Yeni Turna Avimiz

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında West_1979 tarafından paylaşıldı.

1. pterois volitans

pterois volitans

tebrikler kardeş güzel bir av olmuş

mustafam avbilgileri silinmiş herhalde tekrar onları yazarsan seviniriz baklıkları göremedim onlarda muhtemelen güzellerdir anca akşam bakabilirim resimlere

tekrar rasrtgele kardeşim

2. flazer

flazer mehmet ali filizer

Favori Kamış:
    YILMAZ 90 LIK ZIPKIN SHEAKPER MAKARALI OLTA VEDE ALBA NIN KAMIŞLARI
    En İyi Avı:
    TATLI SUDA 43 KG AYNALI SAZAN(rüyamda)5,5kg aynalı sazan,6KG DÜZ SAZAN, DENİZDE 2KG MIGRI
    elinize sağlık tebrikler;)

3. aliterzi_06

aliterzi_06

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 8,350 - turna 12,250
    Tebrik ederim birader güzel av olmuş...

Mustafacığım o günkü hava koşuluna rağmen güzel bir av geçirmişsiniz.
    Seni ve arkadaşlarını tebrik ederim.RASTGELE....:)

4. kemalyaman34

kemalyaman34 Kemal

Favori Kamış:
    Muhtelif çap ve markalarda makina ve kamış
    En İyi Avı:
    Turna : 72 cm.
    mustafa kardeş. sol üst köşedeki 3 balık ile sağ üst köşedeki kıvrılmış tek balık bana da limitlerin altında göründü. aslında vücutlarının inceliğinden de bu anlaşılıyor zaten. keşke onları geri salsaydınız. geri salmadınız madem tartışmalara mahal vermemek için balıkların ölçüsünü belli edecek şekilde resimlemeniz gerekirdi. lütfen bu konuda daha hassas olalım. bari foruma yazan bizler ölçü limitlerine uyma konusunda çok daha dikkatli davranalım. amacım seni ve arkadaşlarını kınayıp küçük düşürmek değil. ama umursamazlığın da önüne geçmemiz gerekli.

5. KRAL_BALIKÇI

KRAL_BALIKÇI

sevgili kemal
    mustafaki limit altını gördüğü anda salan bir arkadaşımız.
    bununla ilğilide vidiosu var.

6. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası

Şimdi bu raporu yayınlayan arkadaşımız sirkülerin ve kanunların son derece bilincinde olan bir arkadaşımız. Benim fikrimce burada tek sorun balıkların her hangi bir şeyle ölçümlendirilmemiş olması. Mustafa'nın o ya da bu şekilde sirküler dışı av yapacağını sanmıyorum. Orada 40 cm altında balık varsa dahi ya balık karaya alınırken ölmüştür ya da farklı bir durum vardır. Ki yine diyorum oradaki tek problem bence ölçümlendirilmemiş olmasıdır. 40 cm altında balık olsa Mustafa bırakın resim yayınlamayı o balıkları direk suya salardı.

Ayrıca yakaladığı balıkları geriye salmamasının nedeni de İzmir'de yapacak olduğumuz organizasyon da Ankara'lı arkadaşlar dan Sazan ve Turna getirmelerini istedik. Onlar da yaptıkları avlarda yakaladıkları balıkları organizasyon için ayırıyorlar.

7. mhakanbasar

mhakanbasar Mustafa Hakan BAŞAR

Favori Kamış:
    SHIMANO VENGEANCE SPIN 2,10
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg
    Sevgili Serdar yazımı iyi okumanı tavsiye ediyorum.Balıkların 40 cm altında olduğunu iddia etmedim.Yasal limit olan 40 cmi zorlayan balıkların yakalandığını pişirilip yendiğini buraya kadarda her şeyin güzel olduğunu söyledim.Mustafa kardeşimin hiç kimseden böyle bir talep gelmediği halde çıkıpta bundan sonra sportif avlanacağım canım turnam dediği halde,söylemleriyle eylemleri arasında tutarsızlığının nedenini sordum.İzmire balık götürme fikri güzel bir fikir yanlız o organizasyona daha çok bildiğim kadarıyla oraya gidecek balıkların avı içinde 5 ağustos gibi bir tarih zikredilmişti.Kaldiki balıklar zaten yenmiş fotoğraflardada bunu açık bir şekilde görebiliyoruz.Öyle değilmi......Bu mesajında benden aldığın alıntı yazısını kaldırmanı rica ediyorum.Fotoğraflardan kesin boy ölçülerine ulaşabilmek özel bir uzmanlık dalıdır özel hesap gerektirir.Yakınına ölçüsü bilinen bir materyal konsa idi belki hesaplanabilirdi.Boy konusunda oluşabilecek polemiğin muhatabı olmak istemiyorum.

