Uzuluyorum Cunku Yanlis Kok Saliyor

Konu, 'Makaleler' kısmında Huseyin Alp Arslan tarafından paylaşıldı.

1. Adil Akırmak

Adil Akırmak Adil Akırmak

Şimdi benim anlamadığım bazı durumlar var öncelikle;

1)Havyarlı levrek avlanmaz kuralı...

Levrek zaten havyarsızken avlanmaz kasım ayında adam akıllı av vermeye baslayan levrek zaten havyarlanmıstır yada döllenmiştir.Subat 15 inde havyarını atan levrek sadece 1 hafta kadar av verir ve o göç yapan sürüden eser kalmaz.Geri kalan aylarda bazı noktalarda basarı oranı düsük olarak levrek yakalanabilir.

2)Yakaladığın levreği satma kuralı...

Genc balık av tutkusuyla tutusmakta ve maddi gücü olmamakta balığa gidiş gelişi ona 30 tl ye patlamakta.

3)5 kg limiti geçme kuralı...

1 kg lık deniz levreğinin balıkçıdan alış fiyatı 35-40 tl arası gezmektedir.Asgari ücretin malum olduğu ülkemizde herkes sabancı yada koçla akrabalığı bulunmadıgı için ne yazıkki bu balığı hayatında yiyememekte ve varlığının bile farkında olmamaktadır.

Şimdi anladığım noktalardan bahsedelim;
    1)Levrek avcılığını cok sevdiğim için ve başka türlü avlanmak keyif vermediği için ben aralık ocak subatta levrek avlarım arkadas.
    2)Maddi gücüm olmasa yakaladıgım balıgı satarım bir dahaki ava gidebilmek için arkadas.
    3)Denk gelirse 5 kg mı gecerim arka sokaktaki ayse teyzeme o balıgı torunlarına yedirsin diye yada köydeki nineme götürür veririm arkadas.

2. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..

Gözüme görünme o zaman arkadaş. Çünkü görünürsen, seni ihbar eder, elden geldiğince odunu ocağını söndürürüm o zaman arkadaş.

Eğer bunlar yapacağım diyorsan, gider alakalı mevzuata uyar, belgeni vs. tam edersin arkadaş. Bunu yapmadan böyle yaparsan da, neden ben bu cezayı yedim, senin benle derdin ne filan hiç deme arkadaş.

3. Adil Akırmak

Din bile vicdanken sirküler üzerindeki harflerden oluşan kağıt parcasıdır.
    Sirküler bile vicdanla başlar.

4. MehmetKordan

MehmetKordan MEHMET KORDAN

Allah Allah yok neymiş sadece havyar zamanı av veriyormuş hayvan , o hale ne yapmalıyız o hayvanı rahat bırakmayacağız, üremesin bir an önce bitsin soyu tükensin mendeburun.

Siz daha bunları tartışın ustalar bak adam ne diyor.

Şimdi basit bir soru cebinde parası olmayan adam sigara alır mı?

Maddi durumu yokmuş arkadaş kandırmayalım birbirimizi kimse maddi durumu yokken gidip balık malzemesi alıp balık tutmaz.

5kg limitini bir balık ile geçersin o balığı salmak veya almak senin vicdanına kalmış sonuçta trofe sayılır.

Daha doğrusu kimlere laf anlatıyorum ki nasıl istiyorsanız yapın. Sizin balık avcılığı mantığınız(hayvan yumurtada iken rahatsız etmek) nisan -mayıs ayında sazan yumurtlarken balığı toplamak ile aynı o yüzden fazla da bir şey söylemeye gerek yok.

5. Adil Akırmak

Komik döllenen birey zaten dökücek yumurtayı yumurta olgunlasmaya baslayıncaya kadar aradaki 20 gün için mi bu kavga onuda tutma?

6. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:

Aslında var, ama bu abes "amanda balık satıyoooo" mantalitesi, hepsini de uzak tuttu böyle mecralardan. Bu olayda, forumda bazı işi ciddiye alıp, balık tutmayı hayatın anlamı yapan, bu durumda balığın o bir kaşık etmeyen çenesinin içinde kasırgalar koparan bazı arkadaşların meselesi oldu. Kimisi onlara çamur atmaya öyle odaklandı ki, nihayet "amanda balık satıyor" diyerek ortaya çıktı. ama aslı var, ama yok. Bu derken büyüdü gitti ve anlamsız bir şekilde, balık satmak tabu olup çıktı.

Gelinen nokta öyle ki, sanki balık satmak çocuk tacizciliğiymiş gibi, alanen bir kınama meselesi oldu. Oysa, bunun ne simitçinin yaptığından, ne de balığı tutup alıp gidip yiyenin yaptığından bir farkı var. Bu abartıldı, yalan yanlış şişirildi, sonrada içinden çıkılmaz bir hal aldı.

