Sen benden tırssan ne olur tırsmasan ne olur hiçbir kazancım yada kaybım olmaz.. Çekinsen ne olur çekinmesen ne olur.. Devamlı ufkumuzun adalardan öteye gitmediğinden dem vuruyorsun, ortaya koyduğun ya papuadaki yamyamların kendi ölülerini yemesi yada istanbuldaki hemen her balıkçıda bulabileceğimiz katlanır kova. Üstad senin dünya anlayışın bunlar mı büyük fotoğrafa baktığında bu tür şeyler mi görüyorsun.. Sen pekala aklına estiğinde avladığını iddia etiğin balıkları istediğin akıbete uğratabiliyorsan insanların da ne avlarını yapmak istediklerine bırak ta onlar karar versin. Yunanlılar mı yiyecek. Adamlar balık rezervlerini korumak için günü gününe av yasağı uyguluyorlar ve denizleri balık doluyken gelip bizden satın alıyorlar balığı, çünkü senin söylediğin gibi bizde balık bol tut tut bitmez çevir çevir sat, bugüne bak yarını düşünme, yarın karınca sıcak yuvasında kışı geçirirken senin gibi ağustos böcekleri de onun kapısına dayanıp hani bana hani bana diyecek. Ben 45 -50 metreden gelen çinekopu gerigönder diğimde arkasına bile bakmadan geri vites yaptığını görebiliyorum. O dediğin her balık türü için geçerli olan bir mevzu değil. Ayrıca sorun orda balığı alman değil poşete atıvermen. Hani kova yok ya nede olsa poşet var. Bide poşeti komple geri salmanda enteresan kovada bile su değiştirmeden uzun süre yaşayamayan balıklar nasıl oluyorda poşetin içinde canlı kalıyor hayret. Herhalde poşetede su dolduruyorsun, hani akvaryumuclar yaparya.. Poşette japon balıkları satar o hesap seninki anladım.. Senden boğazdada çok var o poşet olayının bir üst seviyesi 1.5 litrelik su şişesi oluyor ona koyuyorlar daha sonrası 5 lt lik su şişelerinin üst kısmında bir kapak açıp içine dolduruyorlar. Bak gittiğin merada yerlerde falan arayarak öyle bir şişe bulabilirsin. Tuttuğun balıkları ona dolrurup sonra bir poşete koyarak yine kova taşımadan eve sağ salim götürmüş olursun. Yada komple denize salarsın senin bileceğin iş. Şişeden denize gelen sağlık.. Uskumru balığı güzeldir, lezzetlidir. Bol vitaminlidir. Ayrıca pazardaki en ucuz balıktır benim düşünceme göre. Tabi ithal olanından bahsediyorum. Ahtapot ise jantidir. Kendisini çok defa zıpkınımın ucuna denkleştirmişliğim var. Hatta yan yana gittiğim arkadaşların bakarkör olmaları sebebiyle kendileriyle çok dalga geçmiştim bi zamanlar Ben balığımı tutarım çatır çatır da yerim, isteyen yer istemeyen yemez, isteyen salar istemeyen salmaz.. Bütün mesele bu.
Skoylu ile artık tartışmayın, gereği yok. Anlamıyor, kendi hayal dünyasında bırakın orada kalsın, he he deyin geçin.
Emre aşk olsun beni niye çağarmıyorsun yemeğe alındım valla. Hatta gelirsem kendi lüferlerimden getiririm senden otlanmam
Eee, tamam işte. Bırakta buna adamlar kendi karar versin, güzelim vitamin ve omega3 deposunu neden salsın ki geri? Sizin ufkunuzdan başka şeyleriniz de küçük herhalde.. Kim size, o dökülen balıkların yaşadığını iddia etti ki? Bunu bile akledemeyecek kadar ufak olduğunu sanmıyorum sizin beyninizin.. Ha, kendinizin o kadar akla ihtiyacı olduğuna kanıp, bize akıl vermen ince bir davranış olsada, nafile biraz. Balığı götürdüğüm olmuştur, bundan sonra da olursa götürmek istediğim bir balık, hiç merakta kalma, bin çeşit yolunu bulurum. Eee, sana yeme diyen oldu mu? Anlayışınız kıt, zira belli oluyor ki, ufkunuz kadar beyniniz de pek dar. Sorun tuttuğun balığı yemen değil. Sorun balığı yemeğe eşitlemen. Yemeyeceğin balığı neden tutuyorsun gibi bir heyulaya düşmen. Sen bu ucube fikrin içindeyken, nasıl diyeceksin adama, "Sen balığı tut ama sonra geri sal." diye? İnsan yemek için balık tutmaz. Tuttuğu balığı yer, yemez, geri salar, ne canı isterse yapar. Sen ne zamanki, balığı yemek için tuttun, işte o zaman olayın rengi değişir. Senin için balık bir canlıdan ziyade bir gıda olur, küçüğü, büyüğü, cinsi, cinsiyeti vs. nazarından kaçmaya başlar. Ve sonuç, işte boğaz kıyısında gördüğün o 5 cm'lik kıraçayla 18 kg kovaları dolduranlar oluverir. Yemeksei yeniyor işte, daha ne olsun ki? Ve dahası şu. Evet, "steyen yer istemeyen yemez, isteyen salar istemeyen salmaz".. O halde niye amanda bu çinekoplar küçük, aman gırgırlar kırıyor 11 cm çinekopu, aman millet ufacık kıraçaları tutuyor diye sızlanıyorsunuz o halde? Sen gene anlamadın, olsun. Belki bir anlayan çıkar.
