İnsanların bu işten rant sağlamalarının bence bir mahzuru yok. Ama önce şunu bir açıklığa kavuşturalım. Rant denince, rantçılık olayı akla gieliyor ki, bu bence apaçık bir yafta, bir kulp takma. Amatör balıkçı, tuttuğu balığı satıp para kazanamaz. Bu kanunen bir kaidedir. Gider, profesyonel kurallara, üretim, gıda üretimi, satış vs. gibi tipik kurallara riayet eder, profesyonel olur, o şekilde de balığını satar. Bunda da bir sorun yoktur. Bir etik sorun hele hiç olmaz. Bir profesyonelin, eğer balık tutma prensipleri bizim ilgi alanımıza uyuyorsa, bunu bizimle paylaşmasında da herhangi bir mesele görmüyorum. ama gelip, "valla bir gördük radarda koca sürü, mola dedik, salık 150 kulaç, 2.5 km gırgır ağını, ahada bakın nasıl kırdık balığı" diyorsa, bu bize ters, abes bir av olduğu için, abes olacaktır. Ama gitmiş uzun olta yapmış, 15 kg lüfer tutmuş, gelmiş paylaşım, hay hay, bereket versin abi, bence olay budur. Gelelim, turculuk, rehberlik vs. gibi tali yollardan para kazanmaya. Bu hususta işin rengi biraz daha farklı. Burada elbette tutulan balığın satılmaması gerekiyor. Yapılan faaliyet bir gelir getiriyorsa, bir zanaat, bir tür esnaflık gibi düşünülmeli, bu kaidelere uyulmalı. Ama farklı renk şu. Biz nasıl burada, Shimano gibi dünya markalarını tu kaka ilan edebiliyorsak, kamışlarla eskrim sanatı yapıyorsak, bu da aynen öyle eleştiri masasına gelir, gelmelidir. Artık o noktada, bu işe soyunanların verdiği hizmet ve ücret kalitesi sorgulanır, sorgulanacaktır. Bunu yapmakta elzemdir. Nasıl ki Galata köprüsünde tavlayıp dostumuz ettiğimiz kız, Daiwa'da çalışıyor diye, daiwa'yı şişirme, gereksiz övme vs. yapamazsak, aynısı burada, bu işi profesyonelliğe dökenler içinde geçerli. Kimi rehberlik yapar, kimi çapari yapar, kimi kitap yazar, kimi ders verir. Hepsi gayet etik ve dahası faydalı zanaatlardır. Ama her zanaatkar gibi bunlarda eleştirilmelidir. Bu kapı açıksa, o halde bence ortada bir sorun filan yoktur.
Aynı yerde yaşıyoruz aynı yerlerin motel otel sahipleri arkadaşımız.Banada muhtelif yer ve ülkelerden hersene sanırımki 150 civarında misfair avcı geliyor.Pekiben neden para denince irkiliyorum,neden buforumun üyelerinden dahai para aldın,neden halende alma eğilimindesin. Neden ben 6 yaşından beri ticaretin icindeyim ihtiyacım olur,olmaz ama ticaretpara kazanma tatlı şeydir dedin,ben bunu kularımla duydum ve neden halende sanırımki pişkince buduruma devam eder görünmektesin. Bu forumda face bookta diğer forumlarda eyyamcı her şarttın adamı tipler olabilir.Ama bilki bilinçli hakiki amatör gençler coğunluktadır. Sakın olaki bu çoğunluğu uyuyor sanma herkes herşeyi biliyor merak etme. Kaldıki bir türlü kendini yenilemeyen muhafazakar zihniyetin dolaysıyla sadece elle balık tutmayı yeğlemekte,sadece bu bakımdan yöremiz dışında sudan çıkmış balık misali çaresiz kalabileceğini bilen ve artık bu demode sistem ve ne yazıkki mantığınla balık tutamayan tutamamaya mahkum kalacak birisisin. Kim senden ne öğrenmişki öğrenebilirki Conta dahi bana yahu bu gelenler artık ellerindeki o kamışlarla bizden daha çok balık tutuyoryahu diyebilme medeni cesaretini göstermiştir.Birde burada gelenlere balık nasıl tutulur nasıl düğüm atılır nasıl takım yapılır öğretiyorum ders veriyorum demekte yazmaktasın. Git sor bakalım o15senelik arkadaşım dediğin Karabela Hüseyine,Bakkal Şenola neden artık herkesten fazla balık tutabildiklerini sor.Senin onlara en ufak bir katkın olmuşmudur.Neden surf kamışı,makarayı,FC ve ip misinaları ve sair tüm teçhizatlarını iğnesinden tutta kurşununa kadar ve nasıl uygulamaya ve harika neticeler almaya başlamışlardır. Sen sus Orhan git o üst,üste kurduğun facegruplarında kendi kafana uygun eyyamcı tiplerle çal oyna Başkaca diyeceğimde yoktur. Bu ne pişkinliktir yahu
