Uzuluyorum Cunku Yanlis Kok Saliyor

Konu, 'Makaleler' kısmında Huseyin Alp Arslan tarafından paylaşıldı.

1. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Kalkan dediğin böyle olur. Babam ve arkadaşları 30 sene önce çıktığımız tatilde şişme botla yakalayıp benim de böyle resmimi çekmişlerdi. Şimdi bu boy kalkanı gırgır tekneleri bile avlayamıyor.

2. m-a-v-i

m-a-v-i Yasin

Hüseyin ağabey, yazdığın mesajla almak istediğim cevabı da almış oldum, yine nezaket çerçevesinde sana yakışan şekilde kırmayıp cevaplamışsın, her ne kadar söylediğin gibi soru zekice olmasa da, hatta çocukça bir saflık içerse de, soruyu sormakta ki amacım sadece bilmediğimiz bir şeyleri öğrenmek değil senin bakış açın ve kuvvetli kaleminle bilmediklerimizi öğrenmek, bildiklerimizi teyit edip perçinlemiş olmaktı, sonuçta ortada sağolasın. :)

Ama diğer taraftan konu gelmiş dayanmış yine samimiyete, kimileri beni kimileri başkalarını samimiyetsiz bulmuşlar, hatta kimisi daha da ileri noktalara götürmüş işi hazır yazıyorken, varsın öyle olsun.
    Kendi adıma birileri öyle hissediyor diye kalkıp samimi olduğumu ispata çalışmakla uğraşamayacağım, yoksa bu gibi kişilere samimi olduğunuzu ispat için basit bir yol vardır.

Gider arkadan ensesine bir şaplak vurur ve recep ivedik gülüşü yaparsınız, sizin samimi olduğunuzu hemencecik anlayıverir. Bunun adı da ivedik samimiyeti olur, bir anda halktan biri oluverirsiniz, size kanı kaynar insanların hemen, aksini yaparsanız, aman efendim kimseyi kırmayayım, gereksiz yere kalpler kırılmasın der, bunun için içinizden geldiği, dilinizin döndüğü kadar karşınızdakine saygı gösterirseniz, ukala, samimiyetsiz bir lümpen olur çıkarsınız sonra, hatırlatmış olayım.

Sorsanız neden samimi olmadığımı düşünüyorsunuz diye, öyle hissetimden fazla argümanları da zaten yoktur. Sizin doğru bildiğiniz için (inandığınız konuda hatalı dahi olsanız) bir şeyleri savunduğunuzu ya da ileri sürdüğünüzü ve bunu da kimseyi kırmadan dökmeden elinizden geldiği, dilinizin döndüğü kadarını yapmaya çalıştığınızı anlamaktan ne yazık ki çok uzatır bu kişiler, böyle değerler yoktur onlar için, zira inandığını savunmaya ne cesareti ne de yürekleri vardır. Biz bazen gördüğümüzü söylemekten bile hicap duyar ar ederiz, ama söylemesek kendimize ihanet edecek noktaya gelir ve söyleyincede samimiyetsiz oluruz, fakat kunusunu ettiğimiz işleri yapanlar yaptıklarından zerre ar etmezler, onlar samimi biz değiliz. Bu kişiler ancak sizi bir kalıba sokmaya çalışırlar. Onlar için ya yandaşsınızdır, ya samimiyetsiz ve yahut cahil, hiç birşey olmadı sobalık zaten, kişi kendinde ne varsa onu yansıtır derler, bazen kantarın topuzu kaçıyor, belki kimi zaman ben de istemeden kaçırıyorum ama gerçekten yakışmıyor böyle şeyler artık hiçbirimize, Allah için yapmayın artık yeter.

Tüm bunlardan sonra yine de samimiyet konusuna takılanları iç dünyası ile başbaşa bırakıp konuya dönersek.

Ağabey verdiğin cevapla, benim bir mesajım sanki örtüşüyor gibi, sayfalarca süren bu yazışmalar içinde Serdar ağabeye yazdığım bir mesajımda aynen şu ifadeler geçiyor; "Serdar ağabey, söylediklerin doğrdurdur ancak sorun da vardır, sorun şu ki bu meslekler, (bkz. meslek) ile iştigal eden kimselerin kendilerini amatör balıkçı olarak ortaya koymalarıdır. Bu insanlar hem tacir, hem de aynı zamanda amatör balıkçı olamazlar mı? bana sorarsanız elbette hepimiz gibi olabilirler, ancak mesleklerini icra etmedikleri, kendilerine ayırdıkları dinlence zamanlarında..." Yani söylediklerinizden pek de farklı bir şey söylemiyorum, kısaca aynı fikirdeyiz.

