Yeni Turna Avimiz

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında West_1979 tarafından paylaşıldı.

1. Kelanj

Kelanj

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    7.5 kg.Sazan.
    Ankara Team

Haklısın kardeşim hemde çok haklısın.Biz Ankara ekibi olarak bugün Gölbaşı (Mogan) gölü'nün kurtulması için kendimizi yırtıyoruz.Sanıyorum ki bizim İç Anadolu Bölgesinde yaptığımız avlar diğer yerlerede örnek oluyordur.Yoksa dediğin gibi daha öncelere dönersek ne internet vardı ne de cep telefonu.Ben şahsen çok meraklısı değilim burda yaptığım avları sergilemeye.Bazı cahil kalmış şahsiyetler ders alsın ve öğrensin,bizden sonra gelen nesil önünde bir çöplük bulmasın diye bu paylaşımları yapıyoruz.Saygılar.

2. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    aynen öyle Erhan kardeşim.bu sitede birçok arkadaş da senin ve benim gibi birşeyleri sergilemiyor o da en doğal hakkımız ama tut ki bir hata sergiledik.adamlar elimizdeki oltaya mana bulacaklar limit altı mı limit üstü mü.ben burada bu konuya kendi payıma son noktayı koymak istiyorum.Erhan kardeşim sağlık dolu günler ve bereketli avlar dilerim.

3. Kelanj

Kelanj

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    7.5 kg.Sazan.
    Teşekkür ederim.

4. osmanaltunel

osmanaltunel

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Turna 140 cm. Gölbaşı
    Bazılarıda ukalalık yapıyor bilmeden ve anlamadan konuşuyor kendisi cevap veremediği zaman zannediyorlarki haksız olduğu için cevap veremiyor mustafa arkadaşımızdan mogan için yardım istemiştim araştırmalar,çekimler konu hakkında bölgedeki arkadaşlardan bilgi almaya çalışırken siteye giremedi ve doğal olarakta kendisi hakkındaki eleştirlere cevap veremedi bu akşam işimiz büyük ölçüde bitti mutlaka kendi ağzından açıklama gelecektir Yardımları için Turgay abiye,mustafaya,ve erhana teşekkürü bir borç bilirim böyle duyarlı bir insana suç atmak beni çok üzdü.Hepinize teşekkür ederim.

5. osmanaltunel

osmanaltunel

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Turna 140 cm. Gölbaşı
    Ustanın hali her zaman belli oluyor senin ve senin gibi değerli arkadaşlarımız konunun doğruluğunu bildikleri için mustafa arkadaşımız çok şanslı teşekkür ederim.

6. Kelanj

Kelanj

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    7.5 kg.Sazan.
    Yapanlar utansın.Site yönetimi gerekli tedbirleri alacaktır.

7. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası

Eveeet işte güzel bir cevap
    tabii ki anlayana

Ya arkadaşlar adamlar mogan gölünü kurtarmak için uğraşıyorlar siz 40 cm lik balığı yakaladıklarından bir de yayınladıklarından bahsediyorsunuz
    bırakın Allah aşkına bunları

8. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Osman bey saygılar hele sizin gibi bir şahsiyetin nefesinin bile aramızda dolaşması en azından benim için bir güven ve mutluluk.yaptığın her şey ve emeklerin için teşekkürler.

9. osmanaltunel

osmanaltunel

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Turna 140 cm. Gölbaşı
    Çamur at izi kalsın.

10. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    o da kalmaz burada abi
    rahat ol :D:D:D

11. osmanaltunel

osmanaltunel

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Turna 140 cm. Gölbaşı
    Sizlerin desteği ile biz bazı şeyleri yapıyoruz arkadaşlar teşekkür ederim desteğinizi esirgemeyin lütfen daha çok çaba sarfetmemize neden oluyor sağolun.