Amatör tuttuğu balığı satabilir mi, satamaz. Kim olursa bunu yapan, benden 19 cm çinekopu tutan gibi bir tepki görür kendi adıma. Bu ancak bu kadardır, bir kanuni limitleri ihlalden ibarettir.

Fakat balık satmak şişirilince, profesyonel ayakta da oynayan pek çok dost sessizce forumlardan elini ayağını çekti. Katılmaya niyetli olanlarda, uzaktan seyrediyor sadece.

Ama o profesyonellerden tonla şey öğrendik buralarda.

Ve dahası, balıkçılık olayında çok daha köklü, çok daha kurmusallaşmış sorunlar varken, bunun tartışılıyor olması bana çok banal geliyor. Bu tartışmanın ettiği hayrın, ürküttüğü kurbağaya değmeyeceğini düşünüyorum şahsen.

7. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Ama aslında adam haklı:

Balık = ET

Bu böyle olduğu sürece, maalesef ona ve başkalarına bir şey anlatamazsınız.

8. Adil Akırmak

Ozaman sunuda söyleye bilin ben aralık ocak subat aylarında deniz levreği yemiyorum.Geri kalan aylarda kg üstü deniz adı altında ciftlik levreği yiyorum kazıklanıyorum:)
    Sizin anlamadıgınız nokta su abilerim kardeşlerim deniz levreği öle ters bi durum balığı ki havyarlı olmadan yeme ihtimaliniz yok gibi bişey.

9. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Yahu büyütecek bi durum yok.
    Sportif amatör olta balikcisi var.
    Hem spor hem aksam nevalesi amatör olta balikcisi var.
    Aksam nevalesi amatör balikcisi var.
    Konudan tebligden bihaber bohçaci balikci var.
    Her kurali kanunu bilip bohçaci kalan balikci var.
    En son seçenegi marangoza versen 1 masa 2 iskemle çikartamaz.

10. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Vedat Abi,

Vallahi bravo, sen bu paylasimda artik kendini astin.:) Tebrik ederim.

Senin balikcilik tutkunu ve senin balikciligini , tecrubeni bilgi birikimini gormeyenin aklindan zoru vardir. Hem bunu alabaliktan, kasnadan,yayindan, sinarite, sari kuyruga levrege kadar envai cesit baliga goturebilmis bir sahsiyetsin ki bunu cok nadir insan hayatinda basarabilmistir.Bu mesgalenin asigi herkes bu yonlerine hayrandir. Biz senden sadece samimiyet dilendik, sen bizi seni kiskanmakla sucladin.Oysa ki o beni kiskaniyorsunuz dedigin insanlar daha dun sana en guzel yakalsimlari bir yandan sergilemeye calisan insanlardi.Su samimiyetini su anlayisini su sakinligini o zaman gosterebilseydin, Orhan Paranoyasina cevirmeden kendi dunyani, ve bu muthis tutkunu anlatip onun uzerine, cok samimi surdurulebilir balikciliga gercekten destek olan bir liderlik ve askinlikla birlestirebilseydin sadece sen degil , bu siteler , bizler , ve amator balikciligimiz cok ama cok yol alirdi.

Ancak hic bir sey icin gecikmis sayilmayiz.Zararin neresinden donulurse kardir.
    Bir de cok samimiyetle Orhan Abi gibi Amator Balikciligina zeval vermeden, kesinlikle balik satmadan bilgini birikimini, kaynaklarini sana rizk olarak donecek Amator Balikcilik Tur Rehberligi gibi konulara yonlendirsen, tecrubelerini ozellikle alabalik uzerine bilgilerini o muthis kaleminle kitaplara donusturebilsen bu hepimiz icin faydalanilmasi gereken bir imkan oldugu kadar, Amator Balikciligimiz icin de buyuk hizmet olur.

Hem ekonomik olarak biraz daha rahatlarsin... Cunle aleme kaynaklarini comertlikle kullandirmak her zaman guzel kalp gostergesidir ancak haddime dusmese de soyluyorum, bu ailen icin pek iyi bir sey olmasa gerek.Ben bunu senin sartlarinda olsam, senin gibi yapsaydim sanirim cocuklarim ve esim oldukca bundan rahatsiz olurdu.Tabii takdir senindir. uamrim yanlis anlamazsin.

Tekrar bu paylasimda gostermis oldugun buyuk yuregi tebrik ve takdir ediyorum. Bu paylasimi bana iyi ki acmisim dedirtiyorsun.

Saygilarla ustadim.:)

11. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Adil, bir takım laflar var dilimde şu an hazır. Ama etmeyeyim, sonra bana amanda şöyle böyle diyorlar.