Senin günlük saçmalama sınırın doldu artık, bütün combolara erişip tüm bonusları toplamaya başladın.. Kim dedi "yemeyeceğin balığı neden tutuyorsun" diye, ordan burdan duyduğun lafı gelip burda bana satma. Balık eşittir gıda dediğimi orandan burandan uydurup uydurup yazma. Öyle olsaydı en ucuz yol olan satın almayı seçerdim. Zira malzemeye yola vs. verdiğimiz para gidip tezgahtan satın almaktan çok daha masraflıya geliyor. Artı tutmak için ayrımayacağım vakitte yanıma kar aklır başka şeylerle uğraşırdım. Ben hadi balıkları tutalım yiyelim diye gitmiyorum balığa. Avcılık yapmak için gidiyorum. Balık avlamak için gidiyorum o gelişmiş beynin algılıyor mu bunu.. Tuttuğum balıkları da yiyorum. Senin karşı çıktığını biliyorum ama etrafıma da bol bol yediriyorum. Hatta sezonda 200 kga yakın balık yakalıyorsamb unun 100 kgını çevremdekilere yediriyorum. Balık tutamadığım zamanda tüh bugün yiyecek balık bulamadık demiyorum keyifli av yapamadık diyorum. Tutamazsam yemiyorum çünkü tezgahtan kokmuş balık almak hoşuma gitmiyor. Zaman zaman tezgahta balık aldığım da olmuyor değil ama tazesine çok nadir denk gelebiliyorum. Çok gerek duyarsam hale girip sabah 5 te mezattan seçmeye çalışıyorum. Tekrar söylüyorum bu sefer doğru düzgün oku, hatta okumadan önce bir bardak su iç beyin sıvın normal algı değerlerine dönsün. Benim derdim milletin kaç santim balığı kovasına atması değil. Amatör avcılara hiçbir sıınırlama getirirlmesini savunmuyorum. Bütün derdim balığın en savunmasız olduğu yerlerde boğaz gibi dar alanlarda büyük ağlarla ufak büyük ayrım yapmadan yakalayan büyük gırgır avcılarına. Tabi ya nasıl yakalamaz. Senin gibi tezgah savunucuları olduğu sürece tabi yakalar. Geçmişte kendi tuttuğun balığı niye yiyorsun çok yemek istiyorsan git balıkçıdan satın al, çünkü o adamın işi bu dediğini çok iyi hatırlıyorum. O işi balık yakalamak olan senin adamların sayesinde bugün oltama geldiğinde geri saldığım boyuttaki balıklardan daha ufaklarını tezgahlarda görüyorum. Ben profesyonel büyük gırgır teknelerin amatörce yapılan avların verdiği zararın misli misli zarar verdiğini söylüyorum. Yoksa kıyıdan olta atan bir adamın 20 yada 200 tane yaprak balığı kovasına atması denize ne kadar etki eder benim nazarımda olta balıkçılığı ne kadar fazla katliam yaparsa yapsın denize ve balığa bir etkisi olmaz ben bunu savunuyorum. O adamın kovasına senin gibi yaprakları kıraçaları atması sadece onun avcılık kalitesini ve seviyesini gösterir benim nazarımda. Yoksa tutarda yerde benim için hiçbir sorun yok. Ben tutmam, gelirsede hasbel kader geri salarım. Çünkü benim avcılık anlayışım bu değil. Bu forumu okuyan hemen herkesin de senin hakkında bazı fikirleri var. Senin hakkında özel mesaj hesabıma gelen mesajlar sayesinde mesaj limitlerim dolmaya başladı artık. Hepsine de teşekkür ediyorum bana yazdıkları için. Şu an millet boğazda çinekop avcılığı yaparken hatta akşam gelen haber üzerine haydi ben gidiyorum çinekop kaynıyormuş gibisinden duyurular yapacak kadar kendini mobilize etmişken biz av grubumuz olarak bir yerde misli misli lüferler yakalıyorsak avcılık açısından bir farkımız var bunu da herkes biliyor görüyor. Bunu foruma taşıdığımızda yakında herkes görecek. Sende göreceksin o konularada neler yazacaksın çok merak ediyorum. Hatta mümkünse oralara yazma temiz kalsınlar..