Hayırlı işler Orhan ağabey... Tarık ağabey, yazını okudum ilginç bir yazı, enterasan gelişmeler açıkçası, elbette senin de bu noktalara takılman yerinde görünüyor. Ancak bu sözleri kimler, kime ve nerede söylemiş gibi vs. birçok konu benim için havadayken ve konuya yetirince vakıf olmadığımdan, üstüne bir de daha aklımda ki sorulara cevap bulamamışken çok fazla yorum yapıp katkıda bulunamayacağım. Selam ve sevgiler... Teşekkürler Selim ağabey, Şöyle de bir durum var, 3/2 NUMARALI AMATÖR AMAÇLI SU ÜRÜNLERİ AVCILIĞINI DÜZENLEYEN TEBLİĞ 3 üncü madde (a) fıkrasında amatör balıkçıyı "Amatör balıkçılık etkinliğinde bulunan gerçek kişi" olarak, (b) fıkrasında ise amatör balıkçılığı ise "Sadece rekreasyon, spor veya dinlence amacıyla yapılan, maddi ve ticari kazanç gayesi gütmeyen, avlanılan ürünün satılmadığı balıkçılık etkinliği," olarak tanımlıyor, bu durumda bu tanımın dışına çıkıldığında yapılan iş amatör balıkçılık olmadığı gibi yapan kişi/ler de amatör balıkçı olmuyor benim anladığım. Hal böyleyken neden halen daha bu işin sadece balık satmak ile ilgili kısmından bahsediliyor ve yapan/lar afaroz ediliyorken, diğer maddi ve ticari getirilerinden sözedilirken yapılan iş amatör balıkçılık kapsamında değerlendiriliyor, bunu alamakta güçlük çekiyorum. Bunlar kafama takılan bir kaç soru sadece, kimse lütfen beni yanlış anlamasın (sık sık belirtiyorum yanlış anlaşılmaya/anlamaya çok müsait bir ortamdayız) kimseyi sıygaya çekmek gibi bir derdim yok, ben kafamdakileri siz büyüklerimle ve değerli arkadaşlarımla paylaşıyor ve cevap arıyorum. Benim durduğum yerden bu işten herhangi bir kazanç elde eden, (burada süreklilik ve amaç esas) amatör balıkçı değildir. Şayet bu şekilde değilse birisi bana neden öyle olmadığını açıklarsa sevinirim. Selam ve saygılar.
Burada esas acıklı ve sıkıntı yaratan durum,bu eylemde olan kişilerin saf amatör forumlarda yer alıyor ve halende kendilerini savunuyor neticedede kendilerini haklı görüyor olmalarıdır. Facebook yada yada eyyamcı(bu lafada bu gece çok takildım)forumlarda yazsınlar ancak bilsinlerki amatörlük bu şekilde yara almakta ve zarar vermektedirler
Serdar ağabey, söylediklerin doğrdurdur ancak sorun da vardır, sorun şu ki bu meslekler, (bkz. meslek) ile iştigal eden kimselerin kendilerini amatör balıkçı olarak ortaya koymalarıdır. Bu insanlar hem tacir, hem de aynı zamanda amatör balıkçı olamazlar mı? bana sorarsanız elbette hepimiz gibi olabilirler, ancak mesleklerini icra etmedikleri, kendilerine ayırdıkları dinlence zamanlarında...
Sevgili Yasin Yazmış olduklarına sonuna kadar katılıyorum,bu işten maddi kazanç sağlayanlar,sportif amatör balıkcı sınıfına giremezler,bu kişiler artık bu hobiyi bir iş,meslek hali ile görürler,bir anlamda profesyonel olmuşlardır,şahsen beni soracak olursan,ben balık avından haz alan bir kişiyim,balık tutsamda olur,tutmasamda yeterki o ortamda,doğada sevdiğim dostlarımla birlikte vakit geçireyim..aynı zamanda bu sitede edinmiş olduğum dostlarımla,sohbet etmek,bildiğim konuları onlara aktarmak,bilmediklerimi onlardan öğrenmek,yani paylaşmaktan haz alan bir yapıya sahibim,maddi bir beklentim yok,en büyük kazancım dostlarımdır...