Peki derdim ne? Tabi ki herkes gibi SAMİMİYET :) ne olabilir ki başka, birileri bu forumlarda yıllardır bilinen ve yapılan gelen, ancak tanımı yapılmaktan imtina edilen bu işleri yapar durur, ama sorsanız yapmıyorum der.

Ama bu işlerin yapıldığını sağır sultan bile duymuş iken, ee bir noktadan sonra zaten ayyuka çıkan bu işin, bir kaç kişi tarafından da artık ulu orta dile getirilmesi ile ve neredeyse cürmü meşut olmuş bir halde ikrar eden samimi, biz değiliz. Bu benim açımdan ancak malumun ilamıdır, kimse kusura bakmasın.

Korkmasınlar kimsenin kazandığında gözümüz yok, Allah bereketini içine koysun, ortakçı da olmayacağız, benim için hiç asli konu olmadı maddi işler, akçalı işlere hiç yanaşmadım. Hatta hani hikayesi vardır ya o malum sandalcı hikayesi "o kayığa binmesek de bindi derler" diye, hep uzak durmaya çabaladım. :)

İstediğim sadece açık ve net olmaları, samimi olsunlar. Ticaret ayıp değil ki neden gizli saklı yapılmaya çalışılıyor. Biz bu işi yapıyoruz desinler, bizlerde destek olabildiğimiz ölçüde destek olalım. Ama yeri buraları mıdır? Senin vermiş olduğun örnek üzerinden konuşursak, balıkçılık rehberliği yapan birisi için burası potansiyel müşteri portföyü oluyoruz sanırım. hooked

Bu örnekte teknesiyle ücreti mukabilinde beni balığa çıkartan ve benimle birlikte balık avlayan kişi ancak benim tur rehberim ya da ne şekilde isimlendiriliyorsa o olabilir, bana göre orada amatör balıkçılığı ise ben yapıyor olurum. O kişi ne zaman ki işi biter beni sahile bırakır ve iş çıkışı, :) yorgunluk atmak için balığa çıkar işte amatör balıkçılık yapıyordur o zaman.

Burada kişisel sürtüşmeler nedeniyle ne desek birileri alınıyor, alınacak da, peki hiç birşey demeyip susalım mı? Şahıslarla hiç bir işim yok, sadece bu anlayışla derdim.

Örneğin; Bu işe gönül vermiş bir amatör balıkçı çıkar yaptığı işi, hakkıyla yapar araştırır, öğrenir, geliştirir kendini ve amatör balıkçılığını bir noktaya taşır, bunun neticesinde bu sektördeki bir veya bir kaç firmayla anlaşmalar yapar, sponsorluk alır. Firmanın ürünlerini test eder, ürünlerle ilgili bilgi ve deneyimlerini firmayla ve diğer amatörlerle paylaşır. Sonuç buradan bir getiri elde eder, ne sakıncası var açık ve net olduğu sürece, bunu bu şekilde yapanlar var, iyi ki de varlar, kim onlara ne diyebilir.

Ama yıllarca forumlar içerisinde bir takım firmalara, markalara göbek bağıyla bağlı ticari ilişkiler içerisinde olan kişiler, yaptıkları işi saf ve iyi niyetli forum sakinlerinden özellikle gizleyerek. Ya da ben bu işi yapıyorum demeyerek. Bağlı oldukları marka ve firmaların reklamı ve tanıtımını yaptılar. İnsanları üç kuruşluk şeyi beş kuruşa almaya yönlendirdiler, siz bunları bizlerden daha iyi biliyorsunuz muhakkak, ama ben de gördüğü mü söylüyorum. Bu insanların yaptığı mı samimiyet, bahsettiğiniz konularda profesyonelleşenlerden beklentilerimiz en azından profesyonel olmaları ve etik bazı değerler taşımaları, bunu söylediğimiz zaman ya birisine yandaş, ya da insanların hayal gücü ne orandaysa size yakıştırdıkları sıfatlar ile anılıyoruz.

İtirazım buna, bundan gayri bir niyetim yok, isteyen istediği şeye inanır, bırakın da biz de inandığımız şeyleri sizlerin yakıştırmaları olmadan ortaya koyalım.

Mesajlarımdan alıntı yapıp cevap mesaj yazan değerli ağabey ve arkadaşlar kusura bakmasınlar, şu an mesajların tamamını okuyamadım, sayfalarca uzayıp gitmiş zaten, içinde bana yöneltilen soru ve beklenilen cevaplar var ise daha sonra cevaplamak kaydı ile selam ederim. Şu an inanın çok yorgunum ve yarın bu günden daha yoğun bir gün beni bekliyor, şimdilik okumakla yetineceğim.