12. osmanaltunel

osmanaltunel

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Turna 140 cm. Gölbaşı
    :D :D :D :D

13. West_1979

West_1979 Mustafa KARATAŞ

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    ANKARA TEAM
    Sevgili arkadalşlarım abilerim ablalarım kardeşlerim öncelikle bu saate kadar cevap veremdiğim için özür dilerim. Hakkımda yazılan yanlış eleştirilierden dolayı gördüğüm mesajlara çok üzüldüm. Bu saat kadarda cevap verememe sebebimide anlatayım MOGAN ( GÖLBAŞI) gölünde toplu balık ölümleri ile ilgili sıkı bir çalışma içerisinde olduğumuzdan dolayı işlerimi bitirip oraya gitmem gerekiyordu
    sevgili site üylerimizden
    sayın
    Osman ALTUNEL
    Turgay İNANÇ
    Erhan ÖZSOYDAN
    Musatafa KARATAŞ
    birlikte yürüttüğümüz bir çalışma için orada bulunmak zorundaydık
    televizyon kanallarına ulaştırmış olduğumuz görüntüler videolar sonucu MOGAN ( GÖLBAŞI ) toplu balık ölümleri ile ilgili bir çekim yapılacaktı ve toplu balık ölümlerinin fotografları ve videoları ilgili kanallara e mail yolu ile ulaştırılıp muhattap olarakta orda olmamız gerekiyordu ve bunun üzerine ekip olarakta olay yerindeydik.
    Mogan gölündeki toplu balık ölümlerinin sebebi sayın site üyemiz Osman ALTUNEL tarafındanda önceden açıklandığı gibi okjsijen yetersizliğine bağlı olup acilen Mogan gölüne temiz su aktarılmasını istememizdi talebimizdi bu çalışmalar başlamasına rağmen ulaştımız kaynaklarca 1 yıllık bir zaman biçilmişti.
    1 yıllık bir çalışmanın hızlandırlarak minumum seviyeye çekilmesinini isteme sonucu olarakta orada bulunuyorduk çünkü seçimler gereği verilen bu 1 yıllık çalışma daha uzun zamanlar alacaktı ve bu balık ölümleri devam edecek ve hatta zamanla metan gazı yoğunlaşarak bu çevrede olan patlamalar daha büyük seviylelere ulaşacaktı. Yakında yapacağımız bir kan kanpayımızıda bu bölegede duyarlı vatandaşlarla gerçekleştirirerek bu suni gölümüzü kurtarma çalışmalarımıza devam edeceğimizi buradan söyleme gereği duyuyorum.
    Ben amatör bir balıkçı olarak yine sözümdeyim akşama kadara yazılan mesajlar gerçekten beni çok üzdü Mogan gölü araştırma ve kurtarmaya çalışma birlikteliğimizi açıklamıyacaktım ama son noktama geldim okuduklarımdan dolayı.
    Bahsi geçen ve yayınladığım av maceramızdan anlatımlarımı yapayım sizde hakkımı verin.

Gece saatlerinde ulaştığımız avlağımızda sabahın ilk saaatlerine kadar çok güzel eğlendik güldük muhabbet ettik sabahın il ışıklarında yerimizi ayarlayarak konuşlanma sonucunda avamıza başladık ekip arkadaşlarımız
    sitemiz üyelerinden aşşağıdaki kişilerle beraber
    west_1979 Musatafa KARATAŞ
    oltacıönder Önder
    Parsel Oguz ( turna sülün av bayii)
    Efsane_Kemal Kemal KARATAŞ
    Öğelene kadar güzel bir av süreci 6 7 kadar balık alaınarak şamandıralı livarlarda muhafaza edilerek canlı kalması sağlandı öğlenleyin ben sivrisinek ısırmasına karşı alerjisi olan biri olarak durumum kötü olması neticesinden dolayı aldığımız tüm malzemelerimiz ( fotoğrafmakinası dahil ) olmak üzere arkadaşlarımıza bırakarak ANKARA ya kardeşim Kemal le dönemek zorunda kaldım ve bunu üzerine avlakta olan bitenden hebrimin akşam saatlerinde yanıma gelen arkadaşlarımdan aldığım bilgiler dahilinde istekleri üzerine alınan balıklar ve avda yaşanan görmediklerim hakkında bigiler alarak raopru yayınlama zorunda kaldım. Dediğim gibi avlakta aldığım balıklarımı yine bırakırdım ama avlakta değildim ve arkdaşlarımın isteği üzerine bu raporu yayınlama zorunda kaldım.
    Balıkları görmedim değil hatta o rahatsız halimle yanlışa düşmelerini istememen adınada balıkların tam ölçülerini alarak yani ( 41 ve 50 cm ) limit üstü balıkların malzemelerimi arkadaşlarımdan alarak herkesi evine uğrladım.
    Avlakta tuttuğum tek balık olmadığında ve avlaktan rahatsızlanma neticesinde ayrılmamda ve bu balık bırakma fikrimin tamamen şahsıma dayanmasında dolayı arkadaşlarıma o kadar balık getirmelerine kızdığımıda üstüne basabasa söylüyorum ben avladığım balığın ölçülerini alarak amatör balıkçılk adına bunu yapacağıma kendi ağzımla söz vermişken neden bu sözümden döneyim de yanlışa düşerek bu raporu yayınlayım düşünün.