Artık sanırımki böyle yapanlar bu işi artık pişkince yapmaya devam edecek. Bir noktaya parmak basalım dedik,böyle olmamalı dedik ama iş nerdeyse bazılarınca mubah hatta yasal olarakta doğru olarak nitelenir oldu. Tabii işte sonuctada denizlerimize kesin zararı veren büyük teknelerde,12 ay her türlü yöntemle kıyı balıkcılığı yapan onbinlerce profesyonel belgeye sahip küçük balıkcı sıfatındaki tekne sahipleride ,gerçek amatörlere dahi,kazancımıza ortak oluyor derler ve ne yazıkki haklı bile çıkabilirler.
Paylaşımınız için teşekkürler.Amatör balıkçılık konusunda söylediklerinize imza atılır.Konuyu ve yorumları okuduğumuzda bir çok ustanın daha birlik olamadığını ve birbirlerini kıyasıya eleştirdiğinide üzülerek gördük Neyse polimiğe girmeden şunları söylemek istiyorum her insan bilerek veya bilmeyerek hatalar yapabilir.Sonuçta kuluz... önemli olan bu hataları binlerce takipçisi olan forumlarda yayınlamamak ve bunları savunmamak. ve dönebiliyorsak hatalarımızdan dönmek İnşaallah insanların birbirini kırmadan paylaşım yapabileceği günleri görmek dileğiyle...(bu arada yaptığınız üç yorumda "hiç" olduğunuzdan bahsetmişsiniz eğer doğruysa. Allah mübarek etsin ... Bu zamanda herkes: çayda renk,denizde kum olma derdinde... çayda şeker, denizde tuz olan pek az insan var benlikte hiçlik, hiçliktede benlik olmaz)sevgi ve saygılarımla...
Amatör ruhu anlatan çok güzel bir tarif.. tüm kelimeleri ile.. tüm kalbimle katılıyorum , Sevgili Yasin ,Bazı kelimeler ithal kaynaklı olduğundan ve bizdeki yazılı literatürde de örneğini dışarıdan aldığından bu tür bir soru aklına gelmesi doğal.. Galata köprüsünde balık tutup satan (geçim derdinde olan) da amatör - bir tava istavritle evine gidende .. ayrıca profesyonel kelimesi de hem agzımız da hem basında- zaman zaman farklı yerlerde kullanılıyor.. ayrıca her eylemin başında gördüğümüz ''Profesyonel'' acaba para kazanıp vergisini veriyor mu ? - mesela profesyonel dağcı.. - Bu işi en iyi yapan - Adam artık profesyonel olmuş - Oltacılık konusunda profesyonel olmuş gibi ayrıca lakabı profesyonel olan her eylemci para kazanıyormu? vergi veriyormu? vs.. bu iki kelimenin bazı yerlere karmaşası devam etmekte..
Hadiseyei geneleyayarsak sevgili Mufi,en sonunda Deve misline döneriz,neremiz doğruki demekten başka çaremiz kalmaz. Kısaca;Sebep ne olursa olsun tuttuğunu satana amatör denmez olay budur. Sevgiler
Senden özür dilerim . lütfen bana kızma, bak gene üzülüyorsun, seni sevenleri de üzüyorsun, ama buradan gitmemi gerçekten istiyorsan gidebilirim, sen ne dersen o olur.)
Yasin kardeşim, Benim ile kişisel bazda derdi olup, benimle uğraşmayan ile ben de kişisel olarak uğraşmam. Bana durduk yere laf atıp, belden aşağı vurmayan tek kişiye benim kişi olarak isim belirtip, laf etmişliğim, üzerine varmışlığım vaki değildir. Benim için bir istisna var ki o da, ne zaman ki Amatör Balıkçı kılığıyla kural ve etik değerlere zarar veren, o değerleri yok sayıp, gelip bir de buralarda yazan, yaptığı yanlışları resmeden olursa onlarla uğraşmaktan da geri durmam. Çünkü bu kural, kavram ve etik değerlerin oluşup, oturması uğruna çok emekler verildi. Kimse kişisel egosunu yaldızlamak uğruna 9-10 sene içerisinde gelişip, serpilen bu anlayışı baltalayamamalı. O yazımda yer alıp, Balıkçılık camiasının çeşitli kollarından olan kişilerin kim oldukları bence o kadar da önemli değil. Ne dediklerine ise iyi bakmak lazım. Neden Amatör Balıkçılığı tekrar tanımlamak istiyorlar? Neden Amatör Balıkçılık tanımı içerisinde avını satanları da anmayı tercih ediyorlar? Bir amaç olmasa çaba da olmaz diyor, her fırsatta bu sorularımı soruyorum. O kişiler ki ne yazdıklarını, ne yaptıklarını biliyorlar ve burayı da okuyorlar. Ama nedendir bilinmez, çıkıp ben bu lafı şunun için dedim, amacım budur demiyorlar. "Elbet kokusu çıkar" diyerek bir Amatör sabrı ile bekleyelim bakalım.