8. BARIŞ

BARIŞ BARIŞ

Favori Kamış:
    olta kışın tüfek
    En İyi Avı:
    turna 4.5kg --12kg yayın
    Arkadaşlar bence bu konuda daha fazla mesaj yazmayalım Mustafa bu konu ile ilgili mutlaka bir açıklama yapacaktır. Ayrıca görüldüğü üzere Mustafa orada tek başına değildir dört kişi gözükmektedir Mustafa sözünün arkasında olabilir ama bu istek diğer arkadaşların olabilir onun için Mustafanın açıklamasını beklersek iyi olur.

9. KRAL_BALIKÇI

KRAL_BALIKÇI

Arkadaşlar o gün balığa west 1979.efsane kemal 06,oltacıönder,pars ın gittiğini iyi biliyorum .WEST 1979 Musatafa rahatsızlanarak ankaraya dönüş yapmıştır.Aynı ekip içerisinde olduğundan dolayıda resimleri yükleme görevi mustafaya verilmiştir.Mustafada resimleri ve paylaşımı siteye yüklemiştir.

Bende resimleri siteye yükleyemediğimden mustafadan yüklemesi için ricada bulunuyorum.

10. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    sevgili arkadaşlar hiç burada bu arkadaşları tebrik edenleri kınama mınama muhabbetlerine girmeyelim.konuyu açan mustafa arkadaşımız da şu an burada değil.hem savcı hemde hakim olmayalım kendi kendimize bir süre sonra kendisi de gerekli açıklamayı yapar zaten.siteye üye olmadan uzun bir süre ve üye olduktan sonra da baya bir süredir takip ediyorum ve bu adamların öyle zart zurt yalan söyleyecek ve boş işlerin peşinde olmadıkları kanaatindeyim.hangi delikanlı çıkmış burada demiştir ki ben tuttuğtm balığı tekrar suya iade edeceğim diye,varsa da bir başkası alnından öperim.gelelim balığı pişirme konusuna.arkadaş bu sözü verip de bu balığı pişiriyorsa vardır bir çapanoğlu değil mi işin içinde?kaç kişiler bu vatandaşlar orada bir sayın bakalım.en azından bir arkadaşları ben balığa geldim kardeşim balık tuttuğumuz zaman pişirip yiyeceğim demesi bu manzaranın ortaya çıkması için yeterli değil mi arkadaşlar.yok kardeş biz balıkavı nete söz verdik balıkları salacaz sen balık pişiremezsin yiyemezsin mi diyeceklerdi.eminim ki bu arkadaşlar bunu bile diyemeyecek kadar efendiler.ve rica ediyorum ölçüdür boyudur diye kimsenin moralini bozmayalım.tekrar tekrar diyorum limit altı balık alacak adamlarla karşı karşıya değilsiniz.ve bu limit konusunda aşırı hassas olan arkadaşlardan ricam lütfen limit altı bir turnayı allah rızası için hele bir tutsunlar ve suya iade ederken resimleyip bizlere güzel görsel bir şölen yapsınlar...

Son düzenleme: 17 Temmuz 2007
  11. osmanaltunel

osmanaltunel

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Turna 140 cm. Gölbaşı
    Herhalde bir tek sen tutuyorsun başka tutan yok sen doğduğunda ben balık tutmaya başlamıştım ustalardan yorum gelmediğine göre sen nereden anlıyorsun balıkların küçük olduğunu ve bu konuda ne kadar duyarlı olduğunu bildiğimiz bir arkadaşımızın böyle bir şey yapmayacağınıda çok iyi bilenlerden biriyim.

12. balikkrali

balikkrali

Favori Kamış:
    olta...gerisi meslek sirri...
    En İyi Avı:
    alabalik 51 cm...
    balik krallari av ortami ve paylastiginiz anin degerini anlayabiliyor ,ben yasamiscasina zevk aliyorum...ama bu levrekler kücük degiller mi? biz burada 50 cm bile birakiyoruz...orada kanun ne der,kim ne kadar uyar bilmiyorum...ama ben bunlarin 70-80 cm olanlarini hayal ediyorum da...daha iyi olmaz miydi...sevgiyle kalin...selamlar

13. osmanaltunel

osmanaltunel

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Turna 140 cm. Gölbaşı
    Öncelikle konuşma adabını düzelt senin yaşın icabı yazdıklarına es geçiyorum.
    Balık konusuna gelince bizim buradaki en büyük savaşımız sirküler dışında avlanmayı engellemek ve bunun en büyük savaşınıda verenlerden birisi ithamlarda bulunduğun arkadaşımızdır ve nice balıkları saldığını bilirim senin eve götürdüklerini onun bıraktığına herkes şahittir dikkat çekmek için yanlış adamı seçtiğini bilmende fayda var ve yazarkende lütfen terbiyeni takın 3 leri s leri bir daha yazma burada böyle yazılara asla müsaade edilmez ama bu terbiyeyle alakalıdır ve bu sende varsa sakin ol ve yazılarına dikkat et.