Eğer yanlışımın var olduğunu düşünen arkadaşım varsa ve bana akşama kadar yazmış olduklarının üstünde duran varsa ben amatör balıkçlılığı yemimler ederek bırakacağıma söz veriyorum.

herkese teşekkür ediyorum

RASTGELE

14. West_1979

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    ANKARA TEAM
    Özelliklede söyliyeyim MOGAN ( GÖLBAŞI ) gölü çalışmamız yarın öğle saatlerinde SHOW tv tarafından değerlendirilip yayına alınacaktır bilgilerinize.

BİZLER YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALARIMIZ NETİCESİNİ ALMAYA BAŞLADIK SİZLER NELER YAPIYOSUNUZ İNSANLARI KARALAMKLA YANLIŞ HİTAMLARDA BULUNMAKLA NEREYE VARACAKSINIZ NE YAPAMAYA ÇALIŞIYOSUNUZ ÇOK MERAK EDİYORUZ BİZLERRRR:mad:

15. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna

Uzun söze gerek yok Mustafa kardeşim bilen seni zaten biliyor.çalışmalarınızda başarılar dilerim.gerçi seni tebrik ettiğimden dolayı beni de kınayan olmuştu ya her ne sebeptense.zaten tüm yazılanları sakin kafayla okuyunca anlayacaksın.bu arada da geçmiş olsun sivrisinek olayı ;)

Son düzenleme: 17 Temmuz 2007
  16. KRAL_BALIKÇI

KRAL_BALIKÇI

BEN BUNLARI BİLİYORDUM AMA SENİN AĞZINDAN ARKADAŞLARIN DUYMASINDA YARAR OLACAGINDAN FAZLA DETAYA İNMEDİM

17. West_1979

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    ANKARA TEAM
    abi yazılanları okuyunca deliye döndüm inan 1 saat önce yenigeldim bzi ekip olarak güzel şeyler yapmaya çalışırken iki tane baldırı çıplağın çıkıpta bize burda laf söylemesi ağrıma gidiyor.
    Almanya dan yazan bir terbiyesizinde duyumlarını aldım bunlar bir oyun herkes bunu çok iyi biliyor.

18. osmanaltunel

osmanaltunel

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Turna 140 cm. Gölbaşı
    Mustafa kardeşim senin ne kadar hassas ve doğa sever biri olduğunu en iyi bilenlerden biriyim senin kendini bilmez bir kaç kişinin çamur atması yüzünden bu hobinden vazgeçmeni istemiyorum çok kısa zaman önce tanışmamıza rağmen bana Mogan Gölü için bunca yardım ettikten sonra ve bana yardım etmek uğruna eleştirilere cevap veremediğin için ayrılmayı göze alabiliyorsan bende senin için göze alırım ve bundan emin olabilirsin sen bıraktığın an benimde en önemli bir dayanağım ve can yoldaşım olarak seninle beraber aynı zamanda bende bırakırım.
    Hepinizi seviyorum ve hepinize teşekkür ediyorum.

19. West_1979

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    ANKARA TEAM
    Sayın Osman ALTUNEL abicim biz doğaya verdiğimiz değerlerin zamanını hiç bir zaman boşa saymadık seninle ben sonuna kadar bu yolda savaş vermeye hazırken ben amatör balıkçılığı bu adamlara bırakmaya rağzıyım ama tabiki yanlışlarını kabul edene kadar eğer üsteliyen olursa ÖZÜR DİLER ve bu işi bırakırım buda söz veriyorum.

20. osmanaltunel

osmanaltunel

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Turna 140 cm. Gölbaşı
    Burayı birkaç baldırı çıplak için bırakmak zoruma gidiyor.Bende seninle beraberim senin bıraktığın an benimde bıraktığım andır.