SahEmre, senin okuma yazman da yok anlaşılan... Bak bakalım kim ne yazmış: Tabi böyle okuma ve anlama özürlü olunca şunu da anlaman mümkün olmuyor: Bak, tekrar söylüyorum, 40 kere oku, okut, anla artık: Size niye yakaladığınız balığı yiyorsunuz diyen yok. Size niye yakaladığınız balığı yiyorsunuz diyen yok. Size niye yakaladığınız balığı yiyorsunuz diyen yok. Size niye yakaladığınız balığı yiyorsunuz diyen yok. Size, balık yemek için yakalanmaz, ama yakaladıktan sonra, ister yersin, ister salarsın, ister başka şey yaparsın. Eğer "yemeyeceğin balığı yakalama" diyorsan, "yedikten sonra ne canın isterse yakala" diyor olursun. Şimdi 39 kere daha oku ki, anlayasın..
Hocam sen zihin özürlümüsün.. pardon sen zihin özürlüsün. Aret ne dediyse dedi kendisini tanımam etmem sadece burdan tanırım. Onun söylediği laf kendisini bağlar banane. Bana neden başkasının yazdığı şeyi delil olarak gösteriyorsun.. Ben o fikri savunmuyorum.. YEMEYECEĞİN BALIĞI YAKALAMA DEMİYORUM AKIL ÖZÜRLÜ SERDAR KÖYLÜ YEMEYECEĞİN BALIĞI YAKALAMA DEMİYORUM AKIL ÖZÜRLÜ SERDAR KÖYLÜ YEMEYECEĞİN BALIĞI YAKALAMA DEMİYORUM AKIL ÖZÜRLÜ SERDAR KÖYLÜ YEMEYECEĞİN BALIĞI YAKALAMA DEMİYORUM AKIL ÖZÜRLÜ SERDAR KÖYLÜ YEMEYECEĞİN BALIĞI YAKALAMA DEMİYORUM AKIL ÖZÜRLÜ SERDAR KÖYLÜ Başkası diyorsa banane be adam.. Ben gerçek amatörlükten avcı olamktan bahsediyorum yakala bırak şeklinde yaptığım avların toplamı senin hayali 7 metrelik köpekbalığının tonajına ulaşır belki. Ben yakalarım da salarım da. Kimseye de yemeyeceğin balığı nedne tutuyorsun demem. Bunun balığın boyuyla falanda ilgisi yok ne balıklar saldım bugüne kadar. İster yakala ister sal ister ne yaparsan yap ister hepsini poşete doldur ve ölü olarak denize iade et.
Burada gülmemiz mi gerekiyor Emre? Soytarılık için bir sirk forumu var bak şurada: http://www.circusarts.org.uk/forum/index.php Biz burada, balık illa yemek için yakalanmaz, yakalanan balık yenecek diye bir şey yok; yok, yok, balık yemek için tutulur vs. atışması içindeyken, sazan gibi çıkıp atlıyor, kendince sayıklıyor, sonrada gelip burada o kadar cazgırlık yaptıktan sonra "Ben yakalarım da salarım da. Kimseye de yemeyeceğin balığı nedne tutuyorsun demem. Bunun balığın boyuyla falanda ilgisi yok ne balıklar saldım bugüne kadar." diyon kendince.. Ne diyorsun ki sen, ne dediğinin farkındamısın? Ne çekiyorsan, çektikten sonra foruma yazma allasen. Daha tartışmanın ne olduğunu bile anlamadan sırf skoylu'ye muhalefet olsun diye ortaya çıkıp palyaçoluk yapmakla eline bir şey geçmez. Ha, çoluk çocuktan alacağın alkışları bir şeyden sayıyorsan o başka mesele..
