Ürün inceleme-Tavsiye... VEGA Potenza Supercore-Supercaster

Konu, 'Kamışlar' kısmında furunotr tarafından paylaşıldı.

1. furunotr

furunotr Haluk

Evet; Ümit'ten sonra ben de gidip yeni kamışımı aldım; alan herkeze hayırlı olsun; umarım sağlığı düzeltince güzel avlar yaparız...:)

2. antares

antares ahmet

En İyi Avı:
    lepistes
    Hayırlı olsun Haluk abi.iyi günlerde kullanın inşallah.
    Teleskopik bir ürün olsa bende düşünebilirdim.
    :)

3. muratbzk

muratbzk murat

Favori Kamış:
    Vercelli Spyra Ultima G2 Surf -Awa Shima Spin
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf 5000-Spro Passion 730
    En İyi Avı:
    plankton
    Hayırlı olsun:)

4. Since1453

Since1453 NoYaN

hayırlı olsun haluk abi güle güle kullan

5. furunotr

furunotr Haluk

Teleskobik olanı da gelecek; gezersiz hem de... Bu ara biz bu iki modele odaklandığımız için diğer modelleri pek incelemedik; bu gün 388 gramlık bir model var teleskobik olan çok dikkatimi çekti ve beğendim açıkçası; atarı 200 gr. maksimum...

6. furunotr

furunotr Haluk

Bu arada güzel temenniler için teşekkürler...:)

7. antares

antares ahmet

En İyi Avı:
    lepistes
    Haluk abi bu teleskobik modelin geliş tarihi hakkında bir bilgin var mı?
    Aslında ellerinde mevcut olan 388grlık kamışı da merak ettim şimdi :)
    Pazar günü açık oluyor mu acaba kendileri

8. antares

antares ahmet

En İyi Avı:
    lepistes
  9. furunotr

furunotr Haluk

Evet o en üstteki; Consept Cast... Ben beğendim; ayrıca 5 yıl boya garantisi varmış; arabalar gibi:D :D :D Supercore'nin teleskobik olanı da sanırım en geç Haziran gibi gelecek imiş; bu ara Supercore'nin 4,5 metre olanı da geldi; mevcut...

Pazar günü de eğer balığa gitmezler ise açık oluyorlar... Sanırım bu pazar açıklar; ya da en iyisi telefon ile teyit almak...:) Sıkı bir oltacıdır Cevat Ergin...

10. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Çok ama çoook güzel koleksiyonu olduğu da söylenir; bu alemde. :confused: :confused: :D

Uzun süre arayıp da bulamadığım bir kamış vardı. Cevat beyin kolleksiyonunda buldum.

Ama, alamamıştım.cyrr cyrr:p

11. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Sektörde sattığı malzemeyi kullanan, bilen, onunla yaşayan kaç kişi var? Malesef pek az kişi var, sattığı malzemeyi tam olarak bilen ve onu kullanan. Bu, hobimizdeki büyük eksilerden birisi, bunu artıya dönüştüren az sayıdaki kişilerden birisidir Cevat Abi, kanımca da en önemli figürdür dalında. Hem bilgisi hem gönlü geniştir, severiz, sayarız. :)

İş yoğunluğumdan bir türlü gidip bahsi geçen kamışları da göremedim, yakında kısmetse bir el atmak istiyorum, bakalım niceler. :)

12. DÜSSELDORFLU

DÜSSELDORFLU Boran RESNE

Selâmlar ,

Seckin ürünler arasinda AWA-SHIMA - AQUALIS STAGE II yi de görünce sasirmadim dersem yalan olur ! Herhalde, surf ortamini cok ciddî sekilde etkileyesiyle taninan IV tipi de vardir . Ülkemizde satildigini bilmiyordum. Rekabetin her zaman klâsik fikir ürünlerine ait olmadigina ,, üst düzey teknoloji ürünlerinin sunumunada hizmet ettigine sahit olmak , güzel bir duygu !

13. furunotr

furunotr Haluk

Eğer hala düşünüyorsanız bir sorarım...:)

14. furunotr

furunotr Haluk

Bir üst mesajdaki arkadaşın favori kamışına bakınca Skycaster IV'ü göreceksiniz zaten...:) Sitesinin linkini vereyim; şöyle bir göz atarsınız boş zamanınızda...

http://www.erginbalikcilik.com/Anasayfa/

15. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Potenza Supercore 4.25 i bugün deneme imkanı buldum sonunda. Bayıldım kamışa. 200 gram kurşunu hayatında 2-3 kez kullanmış olan ben bile ürkmeden atış yapabildim. Açık ve net söylüyorum, abartmıyorum; 200 gramı atarken 125 gram atar gibi atıyorsunuz. :) Şu ana kadar en az 100 kamışı bilfiil denemişimdir, daha iyisini kullandım dersem yalan söylemiş olurum.