Ne kadar güzeldi kıyı balıkçılığı denizin kıyısında oturur balığımı tutardım hem dostlarıma verirdim hemde dostlarımla beraber yerdi, nerenen aldım bu tekneyi, şü anda başımın belası, evvelden gıda fabrikam vardı gelirim iyiydi, sonra bütün dostlarımı kardeşlerimi davet eder yerdik tekne ile balığa çıkardık yerdik içerdik her şey çok güzeldi,ben elimden gelen müsafirperverliğimi yapardım helali hoş olsun, 2011 başlarında ben benim fabrikayı devrettim hemde çalışan beş yöneticiye, ben bu fabrikayı bu şirketi 23 sene yönetmiştim ama bu devralan, bana bu hisselerimin karşılığını ödemeyi tahahüt eden kardeşlerim maalesef bir sene bile götüremeden kötü bir duruma düştüler benim alacaklarım da artık yok, bir bardak suyu içtik, Gelelim şimdiki halime, dendiği gibi ben batmadım, ben sadece alacaklarımı alamadım, tamam mı arkadaşlar. Bu hayat gerçekden denize benziyor bazen çok sessiz masmavi, bazende fırtınalı simsiyah, işte şimdi sanki bir anda deniz şimsiyah oldu, şimdi benim ve hanımın emekli maaşı ile idare ediyoruz, ben de daha evvel yazdığım gibi hotellerin ve bana özel olarak yurt dışından gelem müsafirlerimi denize balık tutmaya çıkarıyorum, ben iyi balıkçıyım zaten demem benim tutmuş olduğum balıkları zaten her yerde görmek mümkün, gelelim şimdei neb ne yapacağım, basıl davranmam gerekli, ya arkadaşlar param verken herkesi teknem ile meccena denize çıkartıyordum şimdi param sadece yaşamamız için yetiyor, bizim bütçemiz allaha şükürler olsun bizi idare ediyor, fakat benim eskisi gibi teknemle artık kimseyi denize çıkaracak ve akşamları restoranta davet edecek bir artı param yok, onun için şimdiden söylüyorum bu herkes için geşerli olsun hatta kardeşim ve abim için de, eğer benimle tekne ile denze çıkmak istiyorsanız bunun karşılığını bana ödemeniz gerekiyor, benim telefonum bu 0535 073 75 18 beni arasınız güzel havalarda , sağlığım da yerindeyse denize açılırız, biraz bildiğim kerterizlere gideriz, sırtı çekeriz ama size her zaman balık tutma garantisi hiç veremem. Demek ki ilk ağızdan bunu duydunuz, benim teknem 5.75 metre yarım kamaralı içersinde sessiz çalışan içten takma motoru var tanmar markalı, teknenin gereken evrakları ve gereken teczitları var sadece benimle beraber 4 kişi alanilirim, bunun dışında fazla olarak kimseyi alamam, her zaman suyum ve biküitim vardır, balık avlama takımlarınız varsa getirin yoksa ben de her türlü takımlar var en küçük kamış ve makinadan en büyüne ve elektiriklisi olan bile var 300 metrelerde avlanmak isteyenler de tekneme gelebilir, teknemin gelir ve giderlerini maliyeye bildirerek senelik vergisi de ödenecektir, tekne de kurallar vardır teknede tutulan balık miktarı kişi başna 5 kiloyu geçeme kova kova balık tutamazsınız, sahil güvenliğin kontrolleri esnasında nufus kağınınızı göstermek zorundasınız, birde amatör balık tutma kapıdınızda yanınızda olması gerekir.teknede hangi balığı tutmak istersenin kaptan sizlerin arzularınız göre hareket eder, hava durumuna göre kaptan her an tekneyi limana götürebilir av yarıda kalabilir, teknede balık yemi bulunmaz balık yenlerini yanınızda getirmelisiniz, kaptanın tutuğu balık kaptanındır, sizlerin tuttuğunuz balıklar sizlerindir evinize götürebilirsiniz, tekne ücreti saatle hesaplanır arzu edildiği taktirde devamlı sırtı da çekilebilir saat ücretini ve rezervasyon ve av planı için telefon etmeniz yeterlidiri. Bu benim teknem, eğer isterseniz güzel havalarda buyurursunuz , beraber balıkları tutmaya çalışırız, (garantisiz balıkavı) . Bence en doğrusu, her şeyi doğru yazmak, bir de en önemli noktayı unuttum avladığımız balıkları akşam hep beraber yersek yanında rakı da içersek....aman yeterli rakı getirin belki buralarda bulunmaya bilir. Rezervasyonlarınızı şimdiden yaptırın sonra dolu olabiliriz. Daha fazla bilgi için Orhanküçükbiçmen Facebook. sevgiler. Not: Yazıdaki hatalar için şimdiden özür dileriz, balıkçı kaptanın dil bilgisi bu kadar.
