Sayın VURAL; Müsteşar Yardımcımız Sayın Dr.Nihat PAKDİL ve Genel Müdürümüz Sayın Doç.Dr.Muzaffer AYDEMİR'e hitaben yöneltmiş olduğunuz 2/1 Numaralı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ'de yapılan değişiklik ile İstanbul Boğazında gırgır avcılığına ilişkin düzenlemenin değiştirilmesi ve Marmara Denizinde meydana gelen müsilaj oluşumuna ilişkin sorularınızın yer aldığı e-postanız incelenmiş olup, bahsi geçen hususlara ilişkin açıklama aşağıda yer almaktadır. Konuya ilişkin göstermiş olduğunuz hasasiyetten dolayı teşekkür ederiz. 1- İstanbul Boğazı gırgır avcılığına aslen kapalı iken ve yukarıda anılan bilim adamı raporları da önümüzde durmaktayken, niçin ve hangi "daha güçlü gerekçe"yle Çubuklu önlerine kadar uzanan alan gırgır avcılığına açılmıştır? a) Boğazlara ilişkin yapılan avcılık düzenlemelerinde, gemilerin seyirleri esnasında sorun yaşanmaması için, seyir güzergâhlarında avcılık yapılmaması yaklaşımından hareketle İstanbul ve Çanakkale Boğazlarının bir kısmı gırgır avcılığına yasaklanmıştır. Su Ürünleri Tebliğinde seyir yapılan güzergâh için “trafik ayırım düzeni” ifadesi kullanılmıştır. Ortaya çıkan sorun üzerine trafik ayırım düzeninin, Türk Boğazları Deniz Trafik Düzeni Tüzüğündeki tanımı incelendiğinde, bu tanımın Boğazlar girişinden itibaren Marmara Denizindeki alanlar da dâhil, çok geniş bir bölgeyi ifade ettiği, amaçlanan düzenlemeye uygun tanımın “trafik ayırım şeridi” olduğu anlaşılmıştır. Değişiklik yapılan düzenlemede, trafik ayırım düzeni ile amaçlanan, tüm Boğazlarda gırgır avcılığının yasaklanması olsa idi, bu durumda Boğazlarda ayrı bir yasaklamaya gerek kalmayacağı açıktır. b) İstanbul boğazında, Ahırkapı ve Kadıköy İnci burnu mendirek fenerini birleştiren hat ile Yeniköy vapur iskelesi ve Paşabahçe fenerini birleştiren hat arasında kalan alan içinde olan çevirme ağları ile avcılık yasağına ait Paşabahçe feneri koordinat noktası, yarım mil kadar güneye, Kozaltı burnuna çekilmiştir. İstanbul Boğazı haritası incelendiğinde, Paşabahçe fenerinin olduğu alanın, Boğazın en keskin dönüşlerinden biri olduğu görülecektir. Avcılık sınırının Paşabahçe’de olması av yapan balıkçı gemilerinin akıntı nedeni ile yasak alan içine sürüklenmesine ya da deniz trafiğinde tehlikeli durumlara yol açmakta idi. Yapılan düzenleme belirtilen sorunların giderilmesine yönelik bir düzenlemedir buda beni baştan savarken vermiş oldukları cevap...
Açıkçası bu fiyatlar Ümraniye'de bir balıkçını fiyatları , ben 15 yazdım ama 17 idi 15 e bırakırım dedi.. Fiyatta ciddi bir degisim var.. Buzhane olabilirmi sorusuna gelince; sanmam balıklar tazeydi..
Büyükşehir belediyenin marjinal hal fiyat göstergesinde dikkat ederseniz çinekop fiyatlarındaki ucuzlama dikkat çekicidir. sanırım oltaları gömdüğümüz yerden çıkarma vakti geldi.
Vay arkadaş ya demek ki acele etmemek gerekiyormuş. Çok pahalıydı geçen hafta çinekop ya. Ama naparsın hastalık işte görünce insanın ayarı bozuluyor işallah bu sezon fiyatlar böyle devam eder de bi kış çino yeriz
Tam Bir Yilan Hikayesi Tutmuş, yakalamış, kovayı doldurmuş. Miş Mış Da Mış Mış. Tuttum diyene inancım sonsuz, hiçkimse yanlış anlamasın ama asparagas haberler okuyupta giden adamda boş dönünce gerilim yaratıyor. Çok mesaj yazmıyor olabilirim ama siteye hergün en az 3 kez giriyorum. Arkadaşlar üçüncü şahısların lafıyla birbirimizi tufaya getirmeyelim. Ben burada bilgisini paylaşan herkesin samimiyetine inanıyorum. Aynı samimiyeti sadece gözümüzün gördüğü bilgileri paylaşmakta da gösterelim. Bize yazık oluyor
'' Aynı samimiyeti sadece gözümüzün gördüğü bilgileri paylaşmakta da gösterelim.'' gözümüzün gördüğü diyor üstad biz kimseye hakaret etmedik yazılarını ufak harflerle yazarsan iyi olur büyük harfle yazmanın anlamını biliyorsundur heralde
Allah allah yaaaa... Yazıda ilk harf küçük yazılmış sonrası büyük gelmiş... anlayacagın ilk harfi büyükle başlayıp digerlerinin küçük karakterde olmasını istemişim,olmamış,dikkatimden kaçmış...niye atar yapıyorsun anlamadım.....Forumda 3-5 mesajı olana atıf yapıyorum.... gır gır yapıyoruz bu ne hiddet......
hiddet felan yok hata olabilir kusura bakma demin mesajını okudum cevap yazmadım şimdi baktım mesaja ekleme yapmışşın ufaktan kızdık. senide üzdük galiba kusura bakma. bu mesajıda bu sayfada yazdığım için herkesten özür diliyorum çünkü burası kıyı raporları sayfası başka birşey yazmamak gerek bence
dün haberlerde çıktı lüfer familyası artık yok oluyor, marmara ve boğazın incisi lüfer artık nesli tükenmek üzere diye çinekop tutmadım henüz ama eğer tutarsam geri bırakıcam bunun için türkiye ve yunanistan ortak bir çalışma ile A.B. ' den yardım alacakmış neslinin tükenmemesi için..arkadaşlar durum ortada yakında istavrit bile tane ile satılırsa şaşmamak gerek
Adam gibi kurallarla 2 yıla dağ taş balık olur denizlerimiz.böyle imkanlarımız varken bir lüfer 25 lira....
Türkiye de neslinin tükenmesinin nedeni apaçık ortada zaten bunun için de yardım alınmasına gerek yok sadece bilinçlendirme ve iyi denetim yeterli. ince çinekop adı altında satılan defne yaprağı çinekoplar hala daha tezgahları süslemekte. çinekopun tezgahlarda satılması yasaklanırsa ve gırgırlar boğazdan çekilirse denizler eski haline dönecektir. tabi bu biraz zaman alıcak. onun dışında olta balıkcıların tuttuğu 3 - 5 kg istavritten birşey olmaz ama gırgırları görüyoruz adam kıyıya 50 metre mesafede ağlarını döküyor. geçen haftaki avımızda yemlik istavrit tutmak için gittiğimiz yer kıyıya 30 metre yakın mesafedeydi hemen 10 metre ilerimizde de gırgır ağları vardı. bu konuların medyada sıksık yayınlanması lazım birşeyler yapmak lazım artık ne bileyim tırıvırı mücadelesi gibi bir kampanya başlatılabilse bu konuyla ilgili elimden gelen herşeyi ve fazlasını yapmak isterim..