O yüzden, başka türlü planlarım olan yazın veya kışın tutulmuş levrekleri, normalde geri salarken ben, sen gel buraya da, güzel tuzda pişirip yedireyim. Bir gör bakalım, havyarlı olmadan levrek nasıl tutuluyormuş.

Sen havyardan çıkıp gözü dönen, yuvasını koruyacağım diye saldırganlaşan balıktan başkasını tutmayacak kadar beceriksizsen, bunu gidip, havyarsız levrek tutulmaz gibi bir genelleme yapma.

12. MehmetKordan

MehmetKordan MEHMET KORDAN

Şimdi ben levrek avcılığını bilmiyorum zerre anlamam ama kafamda 1- 2 soru var size sorayım..

Levrek yumurtasını ne zaman döker ? suyun sıcaklığı ne kadar önemlidir ve de levrek yumurtasını döktükten sonra mı döllenir yumurtalar.

Bu hayvanın diğer aylarda neden av vermiyor? Aynı yemi yemiyor mu bu balık sonuçta..Nereye gidiyor balık açığa mı ?

Havyar dönemi her koya göre bile değişebilir tamam daha önce söylenmişti bir konuda havyar döneminde bir yasak yok sizin için bu konuda tek yasak 5 kg. ?

Hani yeme konusuna dayanmasa mevzu daha net şeyler belki çıkar ortaya.

13. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Alsında çok iyi bir fikir. Bu abilerimiz tur rehberliği yapsalar, gene örnek olsalar, mesela sivricedeki bir sürü balıkçı teknesi, onlara bakıp bu işe soyunsa.

Sonra gidip ne kadar mercan taşı, sinarit yatağı filan varsa, çabucak çullansalar, ne varsa yiyip, böyle tavadak nefis balık ızgara, bilmemne tricolore filan yapsalar güzelce...

Ve iyi kötü gelir sağladıkları balıklar yenip bitirilse, dahası eğlenceleri de ellerinden alınsa. Acaba o zaman da "Yemeyeceğin balığı tutmayacaksın?", "Nimet bu, yiyeceksin elbette" filan derler mi?

Mesela, Pina körfezinde, milyonlarca dolarlık bir kılıç, merlin turizmi var. Ama yakalanan tüm balıklar geri salınır. Acaba her tutan alıp yese, o turizm döner mi?

Milletin anlamadığı şey, balığı tutmak ve salmak, yemekten daha karlıdır. Bunu henüz bizim millet bir türlü anlayabilmiş değil.

14. Adil Akırmak

Sen kimsin ya?
    Bu nasıl bi seviyesiz terbiyesizlik ki;
    Sen kimden masa sandalye yapılıp yapılmıyacagına karar veriyosun ya bu lafı cıkıcan insanların yüzüne söylüycen yada klavye balıkcısı oldugunu kabul edicen......

15. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Levrek her zaman yem yer. Ama havyarlıyken, saldırganlaşır, bilhassa büyük erkekler. Dişilerde bir nebze. Daha önemlis, bir sürü levrek bir araya toplanır.

Levreği tutmasını beceren, yılın her zamanı gayet istikrarlı şekilde tutabilir. Öyle derine gitme, açığa gitme filan gibi huyu pek yoktur o hayvanın.

16. Adil Akırmak

Mehmet bey şimdi söyle bir durum var cok uzun ama kısa geceyim levrek akın balığıdır.Akın benim bölgemde kasımda av verir subat sonunda biter yumurtasını subat 15-20 arası atar.
    Akından kalan yatak levrekler vardır 10 kez gidersiniz 1 kez tutarsınız.

17. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Niye üstüne aliniyorsun ki?
    Kendini hangi katagoride görüyorsan o'sun.
    Ben kendimi 2ci kategoride görüyorum.

18. Adil Akırmak

Levrek büyük sürüler halinde karadenizden inen bir balıktır bazı kesim rusya kıyılarına kadar cıktıgınıda söyler.

19. Adil Akırmak

Bugune kadar yazılarınızı takip ediyordum hic tanımasam bile size konusma tarzınızdan dolayı sempatim vardı ama bu hiç olmadı ayıp oldu sanki.
    Sizinde dediğiniz gibi safi sübyan yok bu forumda imaları herkes anlayabilir seviyede.

20. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Takip ediyorsan bakis açimi ve düsünce tarzimi az çok anlamis veya bir fikir sahibi olman gerekir. Ne denmesini bekliyorsun ? Alkis mi tutalim su yukardaki yazina ? Hem de sportif amatör balikciligin tartisildigi bir konu altinda.
    Yapmayin Allah için.