Bırak artık şu kibri. Herkesin yazdığı yanlış senin yazdığın doğru. Yıllardır insanlara hakarete ediyorsun.. Herkesin tecrübesi farklı herkesin yaşadıkları ayrı. O öyle takım yapar bu böyle yapar öbürü öyle yem takar sen başka türlü takarsın. Ama sadece senin uygulamaların doğru, diğerleri hep hatalı. Senden başka kimse hiçbirşey bilmiyor, sadece sen biliyorsun. Senelerdir bunları dinliyoruz okuyoruz, insanlar gülüyorlar sana, tanıdık tanımadık özel mesaj yoluyla msn yoluyla senden bahsedip deli bu bulaşmayın diyorlar, hatta bunun içinde seni çok iyi tanıyan onlarca kere birlikte olmuş insanlar da var. Bunları yıllarca forumlara bunca emek veren bir insana faydam olsun diye bir otokontrol yapsın kendini sorgulasın diye yazıyorum ama malesef bu yazdıklarımı ciddiye alacağın konusunda umudum da yok. Umutma ki bir insanın hayatındaki en büyük hatalarından biri kendini hiç sorgulamamasıdır.
Yıllardır diyemem, ama baktım, son zamanlarda, öylesi daha zevklisi oluyor. Ama siz takkeniz düşüp keliniz görününce, amanda hakaret ediyoooo diye zırlayıp sıvışmaktan başka bir şey bilmediğiniz için, bir çıkış yolu olarak öyle zırlarsınız hep, biliriz.. Doğrusunu biliyorsan, aha doğrusu budur dersin, gösterirsin. Hepsi bu Emre. İtirazın var mı? elbette var, çünkü sence doğru, senin işkembenden uydurduğun şeydir. Sence senin minik beynine sığmıyorsa, yanlıştır. Senin doğru yanlış algında sorun emre. Ve ben bunları söyleyince, amanda hakaret ediyooo diye zırlamaktan başak bir şey yapamıyorsun. Çünkü elinden gelebilecek başka hiç bir şey yok. Bakıyorsun o da tutmuyor, "yok bu onu nasıl tutarmışta, yok şöyle de, yok böylede..." kendince zırlamaya devam ediyorsun. Yanlış ne varsa, buyur göster. Bende çıkıp öpeyim elinden. Ciddiyim. Ama senin böyle bi şeyin yok ki? Sen bildiğinin doğru olup olmadığını test edebilecek mantığa, akla vs. sahip değilsin ki, benimkini tartabilesin...
Herkes soytarının da palyaçonun da kim olduğunu gayet iyi biliyor. Ainesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Sen sadece laf üretiyorsun, sadece laf. Ve demogoji yapmakta üstüne yok. İşine gelmediği zamanda hakaret ediyorsun kolayca hiç düşünmeden bana ve tüm arkadaşlarıma hakaret edebiliyorsun. Kaç gündür ne beynimiz kaldı, ne müneccim şeysi yemediğimiz ne mağara adamlığımız ne zırladığımız nede cazgırlık yaptığımız. Benim tek amacım sana baskın çıkmak falan değil bunları buraya yeni giren yada bu işe başlayan insanların sana kanmaması uydurduğun saçmalıklara aldanıp seni ciddiye almamaları için yazıyorum. Önceden de dediğim gibi seni ciddiye almayı bıraktığımdan beri doğru düzgün avcılık yapmaya başladım. Senin tuzağına düşen bazı eski dostlar hala acemi avcılığın ötesine geçemediler. Neyse çok uzatmak istemiyorum bu akşamımı da senin gibi palavracı biri için ziyan ettim, bari gecemi ziyan etmeyeyim.
Aha bak emre, dedik di mi sana... Zırlamaktan başka ne yapabildin? amanda 7m köpekbalığınassı tutarmış diyebilirsin ancak, çünkü bilirsin ki, benim 20 sene evveline gidecek zaman makinem yok. Böyle diyerek bana iftira ettiğini ispat edemeyeceğim ya, ancak onu bulursun. Yada aha böyle,somut, elle tutulur bir şey göstermeden, amanda bu sizi kandırıyo filan diye sayıp sıvarsın sadece. Buyur, işte yazdıklarım burada. Ararsan internette bir sürü yerde alıntısını da bulursun. Birazda balikdostlari.com'da var. Buyur, hangisi yanlış, nasıl yanlış, göster, görelim..