14. KRAL_BALIKÇI

KRAL_BALIKÇI

Sevgili arkadaşım yazılarını adabe uygun yazarsan bazı konularda seninle anlaşabilecegiz. Yazmış oldugun yazıda terbiyesiz ve seviyesiz yazın olduğunun farkındamısın .Aramızda eşlerimiz,kız çocuklarrımız var.
    Tartışmamanın da bi usulu var.lütfen dikkatli ol

15. beyazkartal

beyazkartal selim

Favori Kamış:
    hertürlü malzm
    En İyi Avı:
    kofana eşkina yayın herhalde 1kg yakın
    Oradaki adamlar adam olmuş kanunu oturtmuşda sen adam olmamışsın genç
    önce yazdıklarını bir okuda ondan sonra akıl ver :mad:

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 17 Temmuz 2007
  16. osmanaltunel

osmanaltunel

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Turna 140 cm. Gölbaşı
    Kardeş onlar levrek değil turna balığı ve 40 cm. üstü kanunlar içinde ve sirkülere aykırı değiller ayrıca temennine katılıyorum ve bizlerde buna çalışıyoruz inşallah 70 - 80 cm.leri bizde bolca göreceğiz.

17. kemalyaman34

kemalyaman34 Kemal

Favori Kamış:
    Muhtelif çap ve markalarda makina ve kamış
    En İyi Avı:
    Turna : 72 cm.
    ben arkadaşların mustafa kardeşe sahip çıkmalarından dolayı sözlerimi geri alıyor ve özür diliyorum. ama tekrar söylemekte fayda görüyorum. lütfen balıkları resimlerken ölçüleri belli olacak şekilde resimleyelim. mesela elimize alıp resimleyebiliriz. ne bileyim yanına kamışı koyup resimleyebiliriz. falan filan. bi yöntem bulunur nasıl olsa. lütfen dikkat.

18. tiptirivsi

tiptirivsi

sevgili mustafa uzun zamandır avlarını paylaşmıyordun sitede ben de sürekli ya neden paylaşmıyorsun diyordum hatırlarsan, şimdi seni daha iyi anlıyorum. geçenlerde benim avım için de bu tür bir eleştiri gelmişti. limitler ile ilgili. senin resim sanırım yüksek bir yerden çekilmiş. ancak sizin ekipteki bir arkadaşımız balıkların 40-50 arasında değiştiğini limit altı olmadığını söyledi. hatta aynı arkadaştan turna isteyenler olmuştu. bizzat şahidim. yoksa senin eve balık götürmediğini ve bırak limit altı limit üstü balıkları da saldığını çok iyi biliyorum. ancak paylaşımı sen yaptığın için sanki tüm balıkları sen tutmuşsun gibi bir durum çıkıyor ortaya... eleştiri yapan arkadaşların bu konuda dikkatini çekmek istiyorum... saygılar...

19. Kelanj

Kelanj

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    7.5 kg.Sazan.
    Ankara Team

Teşekkür ederiz güzel yazın için.Eğitim şart.

20. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    ya Erhancım hepimizin bir ailesi var işi var ve de tabi ki sorunları.biraz kafa dağıtmak için girdiğimiz bu ikinci sanal aile ortamında bazı şeylerin yargısız infazına insanın gönlü elvermiyor.ki bu arkadaşları uzun bir süredir takip ediyorum.birde üstüne üstlük bu zor hayat şartlarında maddi ve manevi zaman ve imkan yaratıp bizlere birşeyler getirmeye ve sunmaya çalışan birilerine,,,ki hiçbirini şahsen tanımam,biraz sağduyu ve centilmenlikle yanaşılması taraftarıyım.burada bu kadar nefes tüketipte limit altı balıklar alacaklar,ya adamı konuşturmasınlar...neredeydiler bu güne kadar kilometrelerce ağ atanlar için ne yaptılar bu ağalar,neden birdenbire doğasever kesildiler başımıza,gidin araştırın jandarma gpt'sini bakalım ertan çetin diye girdiklerinde kim ne ve ne için ve ayrıca kaç yıl önce bu güne kadar birilerini yakalatmak için birşeyler yapmış.at tut...şu an balık tutumuyoruz kardeşim yazdığımız her kelimeyle insan kalbi kırıyoruz bu çok önemli.bak konuyu açan kardeşim bile yok.yarın hadi eyvallah diye karşımıza çıkarsa ben şaşırmam valla.