Bildiklerimiz iki ana başlık altında yer almakta. Ticari Balıkçılık: (Profesyonel Balıkçılık) - Endüstriyel Balıkçılık. - Kıyı Balıkçılığı. Küçük Ölçekli Balıkçılık. Geleneksel Balıkçılık. Amatör ve Sportif Balıkçılık: Bu kadar mı? Iıııh, değilmiş. Aslında bana düşmez ama ben dillerinin altındaki baklayı çıkarıvereyim. Geçimlik Balıkçılık - Nafaka Amaçlı Balıkçılık. (Subsistence Fisheries ) Kimseler yazmıyor, yazsa da bu tanıma girenlerin net olarak nerede yer alması gerektiğini söylemiyor. Söyleyen yazan da net ifade etmiyor. O yüzden de hesaplar karışıyor. Bu gruptaki balıkçılar avını satmak yoluyla geçimini desteklemekte ya da idame ettirmekte olanlar. AMATÖR BALIKÇILIK ile görünüm olarak çok benzeseler de AMATÖR BALIKÇI değiller. Bakalım bu dal hangi ana başlık altına alınmalı diyecekler? Sabırla beklemeye devam. hihi (BKZ: http://www.fao.org/fishery/topic/14753/en ve http://www.fao.org/docrep/016/i2708e/i2708e00.pdf ) Benden bu kadar. Kaynaklar yukarıda. İngilizcesine güvenenler buyursunlar efendim.
Sayın Orhan Abi Çok enteresan şeyler yazmışsınız,mali durumunuzun yeterli olmadığından,böyle bir ek gelir elde etmek istiyorsunuz anladığım kadarı ile,tabiki olabilir neden olmasın,kanunlara uyduğunuz ve verginizi verdiğiniz sürece,şayet devlette bu gibi bir işe müsade ettiği sürece,sorun teşkil etmez zannederim,Amma işte aması var,bu site amatör balıkcıların toplanmış olduğu bir site(forum)her önüne gelen buradan kendi reklemını yaparsa,o zaman ben bu sitenin amatörlüğünü tartışırım(öyle zanediyorumki buna müsade edilmez)şayet siz reklamınızı yapmak istiyorsanız,kendinize ait bir site ile yapabilirsiniz,ben kendi adıma,amatör sitelerde bunun yasaklanmasından yanayım,bari bırakında forumlar amatör olarak kalsın,saygılarımla...