Senin tartacak elle tutulur bir şeyin mi var usta.. Ben seni neyle değerlendiricem. Raporlarına falan baktığımda sadece bir hiç olduğunu görüyorum. Aynı şekilde bende senin gibi her gün girip bugün şu kadar balık yakaladım bugün bu kadar balık yakaladım karayiplerde şu kadar büyük köpekbalığı yakaladım diye yalan söyleyebilirdim.. Ama öyle yapmıyorum.. Yanlış neyse göster diyorsun, hiçbir doğrun yokki.. doğru yaptığın ne var. Hiçbirşey. Etrafımdaki insanlar benim avcılık konusunda ne kadar doğru şeyler yaptığımı görüyorlar ve örnek alıyorlar, bende zaman zaman onları örnek alıyorum sorup öğreniyorum. Ama senin gibi klavye balıkçılarından değil gerçek avcılardan örnekler alıyorum. Çevremde bir sürü insanla gerçek ve doğru avlar yapıyorum.. Sen ise yalan söylüyorsun. Yıllardır yalan ile besleniyorsun.
Sen bana yıllar boyunca doğru dürüst bir avlar sinsilesi sıralayabilseydin, fi tarihinde yaptığını iddia ettiğin ava da mutlak bir inançla inanabilirdim. 2006 yılından beri toplu halde katıldığın bir iki avda tuttuğun 4-5 balığın ile övünüp duruyorsun. Geçen EmreCide kardeşime de aynısını yaptın epi topu umuryeri gibi biryerde nde 3-5 balık yakalamışsın çevirip çevirip sunuyorsun bütün bildiğin o. Bi de ben senin neyine cevap yazayım, her yazdığımı alıntı yapıp zırvalıyorsun zırlıyorsun şeklinde yazıyorsun. Yaptığın demogojiden başka birşey değil. Bende senin her yazdığını alıntı yapıp zırlama zırvalama yazabilirim ama yazmıyorum. ciddiye almaya çalışıyorum ama ciddiye alınacak bir yanın da yok. Yıllardır yazıp çiziyorsun bir ispatın bir eserin bir çıkarımın yok ortada. Hadi iyi geceler.
Bak Emre şeysi... Ben rapor yazmıyorum, yazmıyorum diye tutmuyorum değil. eğer tutup tutmadığımı görmek istiyorsan, buyurur hafta sonu konuğum olursun. Gideriz şurdan bir kıyıya, ne çıkarsa bahtımıza... Ben tuttuğum yada tutamadığım balığı size afişe etmek zorunda mıyım birader? 2.738 mesaj var şurada, sana laf sokmadığım mesajlardan hangisi, nasıl yanlış, buyur al, göster. Sen, dedik ya, doğruyu yanlışı ayırmaktan aciz olan sen, eğer her hafta sonu, her sabah, her akşam, her tatilde, gelip benle ava çıkmıyorsan, nerden uyduruyorsun o zaman benim tuttuğumu veya tutamadığımı?
Sevgili Yılmaz Özdil Facebook sayfasından bir şey paylaşmış şu an bunu buraya taşıma gerekliliği gördüm. "Hatalarıyla yüzleşen insanlara ihtiyaç var. Daha da yüzsüzleşenlere değil." Yılmaz Özdil
Öncelikle, övünüp durmuyorum, bunu bir anla, zor ama, kas kendini biraz, ıkın, becerebilirsin anlamayı. Evet, ben rapor yazmıyorum, fotoğraf vs. çekmiyorum pek öyle. Ve sen gibi anlama özürlüleri ikna etmek için, bilhassa işte öyle topluca gidilmiş avlarda çekilmiş hedeleri koyuyorum. Ki sen ordan çıkıp, "Amanda bunları halden almışındır sen" filan diyecek olursan, bir kaçta şahidim olsun. Ve bak bakalım, o resimleri koyduğum yerde neymiş konu? Gidip "Amanda bu takım balık tutmaz" diye sallamışsınızdır kendinizce, bende "tutmuyorsa bunlar ne peki" demişimidr, git bak, arama diye bir şey var yukarda.. Evet, meydan burada... Buyur, gel, bayramda misafirim ol. gidelim günlük Eskihisar'a, bakalım balık tutuyormuymuşuz, yoksa tutmuyormuşuz? Ha dersen ki, boğazı bilirim. Hay hay, tek sorun bana uzak olması, ama gene bakarız bir formül. Sizin o ufak aklınız bir türlü almıyor. Ben birileri alkışlasın, tebrikler desin diye bir satır bir şeyde yazmıyorum, balığa da gitmiyorum. Tutamadıysam, tutamadım derim ki, git bak, sık sık söylemişimdir. Ve siz ikna olacaksınız diye, rapor filanda yazacak değilim. SEvmiyorum rapor yazmayı, zorla mı?