İlk atışımı yaptım ve dönüp "bana bir tane ayırıyorsun" dedim Cevat Abi'ye. O derece hoşuma gitti. Sonraki atışların birinde parmaktan çok geç bıraktım, kamışı epey zorladım ama en ufak bir sızlanması olmadı, atmamış haliyle yine de 50-60 metrelere atıverdi :)

Sözün kısası; çok hafif ama çok sağlam, sert (çok çok sert bir kamış değil ama fotolardaki parabol sizi aldatmasın, sıkı yapılı ve aksiyonu iyi verebileceğiniz bir kamış), atış kabiliyeti üst düzey, buram buram kalite kokan bir kamış.

Cüzdanı uygun olanlara can-ı gönülden tavsiye edebilirim...

16. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    çupra 2,10kg/Levrek 4 Küsür
    Haluk Abi 8. sayfadaki fotoğraflardan okuma kazaklı ve üstündeki fotoğraftaki beyin atış şekli değişik geldi gözüme bu atışları ve diğer atışları filme alma imkanınız varmı acaba?
    Ayrıca alakasız bir sorum olacak kullandığım 4 sörf kamıştada atarlarının 100-250 civarı olmasına rağmen en uzun atışları hep 100-110 gr.da yapıyorum.Sorunun benden kaynaklı olduğuna inanmaya başladım.Acaba kamışlara yeterince aksiyon veremiyor olabilirmiyim? Ayrıca Awa-shima kamış elime ulaştı, size ve Cevat Beye ilginizden dolayı teşekkür ederim :)

17. DÜSSELDORFLU

DÜSSELDORFLU Boran RESNE

......................

Ergin Bey'in sitesinde kamislar bölümünden sonra "surf kamislara" gidip sadece 1. sayfaya bakmamin ve ince bordo kararkterlerle belirtilen 2 ve 3 cü sayfa rakamlarini görememem neticesi yaptigim bir hata olmustur !
    Affola ...

18. furunotr

furunotr Haluk

8.Sayfaya baktım ama Okuma kazak giyen kim bir türlü bulamadım... Ancak bu aralar değil ama birkaç ay içerisinde kamera ile video formatında çekim yapabilirim tabii...

Şu atış meselesine gelince mesela son seçtiğimiz kamış maksimum 150 gr.atacağınızı düşünerek seçildi; dolayısıyla en iyi mesafeli atabileceği değer 125 gr.ile 150 gr. arası; sonrasında kamış bayılmaya; sönümlemeye falan başlar... Tabii bir de yemliye kullanacağınızı düşünerek... Diğer kamışlarınızın marka-modelini bilemiyorum; bilsem bile kamışları tanımıyorum ama sanıyorum pekçoğu üzerinde 250 falan yazmasına rağmen 250'lik kamış değildirler; zaten çok ciddi bir değer 250 gr. ve bunu atabilecek pek az ürün mevcut... Tabii atış tekniğiniz de çok önemli ancak şöyle izah etmeye çalışayım... Bu arada Awa-Shima ile atış durumunuz ne acaba???

Birkaç yıl evvel Antares 200 gr. atarlıyı aldığımda 150 gr.dan fazla atmam diyor ve sürekli 140-150 gr.lar ile çalışıyordum; bir süre bu ağırlıkları kullandıktan sonra şiddetli bir lodosta daha ağır kurşun atmak gerekti ve yedeğimde bulunan 180 gr.lık kurşunu takıp attığımda hem daha az enerji sarfettiğimi; hem daha rahat atış yaptığımı; hem de takımın daha ileri gittiğini tespit ettim (bu arada Antares'in best performansı yani en iyi atacağı ağırlık 180 gr. olarak belirtilmiş); sanırım buna benzer bir durum da sözkonusu olabilir...

Kamış seçimi zor iş ve elimde mesela 130-150 gr. ağırlığı gayet erimli atabilecek bir kamış; yine 180 gr.ı erimli atabilecek başka bir kamış; 200 ve 225 gr.ı erimli atabilecek başka bir kamış bulundurmak zorunda kalıyorum; bunların kimi orta-sert kıvamında iken kimi sert diyebileceğimiz kıvamda ve hiçbiri o ağırlıklarda diğerinin yaptığı işi yapamaz... Eh bu hobi bir parça da pahalıca...:)

19. furunotr

furunotr Haluk

Ne demek; affolacak herhangibir durum sözkonusu değil; hepimiz gözden kaçırabiliyoruz zaman zaman...:)

20. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    çupra 2,10kg/Levrek 4 Küsür
    Haluk Abi 125 gr. yemsiz 30-35 cmlik çift köstek 110-120 mt.lere gidiyor.yem takınca(sardalya) 80-90 mt.arasına düşüyor.100 gr takıp boş atınca sanki azbiraz daha ileri gidiyor.Ama alışmadan çokta zorlamayayım dedim (bu sene 2 kez kamış kırdım) açıkçası, bu yüzden kurşunu hafiften yan arkaya değilde sadece arkaya koyarak atışlar yaptım.
    Sweatshirt yazmak zor geldi bu yüzden kazak dediydim:) Beyaz Sweatshirtli kolunda okuma yazıyor,bir üstündeki fotoğraftaki Beyin atışıda değişik geldi gözüme belki çekim açısındanda bana öyle gemiş olabilir.Video çekimi çok güzel olur,Saygılarımla :)