Şunu bir anlamak gerekiyor. Amatör balıkçı, amatör balıkçılık tebliğindeki limitler dahilinde balık tutan adamdır. Tuttuğunu yer, geri salar, kediye verir, o kendi bileceği şey. Ama satamaz, 5kg'dan fazla tutamaz vs. vs. bildiğimiz, bilmeyenin de tebliğleri açıp okuyup öğrenebileceği şeyler. Bir adam bu kurallara uyarak balıkçılık yapıyorsa, o adam amatör balıkçıdır. Bunun yanında, takım satıyormuş, tekne kiralıyormuş, kitap yazıyormuş vs. vs. farketmez, bunlar başka şeylerdir, o şeyler kendi kuralları çerçevesinde değerlendirilir. Kitap yazmışsa, açılır, okunur, eleştirilir vs. Gelir sağlanıyorsa vergisi ödenir filan. Eğer birisi, böyle veya öyle bir şekilde ticaret yapıyor, gelir sağlıyorsa, bunun kuralları geçerlidir. Eğer ticari olarak haklarına sahip değilse, ama ticari bir faaliyet yapıyorsa, bu açıkca illegal faaliyettir. İster balık tutup satıyor olsun, ister simit satıyor olsun farketmez. Şimdi bakalım. Şevket emmi, balık tutup satıyormuş, gelmiş birde foruma yazıyormuş. Bizde bu amatör değil vs. vs. diyoruz. Bu hatalı. Burada mesele amatörlüğünü sorgulamak değil. Burada yapılacak şey, kardeşim sen, git, ticari belgelerini vs. tamamla ve ticari balıkçı ol demek. Yani yaptığını legalleştir. Yapılması gereken bu. Ama çıkıp, birader sen satıyorsun, ediyorsun, o halde defol git deme hakkımız olamaz. Şevket emmi alır sarı kağıdını, tutar ve satar balığını. Bereketini görsün. Fakat, eğer bizim balıkçılık ilgi alanımız içinde kalan bir avı varsa, gelip bunu bizimle paylşaması bence güzel bir şeydir. Gidip burada şevket emmiye, ama sen satıyorsun, sen ticarisin, sen para kazanıyorsun diyerek içimize almamak gibi bir lüksümüz olamaz. Bence, nedir sınır? Burada genel olarak, eğlence, spor olsun vs. diye balık tutan, bu bağlamda, olta, kamış, belki serpme vs. kullanan kişiler oturmuş, kendi arasında geyik yapıyoruz. Gelip bana burada gırgır veya uzatma ağıyla nasıl bir ton lüfer tuttuğunu anlatıyorsan, bana ne bundan, bize ne bundan, doğru mu? Ama bu profesyonel kişi, eline bir uzun olta almış, gitmiş, lüfer tutup gelmiş, burada paylaşıyorsa, yahu sen ticarisin, aramıza gelemezsin demek gibi bir tutum bence yanlıştır. Yapıyorlar demiyorum, ama farzedelim ki Vedat abi, Orhan baba, Nasuhi Usta veya ben balık tutuyoruz ve satıyoruz. Eğer bunu burada paylaşıyorsak, ama ticari hakkımız yoksa, bizim yapmamız gereken, ticari hak elde etmektir sadece. Bunu takiben, biz yada diğerleri, bu hakka sahip olup, bizim ilgi alanımıza girecek avlar yapıyorsa, gelipte bunu burda paylaşıyorsa, bizim buna kucak açmamız, bir amatöre vs. nasıl davranıyorsak öyle davranmamız gerekir. Tabi bazı limitler olmalı, bu başka. Mesela, reklam yapmamalı vs. gibi forum kuralları. Şu anda biz, bu gibi ticari davrananları tu kaka ilan eder gibi bir yaklaşım içinde bulunuyoruz. Bu hiç iyi bir şey değil. Ticari olup, küçük balıkçılık yapan, 5 metre teknesiyle uzun olta vs. yapıp tuttuğunu legal olarak satarak gelir elde eden kişi, bence bu forumda amatörler kadar yere sahiptir. Bu gibi amatör ölçeğinde avlanan ticari balıkçıları aramıza almak, onları balıkçılık ve denizlerin korunmasında yanımıza almak demektir. Aynı zamanda, eminim ki, onlardan öğrenebileceğimiz pek çok şey olacaktır. Ama bir gırgır takımın reisini alsak, otursa, ağın yakası, yok boyu, şusu busu dese, bizi hiç ilgilendirmeyen şeyler olacaktır ki, onun burada olması her halukarda abes olacaktır.
Olabilir haklısın Selim kardeşim, ben de gerçekleri yazdım, en güzel tekne arkadaşımın teknesi yok artık,.zaten onu anlatmak istemiştim . sevgiler.
Catering fishing holiday diye bir kurum var. Kanununa maliyesine uyuldugu sürece neden yapilip gelistirilmesin. Bunun adi tabiki amatör balikcilik degil fakat o da bir brans. Bu isin nizamina uyulmayip amatör balikcilik kisvesi altinda yapilmasi bohcaciliktan öteye gitmez. Herhalde herkez bu konuda hemfikirdir.
Niye;bu site amatör balıkcı olanların,kendi aralarında paylaşımını sağlayan bir site değilmide,ben profesyonel kişilerin bu sitede olmaması gerekli diyemiyeyim,benim böyle kişilerden öğreneceğim bir şey olamaz,ben amatör olarak burada bir üyeyim,amatörce paylaşırım bildiklerimi,amatörce okur,amatörcede öğrenirim yazılanları,prof'larla işim olmaz,ben böyle düşünüyorum...