Hüseyin ağabey, senin mesajından alıntılayarak yazdığım bu mesaj içinde sayfalarca süren yazışmalarda gözüme çarpanlara ilişkin fikrimi de belirtmiş oldum. Kusuruma bakma lütfen, senin yazdıklarınla alakalı olmasa da yukarıda belirttiğim nedenlerden ötürü işin kolayına kaçtım biraz.

Selam ve saygılar…

3. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Neden böyle dersin be Serdar Kardeş.Benim kadar nasıl tutuğunu anlatan varmıki.İllaki işin püf noktalarına kadar anlatırım.Ha salma konsunda haklısın.

Sevgiler

4. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sağol sevgili Adil biliyorum elbet.Her sezon sizin oralara kadar uzanayım diyorum ya birileri buralara geliyor,ya benzin parasını denkleştiremiyprum falan.

Bu gün güzel bir haber aldım yeni teknemizin kesin anlaşması yapılmış,sahibi firma ile uzunca konuşup müstakbel avlarım için istediğim noktaları güzelce anlattım.Bu ne demek,en azından benimle birlkikte av yapma arzusunda olabilecek kardeşlerime,özellikle bolca ve irice kırmızı balık ve büyük bir ihtimallede trofe balık keyf ve heyecanını yaşatabileceğim demek.

Ancak bir kere daha belirtmek istiyorum arada güzel balıklarıda öpüp salacağım.Eksikliğim bu idi bu kere illaki yapacağım.

Hakkımdaki kanaatlerin için teşekkür ediyorum.Mesutada selamlar

Sevgimle kal

5. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili Cagri,

O tasi o baligi ekmegi yapmis kaptan buna izin vermez.Deli mi?

Saglicakla kal...Bu kadar umutsuz olma...:)

6. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Ya konulari bir kosesinden cekip orda kaliyorsun.Bu kaptanlar tebligleri elbette uygulayacak.Cunku islerine gelecek.Hem bu sekilde eglencelik oldugu icin baligin asil vakitlerine denk dusmessin. Sabah suyu aksam suyu kacar. Keyif turizm balikciligidir bu.Muhabbettir, denizle birlikte olmaktir, arada bir uc bes nevaleyi tutup, fotograf cekmektir.Bu kadar insaninizdan umudunuzu kesmis olmayin. Bugune kadar boyle geldi ne oldu? Bir de farkli olana bir firsat verin.Ama oyle veya boyle olacak bunlar, oluyor da...Bugun Orhan ve Vedat...Yarin kimbilir kimler...:rolleyes: Belki sen bile emekliliginde baslarsin.Demedi deme.:D

Hem bir de bana dua edersin belki....:laughing:

7. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Vedat abi, benim nazarımda tutmak çok önemli değil, ehven mesele. Yok denen balığı tutmakla avunuyorum şahsıma. Ama bu önemsiz.

Önemli olan yakalamak değil, salabilmek. İşte o zaman bir şekilde profesyonellerden, bohçacılardan filan daha farklı bir duruş sergilemiş olursun.

8. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Haklısın Serdar kardeş dediğimi yapacağım göreceksin, görecekler.

Senide birgün bekliyorum ha

Sevgiler

9. maximturka

maximturka mert

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin10-40g,Shimano Alivio AX8000 3,30mt 50-100gr, Lineaeffe ac casting surf 390cm,
    Favori Makine:
    Okuma Safina Pro SPa-25 , OKUMA AVENGER AV-55 MAKİNE,DAİWA CROSSFIRE 2500
    Bu arada bu konu sayesinde forumlarda uzun zamandır mesajlarını görmediğimiz büyüklerimizi yeniden görmek beni oldukça memnun etti .

10. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Gönül isterki,sadece bu konu için burada olmasınlar,katılımları daimi olsun bu foruma...

11. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Ne oldu şimdi,karar verildimi,satacakmıyız yakalamış olduğumuz balıkları..Ne kadar acı bu şekilde yazılmış olan yazıları okumak,dünyada başka işmi kalmadıda balık tutup satacağız,benim balık avı yapabilmem için,balığı tutup satmam lazım deniyor,tutma kardeşim o zaman balık,kendine dahada ucuz olan bir hobi seç,ne bileyim git bir futbol topu al,futbol oyna,belkide futbolcu olursun,daha büyük para var o işte..demekki her balık tutan,amatör balıkcı olamıyor...

12. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    İşte maalesef böyle olmuyor bizde işler.

Son nehir kuruduğunda, bizimkiler yağmur duasına gider, niye kuruttuk bunu demez. Son balık tutulduğunda ise, çıtır çıtır pek lezzetliydi diyeceklerdir.

Kusura bakmayın ama, göçebeyiz hala. Sanıyoruz ki, yarın kalkıp gideceğiz bu otlaktan başkasına. Burayı tüketelim, bitirelim, kirletelim, nasılsa burda yarın yokmuşuz gibi davranıyoruz.

İşte bizim diğerlerinden ayrıldığımız yer bu. Maalesef. Ben pek umutlu değilim. Hani diyorsunuz ya, üslup, ters geliyor filan, dokuz köyden kovulurken doğru söyleyen, bu sözleri çokca işitir hep.

13. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Sagolasin Roy, sen soyleyince buldum, izledim. Ilginc ve dusundurucu...

Bulmusken paylasalim da millet aramasin..

http://www.youtube.com/watch?v=kRzTy1lp56c

http://www.youtube.com/watch?v=tz8vd5QevX8

http://www.youtube.com/watch?v=-yrxutKkgUk

14. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Sorun ne aslında biliyormusun Hüseyin kardeşim,sorun bu işin yapılmasında değil,sorun herkesin bu işi yapmasında..Dünyada bu işlerin nasıl yapıldığını az çok biliyorsundur,bu konuda bilgisi olmayana,bu şekilde yetki filan vermezler..

Her şey para demek değildir,bazen ülkenin çıkarlarıda söz konusudur,bu gün denizlere izin verilir,deniz kuruyunca bu döner iç sulara,bence çok deneyimli,bu işi meslek haline getirmiş,eğitimli kişilerin yapması gereken bir iştir bu,bizde eğitime filan bakılmaz,ahbab akraba ilişkileri ile verilir izin,bu gibi durumlarda,bu böyle oluncada vay halimize ve sularımıza...

15. suats

suats Suat

Favori Kamış:
    Lınefeeve okuma Dam
    Favori Makine:
    DAM okuma Ryobi Mitchel
    En İyi Avı:
    Kırlangıç 3 kg
    Tarık ve vedat ustalarım,amatör ,prf. ayırımını kendilerine göre yapıyorlar:confused:bence asıl amatör balıkçılık kıyıdan oltayla yapılan balıkçılıktır desek daha doğru olmazmı ? Öyle ya ...prf balıkçı teknesi de sende denize açılıyorsun istediğin gibi balık tutuyorsun(ne malüm başka yöntemle tutup tutmadığın)ve ne malüm tuttuğun balığı hale götürmediğin? Ama kıyıdan avlanan kişinin bu kadar verimli av yapma şansı varmı yokmu.?cevap veriyorum yok ...Benim de zamanında teknem varken enavai çeşit balıkla dönerdim.Dolayısı ile forumlarda görüyorum adam tekneyle çıkmış istediği derinlikler de istediği gibi avlanmış sonrada gururla sergiliyor.Hayır arkadaş sen amatör değilsin sen profesyonelsindir benim için tabii ki de satarsın...yani kıstas bence bu olmalı;)

16. suats

suats Suat

Favori Kamış:
    Lınefeeve okuma Dam
    Favori Makine:
    DAM okuma Ryobi Mitchel
    En İyi Avı:
    Kırlangıç 3 kg
    Üstelik kıyıda avlanan ne yakalayacakda ,onu satacak komik bir durum.Kıyı avcılığı hakikaten çok zordur.Bunu herkes bilir.Ve daha maliyetlidir.O forumlarda boy gösterenler önce teknelerinden inip bizim gibi kayalıklarda tek ayak üzerinde düşmeden avlansınlar.Ondan sonra kim prf kim amatör onun tartışmasını yapsınlar.Teknesi olan benim için profesyoneldir.O teknesine yarın öbürgün ağ da koyar avlanır veya balığı satarda onu bilemeyiz.

