissetmiyor, (sinirleri kesildi.) ama iyi kamış kullanan arkadaşları seyrederimgaza gelipte bir iki atışta yapabilirim . bunun öncülüğünüde yapıcak VEDAT ABAYOĞLU dur sevgiyle ve hoşcakalın
Kolunun kırıldığını ayrıca bir kaza sonucu parmak ve sinirlerin kesildiğini ve bundan dolayı eskisi gibi atış yapamadığını; ama atışlarda yine de çok iddialı olduğunu sen etmesen bile ben ediyorum... Bu arada fotoğraf görülmüyor bende; gerçekten senin atışında kamışın alacağı pozisyonu merak ediyorum; fotoğrafı tekrar koyabilirsen sevinirim...
Bence aynı kamış aynı makina bir kaç deneme atışından sonra yarış yapılırsa bende Şener'den yana tahminimi kullanırım Vedat amca,ama hadi yarışın denirse çok muallakta kalırım...
Bu sorunun cevabı ithalatçısı olabilir... Ben henüz pazarlık yapmaya inemedim; rahatsızım biraz; düzelip gidince göreceğim... Bu arada kamışı tekrar test etmişler 250 gr. ile; bir iki pozunu daha koyayım; ilk pozda kamışın kıvrılma pozisyonunu rahatlıkla görebilirsiniz; aksiyonu hakkında bir fikir verebilir sanıyorum...
185-250 gr. ağırlık aralıklarında... Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us
Bugün birden Üsküdar yolunu tuttuk TFT olarak, gezindik ve bu merak edilen kamışı görmek için Ergin Balıkçılığada uğradık, sevgili Cevat bey bizi çok iyi ağırladı ve ilgilendi sağolsun, bahsi geçen kamışları yakınen inceletti, kamış çok ince ve zarif geldi ama sağlam bir izlenim bıraktı 270 gr atarlı olanı. 300 gr atarlı olan daha sert bir karakteristliğe sahip benim gözlemlerim. Evet bugün sabahta test edilmiş bilseydim uğrardım ama olmadı zaten bizin gelişimizde birden ani oldu. Yalnız şuan kamış ellerinde yok sanırım Nisan sonu gibi ellerinde olacakmış olanlarda satılmış
Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us İlk foto Okuma Salina 3 parça ve ağırlık 180 gr. İkinci Italcanna Vulcano 3 parça ve ağırlık 200 gr. En alttaki Lineaeffe Extreme 220; ağırlık sanıyorum 200 gr... Yine Vulcano... Uploaded with ImageShack.us Bu arada kamışı ölçümleyebildik... 19,6 mm. taban çapı; 2,20 uç fujiden hemen önceki çap ve kamış boyu (4250) Boran Resne Bey'in verdiği formüle göre (Düsseldorflu) 19,6:2,20:4250=0,00209 gibi bir değer ortaya çıkıyor... 17 = Parabolik 18 - 20 = Yarim parabolik 21 .... = Sert kamis Tabloya göre yarım parabolik ile sert arasında kalıyor sanırım...
merhaba kamışı deneme fırsatı buldum . .kamışın kırılma gibi bir niyeti yok. keza haddinden fazlaca yüklendim en ufak bir kırılma eğilimi olsa yinede kırılır diye ısrar ederdim . kamışın fiatıda zorunlu olmadıkça yükselmez inşallah hoşçakalın sevgilerle
GELDİİİİ... Nihayet beklenilen kamışlar geldi ve dolapta en gözdeler arasında yerini aldı.Ergin balıkçılıga böyle kaliteli bir ürünü bizlere sundugu için teşekkür ediyorum ve diger kamışların sahiplerinede hayırlı olsun diyorum. Rast gele...