Herkese Merhaba, Bir kaç saat önce tarafımıza aşağıdaki yazı gönderilmiştir. Bilginize. Konu ile alakalı veya alakasız, sonuçta ticari balıkçılığı ilgilendirdiğinden ve ilgide hazır burada olduğundan faydalı olabilir.
İhbarlarda çok dikkatli olalım. Bize göre değil, tebliğe göre yasadışı sayılan avları bildirelim ki ilgilileri boş yere meşgul etmiş olmayalım ve inandırıcılığımızı kaybetmeyelim.
doğrudur. engin birazda ben tam olarak açıklamalı anlatamadım o yüzden arkadaşlarında kafası karıştı ve haklılar biraz yogundum bu seferlik böyle oldu umarım birdaha olmaz herkeze rastgele.
Medyadan tanınmış bir kişi bu konu üzerine program hazırlar ise ozaman belki yankı uyandırır aksi taktirde en yakındaki bir belediye'ye bir şikayette bulunulsa yine ilgilenilmiyor kaldıki gırgırlar ile ilgilenilecek...Bir defa bu tarım bakanlığı yol geçen han'ı gibi tek bu avlanmaya degil herşeye izin veriyor. Bütün beyinsizler bu ülkede...
arkadaşlar tekneden çapariyle , veya sahilden çapariyle tutulan balıklar yüzünden ülkemizde balık sıkıntısı yada balık sayısında azalma oluşmaz , tekneyle çapariyle 20 kg balık tutan adama ayda bir belki denk geliyordur öyle bir sürü onun işini yapmıyorsa çoğunu eşe dosta dağıtıyordur , iş olarak yapıyorsada Allah daha çok versin..
arkadaşlar az önce best fm de ceyhun yılmaza mesaj attım bu gırgırlar konusunda inşallah orda biraz duyurlur sesimiz
bekliyorum hala konuyu açmadı inşallah konuşursa bu şakilde sesimizi duyururuz siz de bence ordan sesimizi duyurabiliriz
Aslında son zamanlarda NTV bu konulara önem veriyor. Yeşil ekran diye bir çalışmaları vardı sanırım. Acaba el atarlar mı? Japonyadaki yunus katliamına "koy"adında belgeseli yayınlayarak tepki göstermişlerdi. Aynısı neden bizim balıklarımız için olmasın? Detaylı bir çalışma gerekir. Önce boğazdaki balık popülasyonunun geçmişten günümüze azalışı. Bunun sebepleri. Gırgırlar vs ne zarar verdiyse hepsi bir araya toplanabilir. Tabiki istatistiki veriler önemli. Örnek; Bir lüfer balığı çok küçükkrn avlanmadığı taktirde maksimum boya ulaştığında ondan nasıl faydalanabilir? O boya ulaşana kadar ne kadar yumurtlar? vs vs bilgilerle gerçek ortaya koyulmalı. Böyle giderse ortalama x yıl içinde %x azalma olacak vs. Zaten bu sitede bir çok ustada bu bilgiler hali hazırda vardır. Ya da elde edilebilir diye düşünüyorum. Ama medya "he" der mi
radyo yu dinlerken o vardı ona atım sonuçta maksat ses duyurmak değilmi sizde başka etkili olabiceğiniz biri varsa ona tın ben denedim sonuçta
abi gerçekten çok zor kurtulmak bıkeresınde galata köprüsünün sirkecı tarafından gece vaktı koskoca gırgır sahıl guvenlık ekıplerının gozu onunde cevırdı topladı gıttı butun balıgı.bır kasa balıga baglıyolar işi vallaa....
yok ben seni anladım dostum canını sıkma arkadaşlar amatör balıkcı olarak düşündükleri için böyle tepki verdiler. dediğim gibi arkadaşınızın avına itirazım yok Allah daha çok versin herkeze. size de rastgele
Değerli Arkadaşlar, Zamanı olan tüm site üyeleri, gazete ve tv kanallarına mail atsa bir ihtimal ilgilenen birileri çıkar. Ben son bir saattir 3-5 gazete ve tv ye mail attım bu balık katliamını durdurmamıza yardım edin diye. Sayı ne kadar olursa o kadar dikkat çeker.
Sana hak vermemek elde değil arkadaşım.1 haftalığına İstanbul'da idim (3-10/10/2010)boğaz manzarası seyretmek için Paşabahçede Belediye'ye ait bir tesise girdik,o da ne kıyı ile bir atımlık mesafede koskoca gırgırlar çevirme yapıyorlar.En az 4 taneler.Resimlerinide çektim telefon ile.Fakat uzun bir aradan beri image den yükleme yapmadığım için yeni ayarlamalar çok karışık geldi bana.Bu sebepten yolluyamıyorum.Selamlar. Kolay bir yer buldum ve gönderiyorum resimleri.Çok kötü bir manzara.Sağlıcakla kalın.
arkadaşlar 2003 yılı yanlış hatırlamıyorsan bayram tatillerin bir tanesiydi hangisi hatırlamıyorum bir hafta boyunca balıga cıktık modumuz şuydu resmen eve gel yat kalk kahvaltı yap balığa her gün iki arkadaş kıyıdan 10 kg yakın istavrit yakalamıştık sürekli olarak balık vardı çaparimiz düşenler hariç hep dolu geliyordu ama bu ozamanlarda oldu şimdi olurmu olur herhalde denizde her şey mümkün. BU GIRGIRCILARA GELİNCE DENİZCİLİK BAKANLIĞLI YOKKİ BU ÜLKEDE KİM NEDESİN ONLARA DESELER BİLE KANUN KOYSALAR BİLE BU KANUNLARI KİME NASIL UYGULARLAR VEYA UYGALARLARMI BENCE KANUN YAPILIR VE ÖYLECE KALIR YANİ BALIK BAŞTAN PİS KOKUYOR lüfer gurubu harici
arkadaşlar her türlü desteğe ve organizasyona hazırım. gerekirse belli bir sayıya ulaşıp diğer avlanma ile ilgili siteteki arkadaşlarada söyleyelim topluca bir imza toplayıp başbakanlığa hatta cumhurbaşkanlığına kadar bu işi götürelim. Göz göre göre denizimiz yok olmasın..
hoşgeldiniz. biz bu manzarayı bu sene hemen hemen hergün görüyoruz malesef çok üzücü avrupa yakasında da durum aynı sarıyer tarafları da aynen bu şekilde hatta kıyıya daha yakınlar..
aynen hafta sonu sarıyer de otobus duragını cevireceklerdi nerdyse, Allah gözlerini doyursun ne diycen...