17. Adil Akırmak

Adil Akırmak Adil Akırmak

Çok düz mantıkla konusuyorsunuz ben farklı şeylerden bahsetmiştim benim maddi problemim yok satmaya ihtiyacımda yok maddi problemi olan satarsada karşı cıkmam.Çünkü balık avı bir tutkudur ben balığa gidenlerden değil işe gidenlerdenim yani evim balık merama yakın işime uzak olur ömür boyuda bu böyle olucaktır.Bu tarz bir insan ne başka hobi seçer nede hobisinden vazgeçer.Durumuda yoksa yakaladığı balık coluğuna cocuğa yemek olsun kendisi hobisini uygulasın ve satma amacı unutmayın kar değil sadece arabasını bir dahakine merasına ulastırsın yeter.
    Kağıt üstünde suçmudur size sonuna kadar katılıyorum suçtur yasa,kanun bu.Peki bu adamı sallandıralım mı yoksa masa yada iskemlemi yapalım(gerci olmaz ama)?
    Bence toplanıp yüzüne tükürelim serefsiz,karaktersiz herif nasıl yaparsın diyelim.
    Oysa adamcağız napmıstı 1 levrek satmıstı sadece eşine dostuna 25 tl ye konusu komsusuda özellikle ondan almıstı hem destek olsun diye hemde tap taze diye.
    Sizin büyüttügünüz gibi levrekten vole vuracak adam varsa gelsin biyat ederim önünde üstadsın derim(olta balıkcılığı ile)
    Hümanizm felsefesi altında 1 levreğin ve onun arkasındaki yasanın maruz görülebileceğini söylemek istemiştim.
    Söylediğim gibi önemli olan niyet cünkü dinimiz müslüman.

(Bu aşagıdaki paragraf geneldir sahsınıza özel değil)

Madem cok savunuyorsunuz balık haklarını burda millete laf yetiştireceğinize lütfen geceleri 2 saat koy koy zıpkıncı kovalayınızda gercekten bir faydanız olsun bu aylarda her aksam en az 2 kişi yakalatırsınız belinde boy boy balık elinde ışık ben kefilim.Belki beni yakalarsınız satarken:)Benzin parasını uykusuzlugunuzuda düsünüyorsanız bu hobiyi yapmayınız:)
    Saygılar.

18. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000

tesekkürler Ibrahim abi; evet bu 3 video. çok ilginç, düsündürücü, üzücü ve bir o kadar da tehlikeli. kalkan piyasasindaki rantin farkina varip bu ise el atan ukraynali isadamlari(!) mafyatik adamlar. çok büyük paralar dönüyor bu iste.

Suat abi, ben de bir kiyi balikcisiyim. tekne ile avim iki elimin parmaklarini ya geçer ya geçmez. 94 senesinden bu yana, her Istanbula gidisimde muhakkak sahilde avladigim baliklara en az bir kez talip çikmistir. satar misin? satilik mi? kaça verirsin bunlari? gibi sorularla muhatap olmusumdur. köprülerde aavlanmam zaten, bu sorulara hep bogazin avrupa sahil seridinde rastlamisimdir.

19. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Madem böyle işler yapmıyorsun,neden öyle yazı yazıyorsun Adil kardeşim,biz bu sitede amatörlüğü savunmuyormuyuz,kanuna uygun balık yakalanmasından yana değilmiyiz,peki o zaman niye bu şekilde bir yazı ile kötü örnek olalımki,bana kötüyü örnek olarak verme,doğru olanı doğru balıkavlayanı örnek ver,doğruyu örnek verki burada bu yazıları okuyan kardeşlerimizde,doğru olandan örnek alsın..

Her maddi problemi olan,balıkmı yakalayıp satıyor,yada satmalı,başka yapacak işmi kalmadıda,balık yakalayıp satacağız,bizler amatörüz ve amatörlüğü savunmalıyız,sitenin ana sayfasında,ekipmanlar bölümünün hemen altında üç ayrı paragrafta yazılanları okumanızı tavsiye ederim.

Bu aşağıdaki paragraf geneldir şahsınıza özel değildir"yazınıza gelince,ben şahsım adıma söyliyeyim..Bana böyle bir yetkiyi kimse vermedi,zaten böyle yetkim olmuş olsaydı,inanki hiç birinize balık filan tuturmazdım,onun için dua edin bana böyle yetki filan vermesinler...

20. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...

İşte görüyormusun Avrupalıları, herşeyi satın alabileceklerini zannediyorlar:laughing:

Sattın mı balıkları? Bende mi satsam arabam yok ama hiç olmadı aç karnımı doyururum:laughing: :laughing: :laughing:

Yahu ne güzel sohbet döndüreceğimiz yere siz işi dramaya çevirdiniz:)

Mantıken bakıldığında, o tuttuğu levreği satıp arabasına benzin koyacak adam, satsın o arabayı, ufak çapta bir iş kursun:) Bu saçma bir bahane oldu.

Bu işlere de bedavadan girilmiyor, herşeyin ucu para değil mi? Vatandaş ac iken hobim deyip balığa para harcayacaksa, külliyen ac kalsın ne diyelim.

Önce evindekileri sonra nefsini değil mi?